Karlovič a Blake si zahrají o letošní maximum. Chorvat v 1. kole odvracel mečbol

9. 3. 2013, 14:16
Aktuality 2
ATP INDIAN WELLS - Včerejší den přinesl v mužské části kalifornského turnaje v Indian Wells řadu zajímavých momentů a rozuzlení. Zatímco James Blake si poměrně hladce poradil s Nizozemcem Robinem Haasem, druhý Američan Jack Sock v prvním kole neproměnil proti Chorvatu Karlovičovi mečbol a na americkém turnaji končí v úvodním kole. Chorvat Ivo Karlovič a domácí James Blake si tak v Kalifornii zahrají o svá letošní maxima.
James Blake

Zajímavé momenty přinesly včerejší zápasy prvního kola na kalifornském turnaji v Indian Wells. Do bojů o postup vstoupil mimo jiné i domácí tenista James Blake. Ten si ve včerejším klání počínal skvěle. Jeho soupeřem byl aktuálně 47. tenista světového žebříčku Nizozemec Robin Haase. Američan se ale favorita nezalekl a i přes velký žebříčkový rozdíl si s Nizozemcem dokázal hladce poradit.

Blake vstoupil do zápasu výtečně a po pár minutách už vedl 4-0. V páté hře ale při vlastním podání zaváhal a poprvé, ale zároveň i naposledy, si prohrál vlastní servis. Další šanci už Haasemu nedal a po hodině a třech minutách hry se radoval z vítězství 6-3 a 6-4.

Dnešním vítězstvím Američan srovnal vzájemnou bilanci s Nizozemcem na 2-2 a na domácím turnaji si zahraje o své letošní maximum, kterým je doposud druhé kolo na turnaji v Memphisu (nepočítáme-li semifinále na challangeru v Dallasu). Jeho soupeřem bude osmý nasazený Francouz Jo-Wilfried Tsonga.

"Myslím si, že soupeř očekával, že budu pasivní, ale nebylo to tak. Mně se povedl začátek, kdy jsem se dostal do vedení a hrál jsem moc dobře. To bylo důležité. Povedený začátek člověka vždycky těší a pak se mu hraje lépe. Byl to určitě dobrý zápas a výborný začátek dlouhé cesty. Jsem šťastný za to, jak to dopadlo." komentoval krátce po zápase 99. tenista světa.

Američan nebude jediným tenistou, který si na prestižním kalifornském turnaji zahraje o své letošní maximum. Za zmínku stojí určitě i zápas mezi Chorvatem Ivem Karlovičem a domácím Jackem Sockem.

Chorvat Karlovič si start v hlavní soutěži v Indian Wells musel jako 143. tenista světa zajistit v kvalifikaci. Tou prošel bez větších problémů a v úvodním zápase hlavní soutěže ho čekal Američan Jack Sock. Šlo o první vzájemné utkání obou tenistů.

Sock, který je v této chvíli na 125. pozici v žebříčku ATP, vstoupil do zápasu lépe než jeho soupeř. Američan si v úvodním dějství ani jednou neztratil servis a při podání ztratil pouhé 2 body. V páté hře využil zaváhání Chorvata a čistou hrou mu vzal servis a dostal se tak do vedení. Po 26 minutách vyhrál první dějství 6-3 a měl slušně nakročeno i do dalšího setu.

Ve druhé sadě se hrálo bez brejku, proto musela o vítězi rozhodnout až zkrácená hra, v níž měl sice Američan mečbol, ten ale neproměnil a Chorvat proměněním pátého setbolu zápas srovnal. To chorvatského tenistu nejspíš nakoplo a do třetí sady vstoupil odhodlaný bojovat. Vzal Američanovi hned první dvě podání a poměrně lehce si vypracoval náskok 4-0.

Při proměnění mečbolu byl neomylný a po hodině a 54 minutách hry postoupil do druhého kola a v Indian Wells si proti dalšímu Američanovi Samu Querreymu zahraje o letošní dosavadní maximum, kterým je druhé kolo na domácím turnaji v Záhřebu.

V horní polovině pavouka postupuje například také Francouz Michael Llodra, který lehce přehrál Španěla Daniela Muňoze De La Navu 7-5 6-3.

Do druhého kola se probojovala i bývalá světová trojka Rus Nikolaj Davyděnko, jenž si poradil s Francouzem Paulem-Henrim Mathieuem 7-6 6-2. Ruský tenista se o třetí kolo utká s Argentincem Del Potrem.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.030.408 dolarů)
páteční výsledky (08. 03. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Ramos (Šp.) - Zeballos (Arg.) 6:3, 6:3
Donskoj (Rus.) - Ito (Jap.) 6:2, 6:1
Berlocq (Arg.) - Giraldo (Kol.) 6:0, 2:6, 7:5
Karlovič (Chorv.) - Sock (USA) 3:6, 7:6 (10:8), 6:2
Blake (USA) - Haase (Niz.) 6:3, 6:4
Phau (Něm.) - Falla (Kol.) 7:6 (7:1), 6:2
Davyděnko (Rus.) - Mathieu (Fr.) 7:6 (7:1), 6:2
Fognini (It.) - Bedene (Slovin.) 6:4, 6:3
Gimeno-Traver (Šp.) - Lacko (SR) 6:1, 6:4
Llodra (Fr.) - De la Nava (Šp.) 7:5, 6:3
Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - Smyczek (USA) 2:6, 6:2, 6:2
Reynolds (USA) - Becker (Něm.) 6:3, 3:6, 6:4

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohuzel kdyz se Jamesovi vyjimecne darilo, tak jsem to zrovna nevidela, skoda, jsou to uz bohuzel jen vzacne vyjimky. Nemuzu rict, ze by se nesnazil hrat agresivne, celodvorcove, ale bohuzel miva suprove vymeny jen vyjimecne a chyb je vzdy vic nez dost. Na druhe kolo s J,W, se moc tesim, mam rada oba, tak uvidime jak bude James vzdorovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval jsem to a James hrál vážně dobře, hezky mu to chodilo, navíc na ten jeho styl se vážně hezky kouká. Škoda losu, na Tsongu asi bohužel mít nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist