Kei byl lepší a postoupil zaslouženě, uznal kvality Nišikoriho Djokovič

7. 9. 2014, 08:28
Rozhovory 10
Novak Djokovič včera na US Open prohrál semifinálové utkání s Keiem Nišikorim. Po zápase ale světová jednička nehledala výmluvy a uznala kvality japonského tenisty. Předvedl skvělý výkon a zaslouženě vyhrát, já jsem nehrál dobře, hodně jsem chyboval, hodnotil utkání Srb.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Můžete říct něco k podmínkám utkání? Jak se vám hrálo v takových teplotách?
Podmínky byly stejné pro nás oba. Nebylo to lehké hrát v takovém vedru, ale jak říkám, není to omluva. Kei tu odehrál taky už hodně dlouhých zápasů, takže jsme na tom byli stejně a on se s tím dnes popral lépe než já. Já jsem málo využíval šance, které jsem měl, a dělal jsem hodně chyb.

Překvapilo vás, jak silný byl Nišikori?
Očekával jsem, že bude dobře připravený na další dlouhý zápas, protože měl dva dny volna. On před US Open odehrál snad jen jeden turnaj, takže měl poměrně dost času se na grandslam dobře připravit. To se mu povedlo, dneska předvedl výborný výkon a postoupil zaslouženě.

Čím vás nejvíce překvapil, v čem se podle vás nejvíc zlepšil?
Myslím si, že teď má mnohem lepší forhend. Má stabilní bekhend, dokonce bych řekl, že má jeden z nejlepších obouručných bekhendů na tour. Hraje dost rychle a agresivně, k tomu všemu se navíc velmi dobře hýbe, takže hodně míčů vrátí. Není to ten typ hráče, co čeká, umí si pro bod jít, což je pro něj velké plus.

Druhý set jste získal poměrně jasně 6-1, ve třetím už jste ale ztrácel a Nišikori dokonce za stavu 5-4 podával na zisk setu. Jak jste se cítil ve třetím setu, když jste ho pak brejknul a dotáhnul jste set až do tie-breaku?
No, co mám na to říct. Ve druhé sadě jsem hrál dobře, to byl jediný set, ve kterém se mi dařilo. V dalších setech jsem už nehrál dobře, dělal jsem spoustu zbytečných chyb a to se odrazilo i ve výsledku.

Přesto jste ale v utkání zahrál více vítězných míčů a v celkovém počtu jste vyhrál více bodů.
Ale zápas jsem prohrál. (smích)

Zaměřil jste se v přípravném období opravdu naplno na US Open, nebo jste se hodně věnoval manželce, která čeká vašeho prvního potomka?
Je jasné, že jsem se ženou v kontaktu, to je normální, ale před grandslamem jsem udělal maximum, abych byl co možná nejlépe připravený. Dnes to bohužel nebyl můj den, i to se někdy ve sportu stává.

Po výhře ve Wimbledonu jste se vrátil zpátky do čela žebříčku ATP. Jak vy sám hodnotíte letošní sezonu?
No, ještě není konec roku. Třeba tady jsem chtěl jít ještě dál, takže jsem z dnešní prohry dost zklamaný. Ale stalo se, to je sport. Soupeř byl lepší, takže jsem mu pogratuloval a sám půjdu dál.

Jak se těšíte na Davis Cup?
Musím se ještě domluvit s kapitánem, ještě totiž přesně nevím, jak to celé bude - jestli mám, nebo nemám, do Indie letět.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Novak je výbornej, vždycky se mi rozhovory s ním líbily :)

http://www.nicole-vaidisova.com/
Reagovat
Amputace
Podle mě je z té úzké špičky zdaleka nejinteligentnějším tenistou, což pochopitelně souvisí s tím, jak odpovídá.
Reagovat
slacker
nespamuj sraci
Reagovat
woody
Já si nemůžu pomoci, ale jeho letošní výkony jsou takové mdlé, příjde mi,že jeho neprůstřelná fyzička je pryč, ve hře dělá příliš mnoho chyb. Naposledy hrál podle mě dobře v Římě. Na French Open došel do finále ale už tam výkony nebyly nic moc, Wimbledon taky žádné extra výkony. O masters před US open ani nemluvě...Já bych viděl rád zpět Vajdu, můj názor! Kei hrál skvěle a má šanci vyhrát, protože za poslední dva roky kdo porazil Djokovice na GS vyhrál!
Reagovat
Sonja
Jj, výkony v letošní sezoně jsou kromě pár výjimek fakt nic moc. Ale zas bych to nesváděla na Borise. Vajdu chtít zpět můžem, ale on sám se rozhodl, že chce víc času věnovat rodině, dceři, která taky hraje tenis...Byl s Nolem dost dlouho, jednou ta změna přijít musela.

Jinak Nole neprůstřelnou fyzičku určitě nemá, zvlášť ve vedrech, jaké bylo včera v průběhu zápasu (nebo třebo ve finále RG) hodně trpí, a pak to samozřejmě leze i do hlavy, koncentrace jde do háje, dělá na kurtu špatná rozhodnutí a není schopnej změnit taktiku, jen "udržovací tempo" a snad se nám soupeř složí sám:-/

No ale, jak už jsem psala vedle, aspoň ten 1 GS letos urval, tím tuhle nemastnou neslanou sezonu zachránil;-)
Reagovat
woody
Ale jeho nejsilnější GS je AO, kde jsou vedra pořád, takže jakto,že najednou to nezvládá?

Příjde halová sezóna, doufám,že mu vyjde jako loni :-)
Reagovat
Sonja
Není vedro jako vedro...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Super, parada !!!
Konecne je ten zkur....nej Kosovan pryc
Reagovat
smazaný uživatel
Z rozhovoru je patrné, že Djoker si z porážky těžkou hlavu nedělá, nehledal výmluvy a vysoce ohodnotil vlastnosti soupeře.
Je každopádně zvláštní, že Djokerovi USO nějak nesedí. Hrál sice 5 finále, ale získal jen jeden titul (a to ještě odvracel mečbol proti Fedexovi). Je to opravdu zvláštní, v Melbourne a ve Wimbledonu odehrál míň finále a z obou majorů víc titulů než z New Yorku...
Reagovat
Nola
nedelá... tomu ani sám neveríš, mohol si upevniť svoju pozíciu na rebríčku... Rafa ani nemusel štartovať a v pohode prežil na 2. priečke, je možné, že sa vráti veľmi silný
k zápasom som písala komentár, vypadol mi, netuším prečo...
zápasy som nesledovala doma, diskusiu som nečítala, viem si predstaviť tú exploziu radosti po vyradení Noleho

GS titul prajem Marinovi, vždy mi bude bližší Chorvát ako Japonec, prajem mu návrat do TOP10, posledné 2 zápasy proti TOP hráčom zvládol presvedčivejšie ako Nishikori /nemá to nič spoločné s vyradením Noleho/ navyše neznášam odporné dopingové kecy , ak padne legenda treba sa s tým vyrovnať a nie napádať tenistu, ktorý zahral úžasne

Marin IDEMOOO
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist