Karacev se v Moskvě stal už 10. domácím šampionem

24. 10. 2021, 21:39
Aktuality 5
ATP MOSKVA - Aslan Karacev vyhrál domácí halový turnaj ATP 250 v Moskvě. Ve finále 28letý Rus porazil 6-2 6-4 dvojnásobného chorvatského šampiona Marina Čiliče, získal druhý titul a poprvé se posune do Top 20.
Profily hráčů
Aslan Karacev (© AFP)

Aslan Karacev po loňském raketovém průniku mezi širší světovou špičku pokračoval v překvapivých výsledcích i v úvodu letošní sezony.

Na Australian Open se při premiéře na grandslamu dostal až do semifinále, na podniku ATP 500 v Dubaji získal premiérový titul a na antuce v Bělehradu získal skalp světové jedničky Novaka Djokoviče. 

Na dalších třinácti turnajích sice nevyhrál víc jak dva zápasy, tento týden na domácí půdě v Moskvě však dosáhl dalšího úspěchu. V hale, ve které na okruhu ATP vyhrál jen tři zápasy, neztratil ve čtyřech duelech ani set a dokráčel si pro druhý titul. 

28letý Rus si postupně poradil s Bělorusem Jegorem Gerasimovem, Francouzem Gillesem Simonem, krajanem a šampionem roku 2018 Karenem Chačanovem a v dnešním finále porazil i vítěze Kremlin Cupu z let 2014 a 2015 Marina Čiliče

Karacev ve svém celkově třetím finále ani jednou nepřišel o podání, jediný brejkbol odvracel v závěrečném gamu. Nakonec po 77 minutách zvítězil 6-2 6-4 a o pět let staršímu Chorvatovi, který byl nejstarším finalistou ve více než třicetileté historii turnaje, oplatil srpnovou porážku ze Cincinnati.


Ve světovém žebříčku se Karacev posune z 22. na 18. místo a poprvé bude figurovat v Top 20. V závěru sezony ho čekají ještě tři akce a teoreticky ještě může zabojovat o Turnaj mistrů. Na postupovou pozici aktuálně ztrácí 675 bodů. Příští týden ho čeká další domácí podnik v Petrohradu, kde odstartuje ve druhém kole proti vítězi duelu Millman-Oliel.

Čilič hrál v celkově 34. finále, jubilejní 20. titul ale nevybojoval. Také jeho teď čeká přesun do Petrohradu, kde se představí poprvé od svého triumfu v roce 2011. Na úvod se střetne se Španělem Albertem Ramosem.

Už 17 z 31 ročníků turnaje ATP v Moskvě vyhrál domácí tenista, postaralo se o to deset různých hráčů. Karacev je třetím ruským vítězem v řadě, předloni triumfoval Andrej Rubljov a před třemi lety zvítězil Karen Chačanov.

• ATP 250 MOSKVA •
Rusko, tv. povrch / hala, 584.125 eur
nedělní výsledky (24. 10. 2021)
• Dvouhra - finále •
Karacev (2-Rus.) - Čilič (6-Chorv.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - finále •
Heliövaara/Middelkoop (Fin./Niz.) - Čačič/Brkič (4-Bos./Srb.) 7-5 4-6 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Pe3k
Rozhodoval jsem se jestli mrknu na Aslana s Marinem nebo na Diega s Jankem, nakonec zvítězil pro Ruský Kremlin cup.
Karatsev hrál ukázkově až na konec druhého setu. Marin v předešlých zápasech hrál dost dobře a tak sem si říkal, jak to bude mít Rus těžké, no neměl. Vzal čadičovi hned první servis a od té chvíle dominoval. Dostává se do formy, jenž měl na začátku roku a klidně může zabojovat o turnaj mistrů.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak zabojovat může vždyckysmile
Reagovat
smazaný uživatel
- a kdo tam měl kromě Rusů při tom hvězdném obsazení vyhrát?smilesmile Čilič, Krajinovič, McDnld? Minulé ročníky nevím, ale asi to nebude moc velký rozdíl.
Reagovat
FulnekUltras
Aleš Dryml
Reagovat
Tomas_Smid_fan
- a kdo tam měl kromě Rusů při tom hvězdném obsazení vyhrát?smilesmile Čilič, Krajinovič, McDnld? Minulé ročníky nevím, ale asi to nebude moc velký rozdíl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist