Karolína Plíšková se z Prahy kvůli problémům s třísly odhlásila. Sesterský souboj se tak odkládá

30. 4. 2018, 11:23
Aktuality 74
WTA PRAHA - Karolína Plíšková roli turnajové jedničky na akci WTA International v pražské Stromovce plnit nebude. Světová šestka měla v prvním kole čelit svému dvojčeti Kristýně, ale po včerejším triumfu na halovém podniku ve Stuttgartu se kvůli problémům s třísly z největšího českého tenisového turnaje odhlásila. Na kurty by se měla vrátit na povinné akci WTA Premier Mandatory v Madridu, která startuje o víkendu.

Největší český tenisový turnaj přišel o svou největší hvězdu. Karolína Plíšková se pořadatelům akce WTA International v pražské Stromovce na poslední chvíli omluvila a roli turnajové jedničky plnit nebude. Důvodem jsou problémy s třísly.

"Jsem strašně zklamaná a smutná, že nemůžu hrát, ale program je dost náročný. Mám trošku problém s třísly, levé je lepší a pravé horší. Zápasila jsem s tím i v týdnu, mám tady těžký los, a to mi nedovolilo nastoupit," řekla novinářům Plíšková.

"Je to úděl skvělých hráček, které turnaje vyhrávají. Program mají tak nabitý, že se to děje naprosto běžně. Není to nic výjimečného, co bychom Káje zazlívali, turnaj tím není znehodnocen," řekla ředitelka turnaje Petra Černošková.

Účast v turnaji zvažovala Plíšková do poslední chvíle. Rozhodla se po konzultaci s týmem v pondělí dopoledne. "Chtěla jsem nastoupit, protože jsem tady vyhrála, v klubu trénuju a přijde fandit spousta diváků i moje rodina. Hodně lidí bude zklamaných, ale přijde mi nefér, abych jenom nastoupila," řekla šestadvacetiletá tenistka.

Česká jednička v posledních devíti dnech odehrála včetně semifinálového fedcupového utkání celkem sedm zápasů a náročný program se na ní podepsal.

"Asi je to dohromady únava a klouzavá antuka ve Stuttgartu. Zápasů jsem odehrála dost, čtyři dny jsem hrála po sobě a nakupilo se to. Čas na zregenerování není. Dám se dohromady na Madrid," uvedla šampionka pražského turnaje z roku 2015.

Plíšková odolala "lákadlu", aby nastoupila a umožnila tak sestře projít do dalšího kola. "To ne, to se nedělá. To nebyla varianta," řekla Karolína Plíšková. Fanoušci budou mít možnost získat v úterý od 13:30 při autogramiádě její podpis.

Sesterský souboj se proto odkládá. Loňskou finalistku Kristýnu Plíškovou v prvním kole čeká Aliaksandra Sasnovičová, jež v losu zaujme místo po Karolíně Plíškové. S Běloruskou tenistkou letos prohrála v Miami.

"Přijdu ségru podpořit," slíbila Karolína a bylo jí jasné, že dříve nebo později na sesterský souboj dojde. "Už jsme se s tím smířily. A až se to poprvé stane, tak to pak bude lepší."

Plíšková loni na pražské antuce překvapivě skončila už v prvním kole a zaváhání z loňska nenapraví. Světová šestka není jedinou českou zástupkyní, která účast na pražské Spartě odřekla.

Před ní se odhlásily také osmnáctiletá Markéta Vondroušová, jež má poraněnou nohu, a další bývalá vítězka Lucie Šafářová, kterou stále trápí problémy s imunitou. Největší hvězdou letošního ročníku tak bude dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová. Ta by měla k utkání prvního kola nastoupit zítra.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

74
Přidat komentář
cabuna
Možná to všichni už víte ,ale zítra má Kája od 13.30 autogramiadu na turnaji
Reagovat
Kozoroh
Václav Kureš
Jasně, ve Stutgartu to bylo za Porsche a balík peněz, tady by to bylo za hubičku, tak nač se namáhat a honit po Stromovce. A český fanda si může trhnout, hlavně ať dává pozitivní komentáře.. Je mi z těch primadon nanic.

Václav Hradil
měla kliku, že jí to tříslo neruplo už ve finále o poršáka, ale určitě nás nelakuje :-P

Radim Benicek
Asi nečekala, že jí ve Německu osvítí a nějakou náhodou vyhraje turnaj. Tradičně si věřila na 2., 3. kolo, což je tak její úroveň a je logické, že se jí nějaký mini pouťák v Praze hrát nechce.

https://sport.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A180430_110742_tenis_ald&razeni=vlakno
Reagovat
cabuna
:-D No rádoby fanoušci nezklamali,ale to co píší vypovídá hodně o nich asi mají nudný a neštastný život.K tomu tam mrcha závist blbá kombinace.
Reagovat
Torn
Ono se stačí podívat na tenisové srdce, tam jsou taky bláboly největší, že to je výmluva kvůli sestře a podobný blbosti. Přitom je dost běžné, že hráčka, pokud vyhraje turnaj a následuje krátce další, tak ho často vynechá, pokud to není GS nebo větší turnaj.
Reagovat
Frick
https://sport.idnes.cz/karolina-pliskova-turnaj-wta-v-praze-dsz-/tenis.aspx?c=A180430_125143_tenis_ald

"Divadýlko" udělat nechtěla - OK. Ale proč skara se nemohla aspoň odhlásit tak, aby ta Týna dostala LL. Kdo je jako zvědavej na to, aby Týna prohrála se Sasnovič?
Reagovat
Frick
1) Karolína Plíšková
(WTA 470 Stuttgart W, 470 b.)

Karolína se ve Stuttgartu dočkala prvního letošního titulu. I když tu a tam to třeba trochu zaskřípalo, tak v cestě turnajem ztratila pouze jeden set. O tom, že je vítězkou zaslouženě, není pochyb. Jestliže o týden předtím patřila sttutgartská antuka Petře, nyní byla "Karolínina". Kája má tak tituly z již prakticky všech myslitelných postředí - hala, venkovní hard, venkovní antuka, tráva i antuka v hale. Ještě možná chybí ten americký lávový popel. :o)
ZNÁMKA: 1 (9/10)

2) Petra Kvitová
(WTA 470 Stuttgart R32, 1 b.)

Rozdíl 72 hodin. Stejná hala. Stejná soupeřka. A diametrálně odlišný výsledek. Bohužel, Petra neměla tentokrát svůj den a Angie jí porážku z Fed Cupu vrátila. Nevadí, jede se dál.
ZNÁMKA: 4 (3/10)

3) Bára Strýcová
(WTA 470 Stuttgart R32, 1 b.)

Bohužel, Bára v Německu natáhla serii porážek na již dost hrozivé číslo pět. Není to příjemná situace.
ZNÁMKA: 4 (3/10)
Reagovat
Frick
4) Markéta Vondroušová
(WTA 470 Stuttgart Q W + R16, 80 b.)

Maky se prokousala kvaldou, v niž musela ve všech třech zápasech jít do 3. setu, následně zvládla famozně první kolo proti favorizované Julče, stejně jako i první set proti Svitolině. Druhá sada pak šla již za ukrajinskou favoritkou a místo souboje "na férovku" v sadě třetí přišla od Maky skreč. Smutné takto končit zápas.
ZNÁMKA: 2 (7/10)

5) Bára Krejčíková
(WTA 280 Istanbul Q2, 12 b.)

Bára K. v Q1 potvrdila pozici favoritky, ve finále kvaldy však jí byl Jakupovičovou uštědřen ošklivý výprask. Nic moc výsledek. A obhajoba finále z Norimberku je za dveřmi. :-((((
ZNÁMKA: 3- (4/10)

6) Tereza Martincová
(WTA 280 Istanbul Q1, 1 b.)

Další špatný výsledek od Terezy. Při pohledu na její výsledky se dere na jazyk myšlenka, zda není na místě projevit trochu pokory a místo neustálých porážek na WTA se zas na chvíli nepodívat na ITFka.
ZNÁMKA: 4 (3/10)

7) Marie Bouzková
(WTA Stuttgart Q1, 1 b.)

Mariiny snahy o účast v hlavní souteži Premier turnaje bohužel skončily velmi rychle. :-(
ZNÁMKA: 4 (3/10)

8) Karolína Muchová
(WTA Stutgart Q1, 1 b.)

Kája v repríze loňského štvnaického finále držela dlouho s Maky krok a začala výrazněji ztrácet až v závěrečné sadě. Možná škoda, že raději Kája nezvolila nějaký menší turnaj.
ZNÁMKA: 3 (5/10)
Reagovat
Torn
9/10 za vyhranej turnaj? :D Ty si děláš vážně srandu. Petra za FC to stejný, taky absolutně mimo. A dávat za FC Karolíně 3 je taky mimo. Georgesová byla ten den prakticky nehratelná.
Reagovat
Frick
10/10 bude za GS :-D
Reagovat
lars
hodnoceni Fricka je casto mimo
Reagovat
Frick
1) Petra Kvitová
(Fed Cup WG SF 2W 0L)

Petra zas jednou ukázala "srdce lvice", když ve dvou zápasech proti Angie a Julii ztratila pouhých 9 her. Krásné představení. Bravo!

ZNÁMKA: 1 (9/10)

2) Karolína Plíšková
(Fed Cup WG SF 1W 1L)

Kájina úspěšnost byla oproti Petře jen poloviční. V sobotu potěšila výhrou nad Angie ve dvou setech, v neděli pak již ale proti Julii příliš šancí neměla.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

3) Tereza Smitková
(ITF 50 Chiasso R32, 1 b.)

Po jakž takž ucházejícím Istanbulu předvedla Tereza další black-out, když na 25.000 ostudně vypadla s domácí hráčkou z páté stovky.

ZNÁMKA: 4- (2/10)

4) Anastasia Zarycká
(ITF 50 S. M. di Pula QF, 9 b.)

Tentokrát Nasťa vypadla již o kolo dříve než o 14 dní předtím. Žádná velká sláva.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

5) Miriam Kolodziejová
(ITF 50 Obidos R32, 1 b.)

Tentokrát se Miri štěstí nedrželo, když do 1. kola dostala pozdější vítězku celého turnaje, od níž schytala těžký klepec 3:6 0:6

ZNÁMKA: 4 (3/10)
Reagovat
Frick
1) Markéta Vondroušová
(WTA 280 Lugano R16, 30 b.)

Bohužel, Markéta se stala v zásadě "obětí" stupidního přesunu turnaj z bielské haly na luganskou antuku. Na začátku dubna hrát venku na antuce v místech, od kterých je to 5 km k vrcholku hory vysoké jak Praděd. Jasně, je to jižněji než Jeseníky, ale i tak - co k tomu říct?!!. Lepší výsledek než osmifinále Maky v neregulérních podmínkách nevyválčila. A přišel pád. Na 73 místo. Kupříkladu jen o šest míst lepší umístění než na konci 1. poloviny minulé sezony. Přičemž během té druhé půlky měla Maky před sebou "obhajovací práznidny". Bohužel to Maky nedokázala lépe využít, ať již z důvodu slbších výsledků nebo zdr. problémů. Nedá se nic dělat, asi ty představy o umístění Markéty byly optimističtější než reálně nyní jsou, ale co - jede se dál a Maky má pořád mooooře času.
ZNÁMKA: 3- (4/10)

2) Kristýna Plíšková
(WTA 280 Lugano R32, 1 b.)

Týně Lugano "chutnalo" ještě méně a dostala na pr.del od "Pr.delky". :-/
ZNÁMKA: 4 (3/10)

3) Tereza Martincová
(WTA 280 Bogota R32, 1 b.)

Bohužel, Tereza se i přes velmi schůdný los nedokázala ve vysokohorském prostředí prosadit a jen potvrdila nevýrazné výsledky, které má v této sezoně.
ZNÁMKA: 4 (3/10)

4) Marie Bouzková
(WTA 280 Lugano Q2, 12 b.)

Rychlý přesun z mexického hardu na chladnou švýcarskou antuku Marie přetavila jen ve druhé (a závěrečné) kolo kvaldy. Škoda, že na víc nebylo.
ZNÁMKA: 3- (4/10)

5) Tereza Smitková
(ITF 80 Istanbul QF, 15 b.)

Úlohu favoritky v prvních dvou kolech Terka splnila, ale to bylo tak nějak vše....
ZNÁMKA: 3 (5/10)

6) Miriam Kolodziejová
(ITF 50 Obidos F, 30 b.)

Kuriozní turnaj. V prvním kole skreč soupeřky po 4 hrách, ve ČF w/o, v ostatních třech zápasech pak Miri odehrála jen šest setů o max. 9 hrách. Dá se tedy říct, že byť finalistka, tak si "moc nezahrála". Nicméně třicet bodů je určitě pro ni pěkná cifra.
ZNÁMKA: 2 (7/10)
Reagovat
Frick
1) Petra Kvitová
(WTA 470 Charleston R32, 1 b.)

Možná jsme si mysleli, že se tak nikdy nestane, leč stalo se. Petra našla mezi Češkami svou přemožitelku. Že by jí mohla být Plíšková, by se snad i (logicky) čekalo. Že to ale bude Týna, to už je překvapivé. Obzvláště poté, co Petra jasně ovládla první sadu 6:1. Ale v ženském tenise se zkrátka může stát vše.
ZNÁMKA: 4 (3/10)

2) Kateřina Siniaková
(WTA 470 Charleston R64, 1 b.)

Katka nestačila na méně úspěšné dvojče již o kolo dříve...
ZNÁMKA: 4 (3/10)

3) Kristýna Plíšková
(WTA 470 Charleston QF, 100 b.)

Porazila Katku, "přepisovala dějiny" s Petrou, pak ještě přidala výhru nad loňskou vítězkou IW. Nakonec Týna ukončila pouť turnajem na raketě Sevastové, navíc po dosti hladkém průběhu. Jeho vinou nakonec půl stupně uberu.
ZNÁMKA: 2- (6/10)

4) Tereza Martincová
(WTA 280 Monterrey R32, 1 b.)

Byť Sorribes Tormo neměla být určitě neřešitelným losem, tak Terka úspěšná nebyla.
ZNÁMKA: 4 (3/10)

5) Marie Bouzková
(WTA 280 Monterrey Q W + R32, 18 b.)

Marušce byl los v kvaldě nakloněn, když do všech jejich kol nastupovala jako jasná favoritka, což dokázala využít. V prvním kole MD už jí ale Baboska dala jasnou stopku a tak si Marie bude muset na první výhru v hl. soutěži WTA turnaje ještě nějaký čas počkat.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

6) Anastasia Zarycká
(ITF 50 S. M. di Pula SF, 18 b.)

Nasťa konečně zabrala a v Itálii vybojovala ucházející semifinále.
ZNÁMKA: 2- (6/10)
Reagovat
Kytka
Nejsi ty pan učitel? Ale jinak parádní hodnocení.
Reagovat
EllNino
co je na něm parádního ? :)
Reagovat
Nenela
Mne se to hodnoceni taky libi. I kdyz vim, ze vy Frickovi vzdycky nadavate, ale to hodnoceni je minimalne zajimave.
Reagovat
Frick
Díky, vážím si toho.

Ale opravdu - po 106. dodávám, je to nutné brát VELICE orientačně.
Reagovat
EllNino
To tvé kecy, které tu jinak ke všemu máš, ale nenapraví
Reagovat
Frick
Kverulantů jsou tu tři p*dele.
Reagovat
smazaný uživatel
Čím to je zajímavý?
Koukne na výsledek a napíše frázoidní sdělení?
Reagovat
tommr
pořád lepší než tvoje neustálý útoky na ostatní přispěvatele ...
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji za upozornění, velevážený tommře, jehož komentáře oplývají respektem k hráčkám.
Vážím si tommrovy reakce.
Reagovat
tommr
tentokrát to zhodnotil docela výstižně ...
Reagovat
Frick
To je možná tim (časovym) odstupem. :-D

Ale ne, tak měl jsem myšlenky, zda se potichu nevytratit. Ale říkal jsem si, že bych třeba aspoň výkony holek na turnaji v Praze rád zhodnotil.

A to bych pak měl nějaký tejdny vynrchávat? To přeci ne. Takže jsem resty doplnil a mám z toho dobrý, takový povznášející pocit :-D
Reagovat
Dobry-den
Nic takového. Chceme report každý týden!
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Frick
Věčná škoda, že se to nenatočilo na 35mm film, jako třeba stejně stará Žena za pultem.
Reagovat
Kytka
Je to od Karolíny rozumné. Včera jsem si všimla, že měla tříslo zatejpované, tak to není výmysl. Je lepší se doléčit a připravit na Madrid.
Reagovat
tommr
tejp tam měla už od začátku Stuttgartu takže s tím tříslem určitě něco má. Je jen otázka jak vážný to je. Každopádně by od ní bylo hodně nezodpovědný kdyby riskovala kvůli Praze účast na větších antukových turnajích ...
Reagovat
Kytka
Tak jsem si toho tejpu všimla od prvních utkáních. Včera až později v zápase, byl výš.
Reagovat
Kozoroh
Takže kdyby neměla bandáž, tak by si zranění vymýšlela? :O
Reagovat
Frick
A bude vůbec chít v Praze na 100%? S ohledem na Madrid?
Reagovat
EllNino
Nn bude hrát jako leklá ryba a Smitka zítra vyhraje
Reagovat
tommr
mě by to ani moc nepřekvapilo ...
Reagovat
EllNino
mně by to nevadilo, tenhle turnaj je pro hráčky 2. sledu, pro Petru a Karolínu v tomhle termínu absolutně kontraproduktivní
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas. Ten turnaj má blbý načasování.
Reagovat
Frick
A jaký by bylo dobrý? Týden, dva týdny po Wimbledonu?
Reagovat
Kytka
Smitková nevyhraje. Když má Petra proti sobě Češku, je to pro ní jako pro býka červený hadr. Ta se přetrhne, aby jí porazila. Ale druhé kolo už vypustí a prohraje s kdovíjakou hráčkou.
Reagovat
EllNino
nemusíš dávat všude najevo, jak Petru nemusíš :D
Reagovat
Kytka
To není o tom, že bych Petru nemusela. jen mně rozčiluje ten její styl. Jeden den zahraje jak bůh, prostě má na kohokoli, ale pak ten výkon druhý den nezopakuje. Pokud vyhraje turnaj, tak pak 4x vypadne v prvním kole. Prostě ta nestabilita mně rozčiluje. Jinak, pokud se vyspí a jde jí to, je to krásné pokoukání, ale je to strašně málokdy.
Reagovat
EllNino
Já tě chápu, ale právě proto ji mám rád, protože když jí to sedne, tak ten turnaj většinou vyhraje :D a proto má 22 titulů a Karolína 10 :)
Reagovat
Kytka
No každý je jiný, každému se líbí jiný hráč (hráčka). A tak je to správně.
Reagovat
Torn
Ty zase protěžuješ Petru a srovnáváš nesrovnatelné. Karolína je typově úplně jiná hráčka. Si s Kytkou nemáte co vyčítat. :D Někdo radši konzistenci, někdo bu bum prásk. Když se někomu jedna z nich nelíbí, tak ať se na ní nekouká. Je to myslim jednoduché. :D
Reagovat
EllNino
Mně se líbí obě
Reagovat
Dobry-den
Tak zrovna proti Smitkové nemůže prohrát ani v paralelním vesmíru, ale chápu, že je to ironie :D
Reagovat
EllNino
to jsem si o Týně Plíškové v Charlestonu myslel taky :D ...
Reagovat
Dobry-den
Vím, že se opakuju, ale antuka je Kristýny nejoblíbenější povrch, má to uvedeno i na stránkách ITF, takže tam to zas takové překvapení nebylo ;-)
Reagovat
tommr
Smitková není zase tak špatná a kdyby jí to zítra sedlo tak by mohla Petru hodně pozlobit. U Petry jsou první kola vždycky trápení ...
Reagovat
EllNino
Přesně tak ... Terka je úderově a stylově velmi dobrá tenistka, bohužel hlava mimo top 200
Reagovat
Dobry-den
To platilo tak před 3-4 roky. Teď už je špatná i herně.
Reagovat
tommr
udělala asi nejrozumnější věc. Určitě je lepší se předem odhlásit než riskovat zranění nebo dokonce vypouštět zápas ...
Doufám, že se jí to zranění podaří úplně vyléčit do začátku Madridu ...
Reagovat
Dobry-den
Těšil jsem se a jsem zklamán, ale zase je to lepší, než vypustit zápas proti ségře, takže za to palec nahoru.
Reagovat
Krisboy
Prdlajs třísla. Nechtěla hrát se ségrou, to je jasný. Krystýna by toho každopádně měla využít a dojít co nejdál. Nejlépe do finále:-)
Reagovat
blixa
Tak jasně že nechtěla hrát se ségrou, ale 7 zápasů na antuce je dost, málo odpočinku, únava i nějaké bebí tam asi budou. Rozumné rozhodnutí.
Reagovat
tommr
nějaký zranění určitě má. Jinak by asi neodehrála celej Stuttgart s bandáží ...
Reagovat
Krisboy
Jasně, že ano. Ale určitě je za to drobné zranění tak trochu "ráda". Pomohlo ji šikovně se vyhnout sestrovraždě :) Hlavně aby to ta Týna využila.
Reagovat
tommr
to zranění at je jakékoli dodává odstoupení Karolíny větší legitimitu i když by jí těžko moh někdo něco seriózně vyčítat kdyby odstoupila jen kvůli únavě ...
Co se týče Kristýny tak nevím jestli si polepšila. Místo Karolíny, která by asi byla poloviční dostala nebezpečnou Sasnovichovou, která bude hrát jako o život ...
Reagovat
Kozoroh
Ikdyby tejp neměla, neznamená to, že by si poranění vymýšlela.
Reagovat
Frick
Lucka, Markérta, teď i Karolína out.

Pokud nevyjdou LL, tak R32 jen se šesti našema holkama. Dost málo. :-(
Reagovat
EllNino
Nevyšly
Reagovat
com
chtela tim udelat Kristyne radost, ale ta se Sasnovich prohraje urcite uz v prvnim kole :/
Reagovat
tommr
Sasnovich je nepříjemná soupeřka. Kristýna si moc nepolepšila ... :(
Reagovat
bIbec
To je ale škoda =)

Né ale vážně. Snad se ostatním českým holkám bude teda dařit, páč ty nalákají nejvíc diváků.
Reagovat
tommr
hlavně aby se dařilo Petře. Ta je ted pro fanoušky jednoznačně největším lákadlem ... :)
Reagovat
Pavlis
Jj, Petra už úspěch potřebuje jako sůl. Na zítřejší zápas jsem zvědav.
Reagovat
tommr
tak zrovna zápas proti Smitkový mě moc neláká. V něm může Petra proti největší turnajový outsiderce jen ztratit. Na další kola se ale těším hodně ... :)
Reagovat
VlS
očekávatelné
Reagovat
gigin
Jj, dělali kravinky s Hrdlou v Poršeti, to je malé na hrátky, tak pak tohle.
Reagovat
VlS
A to ještě měli stáhnutou střechu, to si představ, že by ji měli zatáhnutou. Rád tě vidím po dlouhý době :-)
Reagovat
gigin
No to by pak nestihla možná ani RG :D

Jj díky já tebe taky.
Reagovat
Pedronegro
ty jsi mi tu chyběl :), škoda toho Ernieho, ale Kližka je jaksi v laufu ...
Reagovat
gigin
Jeeee díky ahoj! Prosím tě, to už je asi konec. Čekal jsem větší válec spíš.
Reagovat
Pedronegro
já vím,nebo spíš mám taky ten dojem, ale jak je to o tom stéblu? :)
Reagovat
Pedronegro
jo, býval bych rád sestrovražedný souboj viděl, ale je to pochopitelné, jinak to sice mám do Stromovky fakt blízko, ale nepůjdu tam, protože pravdu mají ti, kdo doporučují vstupné, a částečně ji má i Don Quijote Fricek, ten ale marnou :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist