Karolína Plíšková si nechce v další komplikované sezoně stěžovat. Vezmu to tak, jak to je, hlásí z Abú Zabí

5. 1. 2021, 15:32
Aktuality 27
Karolína Plíšková si nechce v letošní sezoně, která bude znovu ovlivněná koronavirem, příliš stěžovat. Světová šestka zahájí rok tento týden na turnaji v Abú Zabí, kde bude poprvé hrát pod koučem Saschou Bajinem. U německého trenéra oceňuje pro ni nezvyklé nasazení.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© AFP)

Plíšková je přísná sama na sebe a stejně posuzuje i své okolí, z čehož pramení častější kritika. Letos se ale chce reptání vyvarovat. "Nechci si stěžovat na nic. Na pravidla, na turnaje, na podmínky, že nejsou možná ideální. Mohlo by to vždycky být lepší, ale nemá cenu si stěžovat. Rodina je zdravá, můžu cestovat a dělat, co chci a co miluju," řekla česká tenistka v on-line rozhovoru s novináři z Abú Zabí.

Kritizovat by mohla jen své výkony v tréninku a zápasech, ale i to chce omezit. "Ani to asi nepomůže. Jednodušší to bude přijmout a nedělat žádné velké scény. Jsem ráda, že se hraje. Pokusím se to nějak omezit a vzít to tak, jak to je," konstatovala.

První turnaj pojímá především jako přípravu na Australian Open, které letos začne až 8. února. "Chci odehrát co nejvíc zápasů a možná po každém ještě půjdu trénovat. Nechci říct, že neútočím na titul, ráda bych vyhrála, ale není to úplná priorita," řekla Plíšková, která v uplynulých čtyřech letech začala rok třikrát titulem v Brisbane (2017, 2019 a 2020).

První soupeřkou nasazené trojky bude Rumunka Sorana Cirsteaová. Premiéru v roli jejího kouče si odbude Bajin, někdejší sparingpartner Sereny Williamsové z USA a trenér Japonky Naomi Ósakaové. V prosinci pod jeho vedením absolvovala přípravu ve španělské Marbelle a zatím si spolupráci pochvaluje. "Jasně, je brzo soudit bez výsledků, ale dělá všechno možné, abych se cítila dobře, aby se můj tým cítil dobře, že všechno funguje. Nechci lítat v oblacích, ale vypadá to fakt dobře."

Konkrétní věci neprozradila, ale ocenila, že s ní Bajin absolvoval každý trénink. "Jsem fakt překvapená. Mám pocit, že se mu spousta lidí posmívá, má ho za blázna. Ale není jiného člověka, kterého bych potkala, a že jsem pár trenérů vyzkoušela, co by pro to dělal tolik, aniž by ze spousty věcí něco měl," vyzdvihla Plíšková. "Dává do toho možná nejvíc, co kdy kdo z týmu, co platím, dával."

Tenistky zatím znají program jen do poloviny února. Kvůli koronaviru se dá jen těžko plánovat a hráčky čekají jako loni i omezení a časté testování. "Jindy na celý rok víme, kam pojedeme, kde budeme hrát. Ale co naděláme? Je pořád úžasné, že startujeme tady a snad všichni budeme moci do Austrálie a odehrajeme něco tam. Jsem si jistá, že všichni dělají maximum, aby se to mohlo konat. Musíme jen čekat a uvidíme, jaký bude program pro zbytek roku," řekla Plíšková.

Po přesunu z Abú Zabí do Austrálie, kde je v plánu před Australian Open ještě jeden turnaj, musí hráčky do karantény. Z hotelu budou mít jen omezené "vycházky". " "Neznám úplně přesně pravidla, ale myslím, že budeme moct ven na pět hodin a všechny plánuju využít na trénink," uvedla Plíšková s tím, že první týden by měla trénovat s Karolínou Muchovou a poté s Chorvatkou Donnou Vekičovou či domácí Ajlou Tomljanovičovou. "Známe se, snad bude i nějaká sranda," řekla.

V letošním roce by se měla konat i přeložená olympiáda. Zatímco hry v Riu v roce 2016 Plíšková vynechala, loni do Tokia plánovala jet. Letos se rozhodne podle vývoje sezony a opatření. "Nechávám to volný, protože mi přijde, že se podmínky mění každým dnem a týdnem. Pokud to půjde, ráda bych hrála, ale pokud budou šílený karantény a měla bych zmeškat jiné turnaje, budu to zvažovat," prohlásila.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
dadaft
Názorově (nejen na tenis) je Karolína hráčka, se kterou se v pohodě shodnu.
Přistupuje k věcem zdravě a s potřebným přehledem.
Tak držím palce...
Reagovat
tommr
čekal jsem sice, že půjde do karantény se sestrou, ale Muška je pro ní čistě ze sportovního hlediska zřejmě lepší volba ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz uz se tu uchylne prechyluje, proc tu nemaji cestinarsky spravne uvozovky? A nebo to snad bylo jen copy z cetky?
Reagovat
FulnekUltras
I tento rok bude ještě potřeba jít ani ne tak zápas od zápasu ;-), jako spíš pěkně den po dni. No a z tohoto pohledu se zítra bude lámat chleba v USA mezi tamním mainstreamovým a úřadujícím prezidentem. Výsledek ovlivní prakticky všechno - nejmíň na další jeden den dopředu. smile
Reagovat
smazaný uživatel
jaky davas sance, ze dojde v USA ke spravedlnosti?
Reagovat
Blondie
Jak definujete spravedlnost? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Trumpovsky
Reagovat
Blondie
To se dá vyložit více způsoby :)
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, slecno, na druhou stranu, asi bych nepsal o spravedlnosti v souvislosti s nekym, kdo papirove vyhral volby...
Reagovat
Blondie
Nu a kdo podle vás papírově vyhrál volby? A kdo je vyhrál reálně?
Reagovat
smazaný uživatel
papirove je vyhral Biden a realne (kdyz se zapoctou ukradeny hlasy a odectou ty, co Bidenovi zapocetly dvakrat), tak vyhraje Trump.
Reagovat
Blondie
Jo aha smilesmile
Reagovat
Grape
Pobavilo smile
Reagovat
HolyMotors
Další dement na TP smile
Reagovat
Krisboy
Další Orteláček? smile
Reagovat
FulnekUltras
CNN už straší údajným nebezpečím státního převratu, takže by to mohlo být na dobré cestě.
Reagovat
Blondie
Je to na dobré cestě smile
Reagovat
Vaslab
Turnaj v Praze nefiguruje v provizorním kalendáři WTA do 11. 7.
https://www.wtatennis.com/news/1966501/wta-announces-provisional-2021-calendar-into-july?fbclid=IwAR2GNHlofuxKpNNy_opMreK3s89cWRu7U0ZA9ddePT3-EPtd0uIfnSk7Z_c
Reagovat
paddy
Holky budou aspoň rozehrané na trávě smile
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/tenis-prague-open-termin-wta-cervenec.A210105_183418_tenis_ten
Reagovat
Vaslab
smilesmile
Reagovat
tommr
to se dalo čekat když se Madrid roztáh na dva týdny. Hlavní je, že se našel náhradní termín. Pro Prahu je novej termín dokonce lepší, protože aspon nebudou hrozit mrazy jako v původním termínu ... smile
Reagovat
paddy
asi ještě nemá doléčenou achilovku, po operaci
Reagovat
paddy
Vallverdu měla na půl úvazku, takže Bajaja určitě dělá víc, je to logické
a rozhodně ne zadarmo, jak si myslí smile smile
Reagovat
com
smile ale do prvniho kola zrovna tu Rumunku s kterou to posledne totalne pohnojila, to zas bude smilesmile
Reagovat
gigin
Prostě to vezme, tak jak to je. Nevím, co je na tom nesrozumitelného.
Reagovat
tommr
snad se Karolína z toho jejich posledního zápasu dostatečně poučila. Navíc trenér jako Bajin by snad podobnej kolaps ani nepřipustil ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist