Kazaška Rybakinová v Bukurešti smetla domácí Tigovou a má první titul

21. 7. 2019, 17:16
Aktuality 5
WTA BUKUREŠŤ - Dvacetiletá Kazaška Jelena Rybakinová na antuce v Bukurešti získala premiérový titul. V boji o něj v duelu dvou debutantek ve finále turnaje WTA smetla domácí Patricii Tigovou.
Jelena Rybakinová

Před měsícem na trávě v Hertogenboschi odehrála Jelena Rybakinová svůj nejlepší turnaj, když se dostala z kvalifikace až do semifinále. Tento týden však své maximum překonala, když na antuce v Bukurešti neztratila v pěti zápasech ani set a hned v prvním finále vybojovala titul. 

Dvacetiletá Kazaška si postupně poradila se Španělkou Paulou Badosaovou, Rumunkou Jaquelinou Cristianovou, druhou nasazenou Slovenkou Viktorií Kužmovou, Italkou Martinou Di Giuseppeovou a v dnešním finále nedala šanci domácí Patricii Tigové, kterou smetla 6-2 6-0.

Rybakinová v zápase ani jednou nepřišla o podání. Soupeřku přestřílela na vítězné údery 30-10, přitom udělala o pět nevynucených chyb méně (14-19). 

"Myslím, že jsem dnes odehrála nejlepší zápas na turnaji. Celý týden jsem hrála dobře, ale dnešní výkon byl opravdu skvělý. Dobře jsem si to načasovala," pochvalovala si Rybakinová, jež se ve světovém žebříčku dostane poprvé do Top 100, když vyletí ze 106. na 65. místo.



"Celý týden jsem se tady cítila v dobré formě a jsem ráda, že jsem to přenesla na kurt. Získat titul je skvělý pocit a doufám, že to není naposledy," dodala Kazaška.

Tigová si dnes zahrála finále turnaje WTA podruhé v kariéře, ale stejně jako v ázerbájdžánském Baku před čtyřmi lety v něm prohrála s ruskou soupeřkou.

Obě finalistky čeká příští týden start na novém turnaji v lotyšském Jürmale. Rybakinová se pokusí svou formu prodat v prvním kole proti Číňance Xin-Yun Han, Tigová narazí na Indku Ankitu Rainaovou.

Turnaj deblistek v Bukurešti vyhrály česká tenistka Kristýna Plíšková se Slovenkou Viktorií Kužmovou.

• WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (21. 07. 2019)
• Dvouhra - finále •
Rybakinová (Kaz.) - Tigová (Rum.) 6-2 6-0
• Čtyřhra - finále •
Kužmová/Kr. Plíšková (4-SR/ČR) - Cristianová/Ruseová (Rum.) 6-4 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
Reagovat
Stan_Borowitz
Některý ty poháry vypadají fakt docela divně. Tenhle vypadá jak pamětní pohár k prvnímu přistání na Marsu.
Reagovat
FulnekUltras
nebo symbol historie Země, která se odehrává ve spirále
Reagovat
dadaft
se asi nejvíc nadřela v prvním kole s Badosa a taky proti Kužmové nezačala nejlíp............ ale jinak slušná jízda bez ztráty setu............ gratulace k prvnímu titulu WTA.
Reagovat
tommr
Rybakina vyhrála zcela zaslouženě. Tigová byla asi největší překvapení turnaje, ale ve finále už jí došly síly ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist