Jovanovská v oblíbeném Taškentu přežila mečbol proti jedničce Beckové

1. 10. 2015, 23:19
Aktuality 6
WTA TAŠKENT - Bojana Jovanovská v Taškentu už dva roky nechyběla ve finále a zahraje si o něj i letos. Srbská tenistka dnes přežila mečbol proti nasazené jedničce Němce Annice Beckové a postoupila do semifinále, v němž ji čeká překvapení turnaje Japonka Hibinová.
Bojana Jovanovská

Bojana Jovanovská si finále na okruhu WTA zahrála čtyřikrát v kariéře. Dvakrát v ázerbájdžánském Baku a dvakrát v uzbeckém Taškentu, kde se jí daří i letos. Předloňská šampionka je už mezi kvartetem nejlepších, když dnes vyřadila nasazenou jedničku Anniku Beckovou.

Snadné to ale neměla. První set prohrála snadno 2-6 a ve druhém prohrávala 3-5. V desátém gamu navíc čelila při podání soupeřky mečbolu, ale odvrátila ho a nastartovala obrat. Třiadvacetiletá Srbka nakonec nad o dva roky mladší Němkou vyhrála 2-6 7-5 6-3 a zvítězila i v druhém vzájemném střetnutí.

"Z předchozích zápasů jsem byla unavená, takže jsem začala špatně. Becková mě nenechala dostat se do rytmu a k tomu jsem špatně podávala," komentovala Jovanovská. "Ale v průběhu druhého setu jsem se dostala do tempa, hrála jsem agresivněji a více jsem mixovala své podání."

"Cítím, jako by tyhle kurty byly dělané pro mě. Rychlost i odskoky míčků jsou perfektní," uvedla Jovanovská, jež v roce 2013 triumfovala jako kvalifikantka.

O své páté finále si bývalá 32. hráčka světa Jovanovská zahraje s Nao Hibinovou. Dvacetiletá Japonka dnes porazila dvakrát 6-3 přemožitelku českých tenistek Koukalové a Siniakové Ukrajinku Katerynu Kozlovovou a poprvé v kariéře postoupila do semifinále turnaje WTA.

Už třetí třísetovou bitvu v Taškentu zvládla Donna Vekičová. Devatenáctiletá Chorvatka, která si v uzbecké metropoli zahrála před třemi lety své první finále na okruhu WTA, dnes udolala 3-6 6-3 7-5 Němku Annu-Lenu Friedsamovou a dosáhla na nejlepší výsledek v sezoně.

O své čtvrté finále si Vekičová zahraje proti šestadvacetileté Rusce Jevgeniji Rodinové, s níž se dosud neutkala. Rodinová, matka tříleté dcery, dnes vyřadila čtvrtou nasazenou Johannu Larssonovou ze Švédska a bude usilovat o své premiérové finále.

"Jsem šťastná, že jsem postoupila. Trochu mě bolela záda, ale nic jsem nevzdávala. Tahle výhra pro mě moc znamená a jsem moc ráda, že jsem po třech letech v semifinále," řekla Rodinová.

Dvě výhry od deblového titulu dělí Kateřinu Siniakovou. Česká tenistka a Ruska Věra Duševinová dnes po výhře 3-6 6-1 10-4 nad párem Abduraimovová/Amanmuradovová postoupily do semifinále, v němž je čeká dvojice Byčkovová/Vögeleová.

• WTA INTERNATIONAL TAŠKENT •
Uzbekistán, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (01. 10. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Jovanovská (Srb.) - Becková (1-Něm.) 2-6 7-5 6-3
Rodinová (Rus.) - Larssonová (4-Švéd.) 6-3 5-7 6-0
Hibinová (Jap.) - Kateryna Kozlovová (Ukr.) 6-3 6-3
Vekičová (Chorv.) - Friedsamová (Něm.) 3-6 6-3 7-5
Semifinálové dvojice: Jovanovská - Hibinová, Rodinová - Vekičová.
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Duševinová/Siniaková (Rus./ČR) - Abduraimovová/Amanmuradovová (Uzb.) 3-6 6-1 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už někdy někdo mečbol nepřežil? Jako třeba deathbol, to by byla jiná.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera! :) Zapnul jsem to za stavu 4:4, předtím Donna dvakrát nepotvrdila brejk. V devátém gemu Donna při svém servisu ztratila vedení 40-0 a dokonce čelila brejkbolu, ale naštěstí to odvrátila. Potom za stavu 6:5 proměnila na returnu svůj třetí setbol (už ten druhý byl těsný, když dala return snad o milimetry do autu). To byl zásadní moment celého zápasu, protože ve 2. setu už Donna dominovala. Hrála opravdu fantasticky a sázela jeden winner za druhým, takže naprosto zaslouženě postoupila do svého druhého taškentského finále. :)

Ve finále ji nebude čekat Bojana, ale její přemožitelka Japonka Hibino. Přiznám se, že jí vůbec neznám, ale ty Asiatky bývají dost houževnaté a nepříjemné. Za všechno mluví fakt, že v Taškentu ještě neztratila ani set, i když odehrála o jeden zápas míň (Sašenka jí ve 2. kole nenastoupila)... Snad ale Donna zúročí svou tři roky starou zkušenost, kdy v Taškentu byla poprvé ve finále. Tehdy prohrála proti Begu a dobře si na ten zápas vzpomínám, to byla Donna opravdu ještě mláďátko. :)

Bohužel ale zítra to finále neuvidím, protože v Taškentu se hrávají finálové zápasy od 11 hodin a to už budu na cestě pryč...
Reagovat
EllNino
Donna superr a pro titul :-)
Reagovat
aligo
Jojo vypadá to, že do ní Stan vstříkl pořádný tenis :DD
Reagovat
kada.tom
nebo Kokki :-D :-)
Reagovat
aligo
Když do ní střídal on tak ji to moc nešlo... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist