Kalininová protáhla svou neporazitelnost na 14 zápasů, ve finále v Budapešti vyzve jedničku Putincevovou

17. 7. 2021, 20:43
Aktuality 0
WTA BUDAPEŠŤ - Anhelina Kalininová na antukových turnajích pokračuje v životní formě. Čtyřiadvacetileté Ukrajince dnes v semifinále v Budapešti vzdala nasazená dvojka Danielle Collinsová, její jediná přemožitelka na nejpomalejším povrchu od konce dubna. Čtrnáct zápasů neporažená Kalininová ve svém premiérovém finále na hlavním okruhu vyzve turnajovou jedničku Julii Putincevovou.
Anhelina Kalininová

Anhelina Kalininová na sebe poprvé výrazně upozornila na juniorském US Open 2014, až ve finále podlehla Marii Bouzkové. Na nižším okruhu ITF od té doby posbírala 14 titulů, ale na hlavní tour se prosadila až v tomto týdnu na antuce v Budapešti, kde svou aktuální neporazitelnost protáhla už na 14 utkání a vylepšila svou letošní antukovou bilanci na 31 výher a tři porážky.

Čtyřiadvacetiletá Ukrajinka, která na hlavním okruhu nikdy předtím nehrála ani čtvrtfinále, do finále maďarské akce prošla bez ztráty setu přes Annu Kalinskou, turnajovou trojku Bernardu Peraovou, Pannu Udvardyovou a nasazenou dvojku Danielle Collinsovou, která jí za stavu 6-7(5) 1-4 ze svého pohledu kvůli zranění paže vzdala. Právě Collinsová, jež na antuce absolvovala své první semifinále v kariéře, jako jediná dokázala od konce dubna Kalininovou na antuce porazit (druhé kolo French Open).

Kalininová, jež v pondělí debutovala v elitní stovce žebříčku WTA, ve svém premiérovém finále vyzve Julii Putincevovou (H2H 0-1). Šestadvacetiletá Kazaška se probojovala do svého prvního finále od května 2019, kdy v Norimberku získala svůj jediný titul, a celkově čtvrtého. Nasazená jednička v semifinále zdolala 6-2 3-6 6-2 domácí Dalmu Gálfiovou.

Deblovou soutěž ovládly Mihaela Buzarnescuová s Fanny Stollárovou, které ve finále přehrály 6-4 6-4 Aljonu Bolšovovou a Tamaru Korpatschovou. Pro 33letou Rumunku (Štrasburk 2018) i 22letou Maďarku (Budapešť 2018) se jedná o druhý triumf ve čtyřhře.

• WTA 250 BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, antuka, 235.238 dolarů
sobotní výsledky (17. 7. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Putincevová (1-Kaz.) - Gálfiová (Maď.) 6-2 3-6 6-2
Kalininová (Ukr.) - Collinsová (2-USA) 7-6(5) 4-1 / skreč
• Čtyřhra - finále •
Buzarnescuová/Stollárová (Rum./Maď.) - Bolšovová/Korpatschová (Šp./Něm.) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist