Kalendář WTA čeká další změna. Turnaj v Kuala Lumpuru se stěhuje do italského Palerma

6. 11. 2017, 15:41
Aktuality 0
Kalendář turnajů WTA postihla v posledních týdnech už čtvrtá změna. Po sedmi letech končí akce WTA International v malajském Kuala Lumpuru. Pořadatelé Malaysian Open z finančních důvodů prodali licenci do italského Palerma. Staronový italský podnik se uskuteční nejdříve v roce 2019.

Už v roce 2018 nastane v kalendáři WTA několik změn. Tokijská akce WTA International se přesouvá do Hirošimy, halový podnik v Bielu, kde letos Markéta Vondroušová získala svůj premiérový titul na okruhu WTA, se bude hrát v dubnu na antuce v Luganu a červencový antukový turnaj v Bastadu střídá Moskva.

Z kalendáře pro rok 2018 zmizel podnik série WTA International, který se od roku 2010 konal v malajském Kuala Lumpuru. V malajské metropoli se dočkaly svého premiérového triumfu na okruhu WTA česká jednička Karolína Plíšková, Donna Vekičová a letos Ashleigh Bartyová.

Organizátoři Malaysian Open totiž z finančních důvodů nemohou turnaj nadále pořádat a rozhodli se licenci prodat italskému Palermu, od něhož ji předtím koupili. Přesun turnaje by měl být potvrzen v příštím roce během Wimbledonu.

Podnik v Palermu by se měl v roce 2019 hrát na antuce od 22. do 28. července a do kalendáře se vrací po šesti letech. Turnaj má bohatou tradici, jelikož se konal mezi lety 1988 až 2013. Ani italští pořadatelé si však nejsou jistí, zda ekonomickou situaci zvládnou. Proto není jisté, jestli se sicilská akce v kalendáři udrží dlouhodobě.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist