Karlovič v semifinále v Bogotě vyzve Andersona

19. 7. 2013, 23:33
Aktuality 0
Prvním semifinalistou na letošním turnaji v Bogotě se dnes stal Ivo Karlovič, který porazil ve dvou tie-breacích Adriana Mannarina. Účast ve finále si vybojoval taky Kevin Anderson vítězstvím 6-3 6-3 nad domácím Giraldem.
Ivo Karlovič

V duelu 208 centimetrů vysokého Chorvata s turnajovou pětkou Adrianem Mannarinem nebyl k vidění žádný brejk. Pět nevyužitých brejkbolů si připsal Karlovič a jen jeden soupeř z Francie.

Ivo Karlovič, který na předchozím turnaji v Newportu startoval po tříměsíční pauze zaviněné virovou meningitidou, převedl stoprocentní výkony v obou zkrácených hrách. V každém tie-breaku získal Chorvat na svou stranu všechny výměny na servisu a připsal si jeden, respektive dva minibrejky.

V zápase Karlovič zvítězil i díky 22 esům po rovných 100 minutách hry. O postup do finále si vysoký Chorvat zahraje s Kevinem Andersonem, který porazil domácího Kolumbijce Santiaga Giralda.

Jihoafričan Anderson měl v duelu s Giraldem mírné problémy v prvním gamu, kdy musel odvracet tři brejkboly, úvodní servis si ale udržel a ve zbytku zápasu už soupeři nedovolil ani jeden brejkbol a průměrně prohrál na servisu jen jednu výměnu na game.

Giraldovi Anderson prorazil podání třikrát a zaslouženě zvítězil dvakrát 6-3 za 65 minut hry. S Karlovičem se Anderson v kariéře střetl pouze jednou. V roce 2011 zvítězil na trávě v Queens Clubu sedmadvacetiletý rodák z Johannesburgu.

V nepřesvědčivých výkonech v Bogotě pokračuje Janko Tipsarevič. Turnajová jednička ve čtvrtfinále nestačila na domácího Alejandra Fallu.

V prvním setu Tipsarevič sice zvítězil 6-3, ale ve druhé sadě prohrál tři ze čtyř gamů na servisu a to na Fallu nemohlo stačit. Kolumbijec se brzy ujal vedení 4-0 i v rozhodujícím setu, následně jeden servis ztratil, ale další dva gamy na podání udržel čistými hrami a postoupil do semifinále.

V něm se utká s Vaskem Pospisilem, který si díky vítězství 3-6 6-3 6-2 nad Mateo Violou z Itálie, zahraje první semifinále v kariéře na okruhu ATP.

- ATP 250 BOGOTA -
(Kolumbie, tv. povrch, 727.685 dolarů)
páteční výsledky (19. 07. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Anderson (2-JAR) - Giraldo (Kol.) 6-3 6-3
Karlovič (Chorv.) - Mannarino (5-Fr.) 7-6(7-5) 7-6(7-3)
Falla (Kol.) - Tipsarevič (1-Srb.) 3-6 6-2 6-3
Pospisil (Kan.) - Viola (It.) 3-6 6-3

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist