Kanaďankám možná bude v baráži s Českem chybět Bouchardová

10. 4. 2019, 09:13
Aktuality 18
Barážového utkání Fed Cupu mezi Českem a Kanadou, které se uskuteční 20. a 21. dubna na antuce v Prostějově, se možná nezúčastní kanadská dvojka Eugenie Bouchardová. Bývalá světová pětka a wimbledonská finalistka si totiž nejspíše od tenisu dává pauzu, jelikož až do French Open není přihlášená na jediný turnaj.
Profily hráčů
Eugenie Bouchardová

Bouchardová na velkých turnajích v Indian Wells a Miami skončila hned po úvodním zápase, poté se odhlásila z menšího podniku v mexickém Monterrey a dle dostupných informací ji čeká kvůli zdravotním potížím daleko delší pauza.

Bývalá světová pětka měla v tomto týdnu startovat na antuce v kolumbijské Bogotě, jenže z kolumbijské akce se odhlásila a nefiguruje ani v seznamu přihlášených pro velké turnaje v Madridu a Římě. Na kurty se tedy nejspíše vrátí až na French Open, nebo týden před jeho startem.

Zřejmě se tak nezúčastní fedcupové baráže mezi Českem a Kanadou, v níž budou české tenistky hostit hráčky javorového listu na domácí antuce v Prostějově. Zatímco domácí tým bude oslaben o své největší opory Petru Kvitovou a Karolínu Plíškovou, Kanada stále může spoléhat na letošní kometu Biancu Andreescuovou, která s účastí v baráži počítá.

Kanada ale stále musí řešit, koho nasadit jako dvojku, pokud 77. hráčka světa Bouchardová opravdu nedorazí. Další kanadskou hráčku Rebeccu Marinovou najdeme v žebříčku WTA až na 204. místě, o necelých 30 příček za ní figurují Francoise Abandaová a Katherine Sebovová.

V nominaci Kanady se s největší pravděpodobností objeví deblová specialistka Gabriela Dabrowská, s níž by mohla vytvořit nebezpečnou dvojici třeba Andreescuová.

Nominace oznámí kapitáni v průběhu týdne.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Andreescu nepřijede! Takže favoritky jsou naše holky.
Reagovat
George_Renel
V české nominaci je ovšem těch překvapení poněkud více :-).
https://www.idnes.cz/sport/tenis/fed-cup-baraz-nominace-cesko-kanada.A190410_111403_tenis_ten
Ale s jedničkou absolutně souhlasím. Jako dvojku bych viděl Muchovou. A jestli se Lucce zadaří v Q ve Stutgartu, kdo ví....
Reagovat
tommr
Lucka si bude muset vybrat mezi FC a kvaldou ve Stuttgartu, která je tříkolová a začíná už v sobotu. Obojí současně hrát nemůže ...
Reagovat
sojka1
skoda, konkretne na Evzenu jsem se chystala dojet... :-(((
Reagovat
Mantra
průměrná hráčka s jedním turnajem, něco jako Smítková, prostě si jednou pinkly slušně na wimblu :-)
Reagovat
Mantra
jo kdyby jsi byla muž tak bych chápal, že tě zajímá Evža a ne Plačka
:)
Reagovat
gigin
Tak třeba sojku zajímají ženy.
Reagovat
sojka1
ty mi nemuzes odpustit ten dvojdomek, co? :-))) Jinak mne se Evzena opravdu libi.. :-)) nic pikantniho ale, chtela bych proste videt, jak hraje a co je najednou tak hrozne spatne...
Reagovat
gigin
Jas sojčí, já vím, že u tebe je vše cajk :))) a ano, dvojdomek mne mrzí.
Reagovat
EllNino
No jasně ... a to, že byla v top 10, hrála slušně i na ostatních GS, kde má pár semifinále ... chtěl bych být takový hráč s "jedním" turnajem ... srovnání se Smitkovou mimo mísu, ta opravdu až na ten jeden Wimbledon nepředvedla nikdy nic moc
Reagovat
misa
V Praze 2015 ještě vyřadila Smitková Šafářovou a byla to její jediná výhra nad hráčkou top 20.
Reagovat
Mr.Pink
Kdyz hraje dobre, tak je to paradni pokoukani. Mam rad jeji styl, hraje mice velmi rychle po odskoku a takovych hracek moc v zenskem tenise nenajdes
Reagovat
sojka1
ona hraje velmi specificke udery, minimalni naprah a pak takovy uzasne rychly priklep, servis hraje uplne stejne, smycka skoro nic, pocka si a praskne, je to "jine", to rozhodne.. :-)
Reagovat
Mr.Pink
Presne, jeji styl a hra me hodne bavi. Doufejme, ze nam jeste nejake pekne udery ukaze
Reagovat
jacksomm
Dle me jedna z nejhezcich na okruhu.. skoda.. kdovi co za tim je ? Nema nekdo nejake blizsi informace ?
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska na twitter Bouchard u zprávy, že si bere delší pauzu, aby se dala do kupy, napsala Fake News!
Reagovat
Marduch
asi do toho vlezlo nějaké to beach foceníčko v plavečkách..
Reagovat
Mr.Pink
Co vim, tak mela problemy s dychanim. Takze je mozne, ze se jedna o tento problem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist