Karolína Plíšková si další finále nezahraje, v Cincinnati prohrála s rozjetou Teichmannovou

21. 8. 2021, 23:21
Aktuality 75
WTA CINCINNATI - Karolína Plíšková na turnaji WTA 1000 v Cincinnati skončila v semifinále. Šampionka ročníku 2016 prohrála 2-6 4-6 s rozjetou Jil Teichmannovou, která si po skalpech Naomi Ósakaové a Belindy Bencicové připsala další cenné vítězství. Čtyřiadvacetiletá Švýcarka ve svém největším finále vyzve světovou jedničku Ashleigh Bartyovou a zabojuje o třetí kariérní titul.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková konečně pravidelně zaznamenává výsledky, na které jsme u ní byli zvyklí. V Cincinnati, kde v roce 2016 triumfovala, měla na dosah finálovou účast už na třetím tradičním turnaji v řadě, ale tažení z Wimbledonu a předchozí akce v Montréalu nezopakovala a dál čeká na první triumf od loňského ledna. Do semifinále sice prošla bez ztráty jediného setu, ale na Jil Teichmannovou dnes nestačila jasně 2-6 4-6.

Proti Švýcarce, která vyřadila Naomi Ósakaovou a vítězku olympijských her v Tokiu Belindu Bencicovou a v úvodních kolech nedala šanci Soraně Cirsteaové ani Bernardě Peraové, od začátku tahala za kratší konec. Zatímco česká jednička spáchala 26 nevynucených chyb a trefila jen deset vítězných úderů, její soupeřka měla pozitivní poměr 27-20.

Své úvodní dva servisy si rodačka z Loun udržela čistou hrou, jenže od stavu 2-2 ztratila čtyři hry v řadě a po necelé půl hodině věděla, že bude muset utkání otočit. Ve druhé sadě měla své šance, v šestém gamu však neproměnila tři brejkboly v řadě a nepomohl jí ani následný rebrejk. O podání totiž znovu přišla a skvěle hrající Teichmannová zápas suverénně uzavřela a zajistila si návrat do Top 50 žebříčku WTA.

Čtyřiadvacetiletá Teichmannová bude hrát své čtvrté finále, první mimo nejmenší akce WTA 250, a útočit na třetí titul (Praha a Palermo 2019). Ve finále narazí na nejúspěšnější hráčku letošní sezony Ashleigh Bartyovou, světovou jedničku vyzve poprvé. V téměř stoleté historii tohoto podniku je teprve druhou švýcarskou finalistkou, v roce 2005 v Ohiu triumfovala Patty Schnyderová.

Bartyová přehrála 6-2 7-5 Angelique Kerberovou, s níž si ve dvou setech poradila i nedávno v semifinále Wimbledonu, a stala se první australskou finalistkou Western & Southern Open od triumfu Evonne Goolagongové v roce 1973. Pětadvacetiletá rodačka z Ipswiche si zahraje již šesté letošní a 19. kariérní finále a bude usilovat o 13. trofej.

Samantha Stosurová se Shuai Zhang po půlroce spojily síly a hned je z toho třetí společný titul. Šampionky předloňského Australian Open ve finále v Cincinnati porazily 7-5 6-3 nasazené šestky Gabrielu Dabrowskou a Luisu Stefaniovou. Sedmatřicetiletá Stosurová vybojovala svou 27. trofej, pátou z akcí WTA 1000. O pět let mladší Zhang získala devátý vavřín, první z podniků této kategorie.

• WTA 1000 CINCINNATI •
USA, tv. povrch, 1.835.490 dolarů
sobotní výsledky (21. 8. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Teichmannová (Švýc.) - Kar. Plíšková (5-ČR) 6-2 6-4
Bartyová (1-Austr.) - Kerberová (Něm.) 6-2 7-5
• Čtyřhra - finále •
Stosurová/S. Zhang (Austr./Čína) - Dabrowská/Stefaniová (6-Kan./Braz.) 7-5 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

75
Přidat komentář
Fransoas
Naprosto přesně to definoval EllNino.Kterékoliv hráčky,které jsou do první stovky a dostanou se do vysoké herní pohody,dokážou vytvořit tlak,tak je možné,že protihráčka - v tomto případě Karolína - se nedostane ke své hře.Možná je škoda,že se Karolíně nepodařilo více míče rozhazovat k čarám.V každém případě byla Švýcarka hodně pohyblivá.Vždy záleží na případných těžkých předešlích zápasech-podmínkách-momentální formě.Přes přenos se to může zdát jednoduché.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to byl včera,
Medvěd nejdřív vyšle mae geri přímo do kamery, aby pak prohrál s Rublem se kterym eště neztratil set. Pak zase zmizí Filosof někde v delfský věštírně a radí se tam tak dlouho, až rozběsní zvíře, který pak málem sežere upíra. Filosof se vrátí z věštírny řádně pobledlý, takže těžko říct, co se tam dozvěděl, že se mu z toho udělalo tak šoufl. Ehm, když předběhnu, tak mu tam vyjevili, že ten zápas pros*re. Zvíře je pak chvíli mimo, ale pak se role obrátí a začne Filosofa vyučovat stoicismus. Jenže pak se udělá šoufl i jemu. Ale překoná to a vyměklýho Filosofa nakonec vystřílí z kurtu.

Pak nastoupí Kája a během zápasu to samý - řeč těla, obličeje, pocení těžký dejchání... Já teda nevim, ale jestli voni tam ty bankéři od Západu a Jihu něco nevypustili na stadiónusmile Nebo sázkařská mafie.
Každopádně, každej soudnej člověk tady na TP musel vidět, že to nejni samo sebou, co se tam děje. Takže doufejme, že to Kája přečkala bez následkůsmile Do Winston Salemu ať v týhle situaci rozhodně nejezdí, ještě by mohla skončit na hranici za to jak votočila ty dva předchozí mačesmile Hrůza, co se ve světě děje a některý, co nejmaj za mák uznání, tu eště přilejvaj do vohně. kdyby si šli radši zaj*bat, udělali by něco pro zdraví svoje i nás vostatních.
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile
Reagovat
Jon61
Díky za vtipný příspěvek. Ještě že se nekonají turnaje žen u nás ve Velkých Losinách, tam by mohlo být pro některé také nebezpečno. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak tam už vůbec nesmile! Tenis se hraje s raketou a ne s kladivemsmile
Reagovat
Jon61
U hráček typu Aryny to není jisté. smile
Reagovat
Jon61
Mimochodem sám jste napsal, že v Salemu dělaji to samé, co u nás ve Velkých Losinách.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V koutku duše doufám, že už to tam neprovozujetesmile Ale i tak stačí, že občas hrajou holky v Ostravě, to je nebezpečně blízkosmilesmile
Reagovat
Jon61
Bydlím od Velkých Losin 70 km. Ve Velkých Losinách se narodil hudebník Pavel Váně (hrál ve skupinách Synkopy 61 a Progres II.).
Reagovat
horska.kraslice
To jsem netušila, považovala jsem ho automaticky za kovaného Brňáka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak Aryna není hráčka, ale Amazonka a ty vládnou různými zbraněmismile
Reagovat
Jon61
Jistě, mám stejný názor. V Mrazíkovi říká Ivan, že za pluhem zdatný je a v boji obstojí, to platí i pro živočišnou a zdravou Arynu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Ona je mohutná, ale nemůžu říct, že by nebyla hezká, naopak má jisté kouzlo. Ovšem Krocení zlé ženy by byla dřina, vo to strah nemámsmile
Reagovat
Jon61
Zřejmě tušíte, že byste mezi její stehny vypustil spíše duši. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já bych vsadil na jistotu a mezi stehna bych se vůbec nepouštělsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
vojta91
To bude dnes ve Fulneku velká sláva
Reagovat
MFish
Plech klasika. Ty finále uhrála, protože měla lehkej los. Jakmile narazí na lepší hráčku nebo alespoň hráčku ve formě, tak letí. Bylo by pro tenis smutný, kdyby hráčka s takovou (ne)hrou došla třikrát do finále během takto krátké doby.
Reagovat
Torn
Jdi se léčit. :D
Reagovat
Blondie
Jako fakt?
Sabalenka (2x) je lehký los? Pegula? Putintseva?
Rozumím, že nemusíš mít Plíškovou rád (taky jí nefandím), ale být takhle zaslepený?
Reagovat
EllNino
Ty to fakt v žádném příspěvku nezapomeneš zmínit, myslím, že už to tady všichni vědí, že Karolíně nefandíš smile Ale na to, že jí nefandíš, o ní mluvíš víc než o Petře, skoro jako com víc o Petře než o Karolíně (nadsázka, s comem tě fakt nesrovnávám) smile
Reagovat
Blondie
Tady to dávalo smysl, nemyslíš? :D

Mě fakt vytáčí, když je někdo tak nenávistný, že neuzná ani objektivní realitu.
Vůbec mě obecně rozčiluje, když někdo s klidem opomíjí tvrdá data a fakta :D různé názory mohu respektovat, nebo s nimi polemizovat, ale ignorace faktů... to je na flákanec :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na Karoline je strasne videt, ze to dela jen prachy. Ja tam proste nevidim zapal, radost ze hry, viteznou mentalitu, dravodt. Ja vim, casem proste ten sport uz delas z casti pro ty prachy, ale u Karoliny je to snad jen o tom. Zku rvil ji v tomhle Hrdlorez.
Reagovat
smazaný uživatel
Normálně by měla chodit do práce, ale dráha profesionálního sportovce. No je to jako když chodí do práce. Ale poslední dobou jí to docela bavilo. Pak taky něco zabolí a je to. Mě když braly v koleně křížáky tak to taky nebylo úplně ono.
Reagovat
street4
Obcas se ta hov*a tady fakt nedaji cist
Reagovat
smazaný uživatel
tak je nepiš
Reagovat
smazaný uživatel
smile píše "hov*a" a navíc je to malé a Českésmile
Reagovat
lars
Burrows spis "strasne vidi". Loni v lete na turnajich v CR dotovanych symbolickymi asi 10 K $, ktere Karol hrala, bylo videt, ze to nedela jen pro penize.
Burrows byl asi " zkurven " jiz pri jeho poceti :)
Reagovat
smazaný uživatel
tvůj argument dost hapruje smile
Reagovat
blixa
Burrows není "hejtr, Burrows je naprostý dement !
Reagovat
Jon61
Máte pravdu a navíc jeho otec na něj nikdy nebyl hrdý. Nejspíš proto také tvrdil, že má alibi pro své spermie na noc početí. smile
Reagovat
EllNino
I přes prvotní rozčarování z těžkého losu našich holek dokázaly nakonec porazit velmi řadu velmi kvalitních hráček a dvě z nich postoupily do čtvrtfinále a jedna do semifinále :) I tak končí turnaj spíš hořce - Muška i Petra si připsaly pěkné skalpy, ale obě turnaj nedokončily, zvláštně břištní sval Mušky je problém, Petra se snad ze střevních problému dostane ...

Bára si zahrála další velké čtvrtfinále, zdolala Kasatkinu, Yastremskou a Mugu a zastavila ji až suverenní Ash, bohužel v deblu pak pokračovala Bářina špatná nálada ... stejně je ale skvělá, bohužel ten singl a debl najednou bude možný nakonec asi jen na GS kvůli hustému programu

Karolína hrála skvělé zápasy, porazila svou nemesis a dokázala otáčet pravidelně zdánlivě beznadějné stavy ... dneska ale narazila na další hráčku na vlně, po minulém týdnu, který patřil Kamilce, tento patří Jil :)

Doufám, že holky zahojí bolístky a vrhnou všechnu energii do posledního GS sezóny, který vlastně začíná už v pondělí kvaldou :) Snad se povede ta tradice, kterou nastolila Petra loni na RG, dodržet i v NY, největší šanci na semifinále dávám asi Karolíně a Báře, ale třeba zase někdo překvapí :)

Hodně štěstí :)
Reagovat
Matej4732
moc pěkné shrnutí turnaje, naprosto souhlasím. Snad to zranění Mušky nebude vážné. Na AO hrála, protože to byl grandslam, jinak by asi odstoupila, tak snad to nenechá zajít znovu tak daleko
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
horska.kraslice
Pěkné, výstižné. Přidala bych zmínku o Maki, která do Ameriky přiletěla zřejmě ještě s plnou hlavou olympiády jejích společenských dozvuků, navíc dostala do prvního kola opakované OH finále, takže to dopadlo jak to dopadlo. Věřím, že se Maky zase srovná a zodpovědně se připraví na další turnaje. Jestli to bude ještě letos, to si nejsem jistá, přeci jen ta olympiáda byla u Maky dost velká bomba (musíme k tomu přičíst i ty předolympijské stresy ohledně nominace), takže regenerace možná bude delší. Ale jednou to zase přijde, jsem o tom přesvědčena, i s Maky se máme ještě na co těšit.
Reagovat
horska.kraslice
Uff, plno gramatických chyb, omlouvám se, nepřekontrolovala jsem si to po sobě smile
Reagovat
Titan
Švýcarka zachránila Plíškovou od čtvrtého letošního prohraného finále důležitého turnaje...smile
Reagovat
lars
lepsi prohrat finale nez SF
Reagovat
Titan
Jak se to vezme, za rok bude muset obhájit tolik bodů, že se z toho pos....
Kdo prohrál finále nikoho nezajímá...
Reagovat
lars
neblabol.
nebude muset obhajovat, protoze se musi jen zemrit:)
Kdo prohral finale, zajima poradatele turnaje, aby vedeli komu predat ceny za prohru ve finale :)
Reagovat
Titan
Docela blábolící příspěvek...smile
Reagovat
lars
a v cem ?
Reagovat
paddy
Jak se lehce poráží průměrná Žil(ina) ukázal Jablonec a zítra i Barty smile smile
Reagovat
lars
a z jakych hodnot si urcil ten prumer ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
je to průměr na první pohled.smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tommr
dneska to byl od Karolíny doslova hrůzostrašnej výkon. Teichmannová nehrála ani zdaleka tak dobře jako v předchozích zápasech, ale na Karolínu to bohatě stačilo ... smile
Statistiky W/UE jsou výmluvný:
Karolína 10:27
Teichmannová 27:20
O hlavu menší Teichmannová dokonce nastřílela dvakrát tolik es co Karolína ...
O příčinách dnešního špatnýho výkonu Karolíny můžu jen spekulovat. Je možný, že dnešní zápas jen odchodila protože nechtěla riskovat další dva kanáry ve finále - tentokrát od rozjetý Bartyový? smile
Reagovat
SpacialRecognition
A co pochopitelnější duvod - došla štáva, hrála dva týdny v řadě - i podání měla v průměru pomalejší než obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
asi
Reagovat
tommr
na fyzickou únavu bych to rozhodně nesváděl. Karolína měla v prvním kole volnej los a ve čtvrtfinále jí skrečovala Badosa. Teichmannová měla v Cinci náročnější program ...
Příčina včerejšího herního výpadku (a všech ostatních letošních nečekaných proher) je podle mě jednoznačně v narušený psychice ...
Reagovat
cabuna
Karolína to v rozhovoru řekla sama že jí už asi 2 den docházely síly,že už neměla kde brát a nešlo to ,že se snažila ale nestačilo to.Nemůžeš brát holky jako roboty ,Wimbledon,olympiada,Montreal den volno po přeletu a další turnaj ,Ze začátku i 4 hra ,byla ráda že když vypadla s muškou,že měla alespon volné odpoledne na regeneraci a všechny turnaje v neskutečným horku .Ty by jsi je uhnalsmile
Reagovat
tommr
pokud to takhle Karolína řekla tak na tom asi něco bude, ale mě se to přesto moc nezdá podobně jako v případě Báry. Jak Bára s Barty tak Karolína s Teichmann dělaly příliš mnoho laciných chyb, které se nedají vysvětlit fyzickou únavou ...
Konkrétní příklad ze včerejšího zápasu Karolíny: brejkbol na 2:3 v prvním setu darovala Karolína soupeřce nepovedenou smečí daleko za BL. Pokud hráčka na začátku zápasu z jednoho metru za sítí přepálí úplně odkrytej kurt tak to asi nebude chybějícíma silama ale spíš mentálním blikancem ... smile
Reagovat
cabuna
Ted to opravdu není mentální , to bylo na začátku sezony ,kdy v treningu a i se sparing hráčkama hrála prý perfektně porazila všechny včetně Asch ,Simony, Mušky a pod a přišel zápas a nedokázala vyhrát dva v řadě a nechápal celý tým ani ona čím to je .Je prostě unavená a z ní pak jsou ty šílený chyby ..je prý pozdě na nohách ...jsem těžká amaterka nechápu souvislost ,ale pak z toho pramení chyby,Plašil jí měl v radiu na rozhovoru a psal .že přiznala unavu ,že už to cítí 3 den .Ty bereš jednotlivý turnaj..volný los,ale nekoukáš co měla před tím ,měla jeden den volno po přeletu z Montrealu ,na začátku i 4 hry tak,že ani volné odpoledne.Asch,Jill mají první turnaj po OH ,kde navíc Ash odehrála jen první kolo a vzala si čas na odpočinek.V tom horku to je další šok pro tělo a jsou holky víc unavené .Najdu ti odkaz na rozhovor .
Reagovat
cabuna
https://www.irozhlas.cz/sport/tenis/karolina-pliskova-turnaj-cincinnati-prohra-semifinale-energie_2108220716_tzr
Reagovat
tommr
takže když si Karolína před USO dáchne tak pak na GS všechny smete? Já bych byl jen rád ... smile
Reagovat
cabuna
No asi by byla taky ráda smile Já samo taky ,ted si odpočine a potrenuje ,ale jsem sama zvědavá kde a s kým ...Saša ještě nemá vízum tak ,že další starosti k tomu .
Reagovat
tommr
zatím to vypadá, že za Bajina zaskočí Leoš Friedl ...
Reagovat
Mr.Pink
jasne, takovy tommr by dokazal hrat mesic v kuse, debl, mix a stale by mel dost sil. clovece, prober se. ty bys ty holky opravdu nejradeji znicil, nastesti sportovci takovymi fanousky pohrdaji a maji z nich jen srandu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak píšu nahoře, Kája vypadala v průběhu zápasu hůř a hůř, potila se jak divá a vypadala, že nemůže popadnout dech. Připomínala mi zvadlé Kvítísmile
Reagovat
tommr
podobně ovšem vypadala i ve všech letošních zápasech ve kterých se jí nedařilo - s Pegulou, s Giorgi, s Barty ...
Reagovat
cabuna
Já jak už jí léta sleduji tak poznám když začne dělat debi lní chyby jako,že stojí u sítě a bouchne to do ní a pod a pak když se drží rakety skloněná a opřená u ní tak vím ,že má dost,toho dýchání jsem si ani nevšimla,v té vlhkosti a horku to musí být šílený .
Reagovat
smazaný uživatel
A co pochopitelnější duvod - došla štáva, hrála dva týdny v řadě - i podání měla v průměru pomalejší než obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
Nespekuluj...
Reagovat
lars
nojo tommrismus
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
lars
jenom 4 winery v 2. setu ?
Reagovat
Jon61
Linda odvrátíla za stavu 5:5 šest brejbolů, sedmý se jí stal osudný, vypadá to, že bude muset hrát třetí set. Docela se tam na kurtu vzteká.
Reagovat
vergus
Naštěstí ji prodbudilo to eso v tiebreaku a pak už Jarku dorazila
Reagovat
Mony
Dala to v TB. Vypadá hodně nabuzená. Asi dlouho pořádně nehrala
Reagovat
Jon61
Nakonec ubojovala tie-break a v něm byla úspěšná. Aspoň jedna výhra české tenistky.
Reagovat
SpacialRecognition
Došla šťáva, celkově dost dobré dva týdny.
Reagovat
cabuna
smile
Reagovat
Mony
Stavy jsem viděl pořád dost, ale Jil jela jako býk v coride.
Reagovat
com
Bartyovka nadeli ve finale dva kanary a bude
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist