Jistota na servisu a Berdych je bez problémů ve čtvrtfinále

4. 10. 2012, 08:11
Aktuality 65
Tomáš Berdych tento týden v Tokiu obhajuje 500 bodů za loňské vítězství v Pekingu a dnes v japonské metropoli postoupil už do čtvrtfinále. Český tenista v zápase s Kolumbijcem Fallou zvládl suverénně především gamy při svém podání a vyhrál 2-0 na sety. O semifinále si Berdych zahraje s domácím Keiem Nišikorim.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych před rokem touto dobou vyhrál turnaj v Pekingu a ukončil své dva a půl roku dlouhé čekání na titul. Letos se ho rozhodl neobhajovat v čínské metropoli, ale po třech letech zamířil na podnik stejné kategorie ATP 500 do Tokia, kde v sezoně 2008 triumfoval.

Sedmadvacetiletý český tenista se v Japonsku pokouší navázat na dobrou formu z posledních týdnů a případným úspěchem se přiblížit startu na Turnaji mistrů. Na konci srpna si zahrál finále ve Winston-Salemu, kde proti Isnerovi neproměnil mečbol, a na US Open prohrál až v semifinále s pozdějším šampionem Andym Murraym. V Davis Cupu pak byl strůjcem českého postupu do finále.

V dobré formě Berdych zahájil i poslední část sezony. Po výhře nad Francouzem Pairem zvládl i první vzájemný souboj s Kolumbijcem Alejandrem Fallou, kterému nenabídl jediný brejkbol a zvítězil 6-3 7-5. Český tenista za celý zápas v 11 gamech na servisu ztratil pouze 7 fiftýnů a z postupu do čtvrtfinále se radoval po 79 minutách hry.

"Cítil jsem se mnohem lépe fyzicky než v prvním utkání, z čehož jsem profitoval. Dobře jsem podával, hrál solidně a využil šance, které jsem měl. Proto jsem zápas zvládl ve dvou setech," pochvaloval si po utkání Berdych, který zaznamenal jubilejní 50. vítězství na okruhu ATP v letošní sezoně. Na tuto hranici Berdych, který má letos celkovou bilanci 50 výher a 17 porážek, dosáhl podruhé za sebou - loni si připsal 53 úspěšných zápasů.

O postup do třetího semifinále v řadě se rodák z Valašského Meziříčí utká s domácím Keiem Nišikorim, který si poradil se Španělem Tommym Robredem. Zkušenější Robredo sice vyhrál vyrovnanou první sadu 7-5, od té doby ale uhrál jediný game a Nišikorimu podlehl 7-5 1-6 0-6.

Do čtvrtfinále v Tokiu postoupil také třetí nasazený Janko Tipsarevič. Srbský tenista dnes porazil 6-4 6-2 Švýcara Marka Chiudinelliho a s Kanaďanem Milosem Raonicem, kterému už po třech gamech vzdal Srb Viktor Troicki, si zahraje o druhé semifinále během dvou týdnů.

Jediným nasazeným hráčem, který svůj dnešní duel nezvládl, je Juan Mónaco. Čtvrtý hráč v pavouku sice po prohraném prvním setu s Marcosem Baghdatisem začal zápas otáčet, v rozhodující sadě si už ale proti zkušenému Kypřanovi nevypracoval ani jeden brejkbol a prohrál 5-7 6-1 a 3-6.

Do soutěže ve čtyřhře úspěšně vstoupili nejvýše nasazení Leander Paes s Radkem Štěpánkem. Vítězové Australian Open a finalisté US Open v prvním kole porazil 6-4 6-2 Rakušana Juliena Knowla se slovenským parťákem Filipem Poláškem.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1.280.565 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (2-ČR) - Falla (Kol.) 6:3, 7:5, Tipsarevič (3-Srb.) - Chiudinelli (Švýc.) 6:4, 6:2, Baghdatis (Kypr) - Mónaco (4-Arg.) 7:5, 1:6, 6:3, Raonic (6-Kan.) - Troicki (Srb.) 3:0 skreč, Nišikori (8-Jap.) - Robredo (Šp.) 5:7, 6:1, 6:0.

Čtyřhra - 1. kolo:
Paes/Štěpánek (1-Ind./ČR) - Knowle/Polášek (Rak./SR) 6:4, 6:4.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

65
Přidat komentář
smazaný uživatel
Philipp Petzschner and Janko Tipsarevic withdrew, with Tipsarevic citing breathing difficulties.
Takže tipuju, že Janko rači prohraje i s Raoničem a pošetří se do Číny.
Reagovat
gigin
Díky!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že neoficiálně má TM jistý i Berdych
Reagovat
smazaný uživatel
tomu do jistoty ještě hodně chybí
Reagovat
Malda
Podle mého názoru je to ryze snaha o to poškodit a rozhodit Rogera. Neumím si představit, že by někdo spáchal vraždu kvůli tomu aby už nic nevyhrál. Jedině že by se jednalo o úplně jiný důvod. Ale nejspíš je to celé jenom hloupá výhružka.
Reagovat
smazaný uživatel
Pevně věřím v semifinále Baghdatis-Nišikori, tak ne že tu zejtra uvidim, že to bude Berdych-Tursunov!!!
Reagovat
tommr
a obsazení čtvrtfinále žen je až na jednu výjímku podle očekávání - tou výjímkou je bohužel právě Petra ...
Zajímavou podívanou slibujou hlavně zápasy Li Na-Radwanska a Kerber-Sharapova. Doufám, že budou k vidění v nějakou přijatelnou hodinu ... :)
Reagovat
EllNino
ÁNO :D Romina Oprandi je tam opravdu PODLE OČEKÁVÁNÍ :DDD
Reagovat
tommr
já teda s postupem Erraniový do čtvrtfinále moc nepočítal. Ale je fakt, že vyřazení Ivanovicový od Oprandiový se jako překvapení dá brát ...
Reagovat
Heather_Fedex
je z jine dimenze!
Reagovat
Bob
ona celá Čína je tak trochu jiná dimenze :)
Reagovat
Heather_Fedex
to je pravda ;)
Reagovat
tommr
a komu vlastně fandí čínský publikum při zápase dvou elitních domácích hráček? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Činani fandí pro mě překvapivě Li Na.. Teda nikdy bych neřekl do hráčky Peng, že doběhne i neuvěřitelný...
Reagovat
Heather_Fedex
prevahu ma li na. neslysis?? ;))
Reagovat
Heather_Fedex
no pro me to prekvapeni ROZHODNE neni. ona proste v cine tenhle sport po lonskem rg neskutecne spopularizovala, neustale se o tom rika. lonske finale rg melo v cine rekordni sledovanost
Reagovat
tommr
dneska nemám k dispozici televizi - proto se ptám ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je překvapující, že jí fandí kůli tomu režimu v Číně.. Ona je ta rebelka, kdežto Peng je vzorná.. Ale politika by se do sportu motat neměla :-))

Jinak souhlasim s tebou, v tom, že Li Na je v Čině velký pojem a měli by jí tam postavit sochu :D
Reagovat
Nancy_z
A ještě tady zpráva: http://www.wtatennis.com/news/20121004/three-more-qualifiers-kerber-kvitova-errani_2256076_2938022
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem to sem chtěl dát :-)
Reagovat
tommr
tak ono to neoficiálně bylo jasný už po vypadnutí Stosurový. Je ale samozřejmě dobře, že to máme konečně potvrzený i oficálně ... :)
A pokud dneska Li Na vyhraje tak by už měla mít téměř jistý osmý místo právě ona ...
Reagovat
Heather_Fedex
jj, uz vcera jsem o tom psala ;)
Reagovat
Nancy_z
Tak mě taky bylo jasný, že o účast by Petra přijít neměla, ale mám radost, že už je to oficiální a těším se, že uvidím v závěru sezony na prestižní akci čtyři české zástupce... Tedy doufám, že se něco vážného nestane jako třeba zranění...
Reagovat
smazaný uživatel
Super!
jinak Petra by s největší pravděpodobností měla postoupit z 6. místa, znamená to, že pátá Kerber určitě nebude v její skupině. Skupina s Li Na a Serenou by byla smrtící. Co se Azarenky a Sharapové týče, je asi jedno kterou dostane, obě sou těžké k poražení. Doufám, že k Petře do skupiny nalosují Errani :)
Reagovat
tommr
závěr letošního roku bude pro naše fanoušky opravdu fantastickej - zástupce budeme mít na TM mužů i žen v singlu i v deblu i v obou finále týmových soutěží ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Li Na by měla mít jistou pozici, když dneska vyhraje. Samantha sice jede do Osaky i do Moskvy, ale jestli jsou mé počty správné, ani dvě výhry by jí nestačily. Ale jestli Li Na dneska prohraje, potřebuje k matematické jistotě někde získat ještě nějakých 50-60 bodů. Nebo doufat, že to Sam někde nezvládne.
Reagovat
smazaný uživatel
nebo Radwanskou :))Přeci jenom mít ve skupině Serenu a jednu ze sirén... to by bylo asi hodně těžké :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika, Serena, Petra, Li Na.
Nebo taky Mášena, Aga, Petra, Sara.
Ten los bude v tomto případě asi dosti důležitý
Reagovat
smazaný uživatel
Ta druhá možnost by se mi hoodně líbila :-)
Reagovat
tommr
jednu sirénu tam Petra bude mít v každým případě - a mezi nima si moc nevybere. Velkej rozdíl ale bude samozřejmě v tom jestli dostane Serenu/Agu a Li Na/Saru. Stejně ale nakonec bude nejvíc záležet na formě samotný Petry - s tím co předváděla tady v Asii by na TM neuspěla proti nikomu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No bude záležet na Petře, to je jasný. V hale by snad mohla hrát lépe. Ale taky může záležet i na Sereně, jak k turnaji přistoupí.. u ní člověk nikdy neví. Ale spíš bych si vsadil, že když je to poslední turnaj sezóny, bude hrát v plném nasazení. Pouhý postup Petry ze skupiny za současné dominance top 3 by byl asi úspěch.
Reagovat
tommr
já budu letos spokojenej i s jednou výhrou Petry ve skupině a postup ze skupiny by mě velice příjemně překvapil ... :)
Co se týče Sereny tak tam je spíš otázka jestli se vůbec TM zúčastní. Pokud ale na TM přijede tak bude určitě hrát naplno ...
Reagovat
Heather_Fedex
s tim tipem woz a na-caro uz hukla a na ma problemy se shuai, kt. dobehne i nemozne....
Reagovat
tommr
Li Na to ještě otočí ... :)
Reagovat
dadaft
bože tolik chyb.
ale Rodriguezovo gesto bylo jasné - tlač se dopředu.
Reagovat
Heather_Fedex
dvojchyba eso dvojchyba eso dvojchyba eso dvojchyba.....
Reagovat
dadaft
moje nervy
Reagovat
Sonja
Českosrbský/Srbskočeský pár- IDEMO a POJĎME!!!
:-)))))
Reagovat
gigin
Blesku!! Já už tu řvu POJĎIMOOO!!! dva dny :DDD
Reagovat
tommr
a dneska se předved hlavně na servisu. Ted ho ovšem čeká zatím nejtěžší překážka v podobě Nishikoriho se kterým má negativní H2H. V posledním vzájemným zápase letos v Monte Carlu ho ovšem dokázal porazit. Tak snad to dobře dopadne i tentokrát ... :)
Potěšující je i vypadnutí Monaca - Tomáš by tak v případě postupu přes Nishikoriho narazil nejspíš na Baghdatise ...
Dobrá zpráva pro Tomáše je i vypadnutí Gasqueta i když ten hraje v Pekingu. Je to ale potenciální konkureent Tomáše v boji o letošní TM ...
Reagovat
smazaný uživatel
vypadnutí Monaca i Gasqueta je moc dobrá zpráva. Tomášovi to hodně pomohlo a na TM už mu chybí opravdu jen kousek.
Reagovat
gigin
Postup bez boje. Víte někdo proč? Díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím. Asi porovnali živou váhu 150kg že proti 180kg nemá šanci.
Reagovat
tommr
trochu si zaspekuluju: Tipsa šetří síly na semifinále s Raonicem? :)
Reagovat
gigin
Jo jasně :)))
Reagovat
kmotr
Nic zajímavého na tom není Jen si vzpomeňte na Verdaska Zbalil u nás startovné a šupem dál Gasqet to jen posunul o kolo A to není v poslední době sám A další nešvar se skreči Tipuji už pár let ale to co se děje v poslední době ????? A ještě něco Pokud se někdo necítí zdráv proč neodstoupí /Ferrer i naše Kvitová atd/ jeden turnaj vyhraje nebo je ve finále, bezprostředně jde do dalšího turnaje a skrečuje No je to tipování na draka a musíte jo uvažovat koho dát vůbec na tiket Tak zaee příště napsanou
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé, jak během pár minut vypadli vítězové z minulého týdne - Monaco, Gasquet.
Reagovat
smazaný uživatel
přitom oba vypadali, že jsou ve velké pohodě. Hlavně ta Gasqueta porážka s divokou kartou...Asi jim oběma došly síly, nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochlubím se, že Gasqueta jsem uhád. On vypadal už s Nieminenem, že jede na doraz.
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, ale Simona úplně vykostil, s Ebdenem neměl problémy, Zhang je někde v půlce druhé stovky žebříčku, v životě neporazil žádného hráče první padesátky, jestli jsem něco nepřehlédl, má v životě jedinou výhru nad hráčem první stovky, Gasquet měl ve třetím setu brejk k dobru...
Reagovat
smazaný uživatel
Se Simonem byl v laufu. S Ebdenem menší problémy měl, ale ve výsledku to vidět nebylo. No a s tím Zhangem byl tak luxusní kurz, že jsem ho dal.
Já už sázel na Ebdena, tam to ještě nevyšlo.
Reagovat
dadaft
Wozniacki - Kerber
no, holky zvačly zvostra...
Reagovat
smazaný uživatel
kdo udrží servis, vyhraje?
Reagovat
dadaft
to nevím, ale rozhodně se hraje na winnery.
Reagovat
dadaft
tak teď nádherný forhend od Wozniacké, takový alá Aga Radwanská, s boční rotací, takový ten protáhlý pohyb...
nebylo to poprvé.
servis se přece jen taky mírně zlepšuje.
uvidíme, uvidíme. Caroline má srdce velké hráčky.
Reagovat
tommr
Caro se po prvním setu příkladně vzchopila, ale nakonec jí to stejně nebylo nic platný. Zrovna dneska mě to docela mrzelo, protože jsem doufal, že Caro přibrzdí Kerberovou ...
Její dnešní porážka taky znamená, že lonská světová jednička letos skoro určitě skončí mimo první desítku. Takovej velkej propad se vidí jen málokdy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Baghdatis zasadil pořádnou ránu do Monacových obnovených šancí na TM
Reagovat
smazaný uživatel
mam s brdase dobry pocit uz se tesim na zitrejsi rano
Reagovat
smazaný uživatel
Za zmínku možná stojí, že na servisu ztratil pouhých 7 fiftýnů.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale trochu mi zatrnulo, jak Falla vedl 0:30 a chyběly mu 2 míče na vítězství v 2. setu
Reagovat
smazaný uživatel
Tam se ukázala Berdychova současná velikost. Před dvěma lety by natnul dva míče do půlky sítě a trápil se třetím setem. Teď se tím vůbec nenechal rozhodit a nazdar, jdeme domů.
Reagovat
smazaný uživatel
jj. Falla sice není ukazatel psychické odolnosti, ale on by míče většinou uhrál i proti Federerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
řekl bych, že bychom museli dlouho hledat zápas, kdy Tomášovi takhle vycházel první servis a první úder, kdy měl tak vysokou úspěšnost získaných míčů po prvním servisu, přitom i hodně vysoké procento prvního servisu do kurtu.
Reagovat
a.magerova
http://www.youtube.com/watch?v=wdDe2U0Hqfw
Tak večer v kině - já tam budu :-))

Gratulace Tomovi a protože loni přispěl na "Svěrákovo Paraple" předpokládám, že pokud by dnes nehrál na Dálném Východě, určitě by seděl v kině vedle mne...
http://www.tenisportal.cz/zpravy/ucastnici-tenisoveho-turnaje-mistru-dali-sve-predmety-na-charitu-9067/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist