Južnyj dal sbohem ruské reprezentaci

24. 2. 2011, 12:59
Stalo se... 1
Michail Južnyj už za Rusko v Davisově poháru nenastoupí. Osmadvacetiletý rodák z Moskvy prostřednictvím listu Sport-express oznámil, že už nemá dostatek motivace a sil svou zemi reprezentovat. Chci dát šanci mladším, říká.
Profily hráčů
Michail Južnyj

"Je to velmi těžké rozhodnutí. V daviscupovém týmu Ruska hraji už dlouho, mám za sebou řadu náročných zápasů. Teď přišla chvíle, kdy už necítím potřebnou sílu a motivaci k tomu, abych se na týmovou soutěž důkladně připravil. Chci se soustředit na jednotlivé turnaje. Je čas dát šanci mladým hráčům," oznámil Južnyj.

Osmadvacetiletý rodák z Moskvy důrazně popřel, že by šlo o důsledek neshod mezi ruskými tenisty. Na dobu, kdy nastupoval v týmu vedeném nehrajícím kapitánem Šamilem Tarpiščevem prý bude vzpomínat jen v dobrém.

Michail Južnyj v Davis Cupu:
Daviscupové nominace: 23
Zápasů celkem: 18 výher / 17 porážek
Dvouhra: 13 výher / 11 porážek
Čtyřhra: 5 výher / 6 porážek
Úspěchy: vítěz 2002, finalista 2006

"Věřím, že všichni kluci, se kterými jsem celé ty roky byl v týmu, trenéři, fyzioterapeuti, lékaři a v neposlední řadě i fanoušci moje rozhodnutí pochopí. Předem jim děkuji za podporu."

Aktuálně 11. hráč světa debutoval v daviscupovém týmu v roce 2000. Nastoupil v celkem 23 zápasech Ruska, v nichž odehrál 35 duelů s bilancí 18 výher a 17 porážek. V roce 2002 zařídil vítězný bod v pařížském finále s Francií, když zdolal v pětisetové bitvě Paula-Henriho Mathieua. Při druhém ruském triumfu v Daviscupu v roce 2006 zůstal v moskevském duelu s Argentinou mezi náhradníky.

"Byl to týmový hráč. Dával do Davis Cupu veškerý čas a um. Bude nám velmi chybět," řekl nehrající kapitán Rusů Šamil Tarpiščev, jenž se v říštím zápase ve štvédském Boras musí obejít i bez současné ruské dvojky Davyděnka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Misha mozna nemel uplne perfektni blanci v DC, ale narozdil treba od Davydenka vzdycky kdyz byla potreba, pridal dulezity bod.
Na finale DC 2002 nikdy nezapomenu, Mishka nastoupil na posledni chvili misto Kafelnikova, ktery se necitil fit a z temer beznadejneho stavu 0-2 zaridil zisk prvni ¨Salatove misy¨ v historii pro Rusko.Presne jak rika Tarpischev - tymovy hrac a bojovnik.Pri druhem finale DC byl pripraveny hrat v pripade nouze sotva mesic po zlomenine kustky v kotniku.
Bez nej to ted bude hodne tezke:( Vzdycky jsem si myslel, ze do role prvniho hrace dodoste Korolev, ale ten nejenze zvolil radsi Kazachstan, ale dokonce se uplne vytratil.Misha mel jeste tak dva roky pockat, nez se snad zacne prosazovat na ATP Andrey Kuznetsov, ale nevim koho jinak presne z mladych ma Misha namysli.Donskoj me zatim prilis neokouzlil a Baluda potrebuje jeste hodne casu.Nikdo dalsi me nenapada.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist