Karolína Plíšková v Berlíně zvládla další "tříseťák" a zahraje si čtvrtfinále

15. 6. 2022, 13:23
Aktuality 17
WTA BERLÍN - Karolína Plíšková na trávě v Berlíně zvládla další třísetový zápas. Česká jednička zdolala 6-4 2-6 7-6(7) bývalou světovou čtyřku Biancu Andreescuovou, ačkoli returnovala na udržení se v utkání. V pátek nastoupí ke svému druhému letošnímu čtvrtfinále a podnikne útok na druhé semifinále.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková kvůli zlomenině ruky do letošního tenisového roku naskočila v březnu a prvního solidnějšího výsledku se dočkala až na konci května ve Štrasburku postupem do prvního čtvrtfinále a zároveň semifinále v sezoně. Na French Open však zlepšenou formu nepotvrdila a vypadla už ve druhém kole po své žebříčkově nejhorší grandslamové porážce.

Nadějně to zatím vypadá i na trávě. V Berlíně začala parádním obratem proti Kaie Kanepiové a vůbec poprvé od ledna 2015 nadělila dva kanáry v jednom zápase. Další "tříseťák" zvládla dnes, bývalou světovou čtyřku Biancu Andreescuovou po více než dvou hodinách zdolala 6-4 2-6 7-6(7) a znemožnila přemožitelce Kateřiny Siniakové první čtvrtfinálovou účast na trávě.

Plíšková i dnes trefila přes 10 es. V úvodním dějství o servis přišla jako první, ale ihned své zaváhání napravila a set nakonec po 40 minutách získala. Od druhé sady se jí ovšem úplně přestalo dařit na returnu, k dalším brejkbolům se dostala až za stavu 4-5 v rozhodujícím dějství, kdy Andreescuová podávala na postup. Do té doby v závěrečné sadě na servisu neztratila jediný fiftýn.

Plíšková však skóre i díky chybám a dvojchybě Kanaďanky srovnala, v následujícím gamu odvrátila dva brejkboly a měla jistotu tie-breaku. Ve zkrácené hře sice prohrávala 0-2, nicméně pak už soupeřku ani jednou nepustila do vedení a proměnila v pořadí třetí mečbol.

"V prvním setu nebylo tolik velkých výměn, ale pak se to změnilo. Bianca je super těžký soupeř, který vám nic nedaruje. Tohle utkání mělo vše. Jsem ráda, že jsem ho nakonec zvládla," řekla v rozhovoru na kurtu Plíšková.

"Bylo to těžké, protože Bianca byla ve druhém a třetím setu o něco lepší. I za nepříznivého stavu jsem ale bojovala a věřila, že můžu vyhrát. Vím, že při vlastním podání jsem schopná zahrát skvěle. To se i stalo a jsem ráda, že jsem postoupila," dodala rodačka z Loun.

Její další soupeřkou bude finalistka nedávného French Open Cori Gauffová, nebo kvalifikantka Xinyu Wang. Plíšková je poslední českou zástupkyní na turnaji, v úvodním kole dohrály Kateřina Siniaková i Karolína Muchová.

Jekatěrina Alexandrovová před týdnem v Hertogenboschi slavila svůj druhý triumf na nejvyšší tour, ale na sedmou výhru v řadě už nedosáhla. Ruská tenistka ve druhém kole nestačila 7-5 1-6 1-6 na krajanku Darju Kasatkinovou.

Ta si o semifinále na třetím turnaji v řadě zahraje s Řekyní Mariou Sakkariovou, s níž vyhrála všechny čtyři vzájemné duelySvětová šestka Sakkariová dnes porazila 6-1 7-5 Australanku Darju Gavrilovovou a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své maximum na trávě.

• WTA 500 BERLÍN •
Německo, tráva, 757.900 dolarů
středeční výsledky (15. 6. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (4-ČR) - Andreescuová (Kan.) 6-4 2-6 7-6(7)
Sakkariová (2-Řec.) - Savilleová (Austr.) 6-1 7-5
Kasatkinová (6-) - Alexandrovová (-) 5-7 6-1 6-1
Sasnovičová (Běl.) - Petkovicová (Něm.) 6-4 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Gauffová (7-USA) - Liová (USA) 6-2 7-6(2)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Siniaková/Sandersová (1-ČR/Austr.) - Chan Sin-jün/Panovová (Čína/Rus.) 6-2 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
paddy
Chtělo by to přísnějšího trenéra/trenérku smile

https://www.youtube.com/watch?v=msFhX49zgp8
Reagovat
Patik
Prosím vás nedá sa mi prihlásiť celý deň cez notebook vyhodí mi ze neplatné cookies alebo ze sa nenašli alebo ze ich treba aktualizovať mate s tým niekto skúsenosti ako sa to dá vyriešiť skúšal som cez dva prehliadače..dakujem za rady.
Reagovat
peek
Vymaž si v prohlížeči Browsing data. V chrome to je v možnostech Další nástroje a potom Vymazat údaje o prohlížení.
Reagovat
Patik
Vymazal som históriu kompletne na oboch prehliadačoch a nič.
Reagovat
peek
ne historii, ale browsing data: CTRL + SHIFT + DEL
Reagovat
Patik
Aj to som skúšal a nič
Reagovat
vavrinec
Pak snad jedině odinstalovat ten prohlížeč a hlavně ručně smazat všechno co tam zanechá (samotná odinstalace nestačí). Podle toho, co to je za prohlížeč to bude i umístěné v Users>"váš uživatel">AppData>Local nebo Roaming a název SW třeba Google nebo Opera Software atd. Pak stáhnout a nainstalovat znovu. A nebo poproste někoho znalejšího.
Reagovat
com
Karoline sem proti Andreescu veril smile Spis sem teda tipoval po prvnim setu, ze to zas skrecne.. ale vyhra, i kdyz ve trech setech se pocita smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Karolína byla dnes horší hráčkou, ale naštěstí Vanessa koncovku nezvládla.
Tohle je pro Karolínu hodně cenná výhra, zejména pokud jde o zisk potřebného sebevědomí. smile
Reagovat
turista
Ano. Gratulace Karolíně k výhře nad těžkou soupeřkou.
Reagovat
Vlk-v-trave
Toz tak...:)

Kamila na tom prijmu stoji celkem furt v hloubi kurtu, ikdyz uz to neni, co to byvalo...
A behem vymen, me prislo ze "myskuje"... dopredu dozadu, dopredu dozadu:) Neco ve stylu, tak jdu na to, ne vracim se, a jdu na to, ne vracim se:)

Je videt ze starne... co si pamatuji, tak jak byla kratsi delka, sla dopredu a zadne vraceni nebylo.

Zapas celkem usel... ale Kamilka...uz to neni ten stary ulet...:)
Reagovat
tommr
Giorgi byla rozhodně k poražení. Tereza ale nezvládla koncovky obou setů což je u ní bohužel až příliš častej jev ...
Reagovat
EllNino
Narozdíl od Petry má v těch tiebreacích rozhodujícího setu Karolína výbornou bilanci :)
Reagovat
LukasH
U Karolíny věřím, že se ještě zlepší a částečně se třeba vrátí. Petra už je jaksi mimo tenis.
Reagovat
tommr
první dva sety jsem nestih takže nevím jak v nich Karolína hrála. V tom třetím to ale vypadalo podobně jako v zápase s Kanepi. Karolína byla dlouho marná hlavně na returnu (v prvních 4 hrách neuhrála ani míček), ale v závěru se nečekaně vzchopila a překvapenou soupeřku zaskočila. Takový nečekaný a vydřený výhry jsou možná ještě cennější než jasný demolice a Karolína je už potřebovala jako sůl ... smile
V dalším kole Karolínu čeká nejspíš Gauff což by teoreticky mělo znamenat jasnou stopku, ale třeba Karolína opět překvapí ...
Reagovat
Krisboy
No proto! smilesmile
Reagovat
Fandina
dobře. Viděla jsem třetí set a Andrescu byla lačnější a bojovnější, ale Kája to nakonec dala, rozvahou a jistotou. Super a jen tak dál.smile

A atypicky holčičí oblečení od Fily jí moc sluší. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist