Karlovič v Záhřebu skončil

26. 2. 2008, 17:17
Aktuality 0
O jednu ze svých domácích hvězd přišli organizátoři turnaje v chorvatském Záhřebu. Už v prvním kole vypadl druhý nasazený Ivo Karlovič, který prohrál se Sergejem Stachovskym 6-4 6-7 2-6. Dalším Chorvatům se ale dnes dařilo: do druhého kola prošli Žovko i Karanušič.
Ivo Karlovič

Karlovič přicestoval do rodného Záhřebu jako semifinalista z Rotterdamu, kde nestačil na pozdějšího vítěze, Francouze Llodru. Na domácím turnaji se mu ale nikdy příliš nedařilo a ani letošní ročník nebude výjimkou.

Los přisoudil druhému nasazenému tenistovi v prvním kole Sergeje Stachovského, který se do soutěže dostal po odstoupení Michaela Llodry jako tzv. lucky loser. Koberec je Ukrajincův zřejmě nejlepší povrch, o čemž se dnes Karlovič mohl přesvědčit.

V prvním setu ještě chorvatský obr dokázal odvrátit 5 brejkbolů a získat sadu v poměru 6-4. Ve druhém setu už ani jeden z tenistů nedokázal prolomit soupeřův servis, a tak musel rozhodovat tie-break. Ten pro sebe získal Stachovsky, který byl od té doby na koni. Ve třetí sadě dokázal obávaný Karlovičův servis prolomit dokonce hned dvakrát, sám na servisu nezaváhal a po více než dvou a čtvrt hodinách se radoval z vítězství 4-6 6-7 6-2.

Ostatním Chorvatům se dnes ale dařilo. Roko Karanušič potvrdil papírové předpoklady a Slovince Kavčiče porazil po velkém boji 6-7 6-4 6-4. Lovran Žovko, další domácí hráč startující na divokou kartu, pak bez větších problémů zdolal favorizovaného Francouze Marca Gicquela, 52. hráče světa.

Výsledky - Záhřeb:
Dvouhra - 1. kolo:
Stachovsky (Ukr.) - Karlovič (Chor.) 4-6 7-6(5) 6-2, Žovko (Chor.) - Gicquel (Fr.) 6-3 7-5, Karanušič (Chor.) - Kavčič (Slo.) 6-7(9) 6-4 6-4, Gabašvili (Rus.) - Mayer (Něm.) 7-6(6) 6-0, De Voest (JAR) - Seppi (It.) 6-4 7-6(3), Simon (Fr.) - Červenák (SR) 7-6(2) 6-1, Troicki (Srb.) - Bastl (Švýc.) 6-3 7-6(3).

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist