Jedničkou v Ostravě bude Beck, atrakcí Ančič

21. 4. 2010, 17:27
Aktuality 0
Slovenský daviscupový reprezentant Karol Beck je nejvýše nasazeným hráčem tenisového challengeru Prosperita Open, který se odehraje příští týden. Oznámili to dnes pořadatelé, kteří na turnaj přilákali také bývalého sedmého hráče světa Maria Ančiče.
Karol Beck

Karol Beck, 78. hráč světa, byl členem slovenského výběru, který v roce 2005 dokráčel do finále Davis Cupu proti Chorvatsku. Jeho kariéru ale poté přerušila dopingová aféra a dvouletý zákaz činnosti.

Před pěti lety nakonec získali Davis Cup Chorvaté, které mimo jiné reprezentoval Mario Ančič. Také on se příští týden představí divákům na antukových dvorcích v ostravských Komenského sadech. "Mluvil jsem v pondělí s jeho manažerem, říkal, že Mario se těší a přijede," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel turnaje Václav Roubíček.

Šestadvacetiletému Ančičovi kdysi prorokovali hvězdnou budoucnost. Ještě před ziskem Davis Cupu například dokázal ve Wimbledonu porazit Rogera Federera, před třemi lety ho však zabrzdila mononukleóza, po níž se Ančič propadl až na nynější 436. místo žebříčku ATP. V Ostravě bude rodák ze Splitu hrát na divokou kartu.

Fanoušci by se mohli dočkat i loňského vítěze a českého daviscupového reprezentanta Jana Hájka, který v tomto týdnu startuje na turnaji v Barceloně. "Jsme ve spojení a přislíbil, že pokud nedojde daleko, přijede k nám," uvedl Roubíček. Hájek vypadl v Barceloně ve druhém kole.

Z dalších známějších jmen jsou v pavouku Jan Hernych, Jiří Vaněk, Ivo Minář nebo Rus Teimuraz Gabašvili.

Podle Roubíčka může překvapit vycházející srbská naděje Filip Krajinovič. "Naposledy potrápil na tvrdém povrchu v Miami domácího daviscupového reprezentanta Jamese Blakea, se kterým prohrál 4:6 ve třetím setu," upozornil Roubíček.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist