Kerberová: V minulosti jsem si nevěřila, teď jsem ale mnohem silnější

30. 1. 2016, 18:23
Rozhovory 209
Angelique Kerberová zaznamenala na letošním Australian Open životní úspěch. Ve finále melbournského turnaje si osmadvacetiletá Němka poradila se světovou jedničkou Serenou Williamsovou a dosáhla tak na první grandslamový titul v kariéře. Je ve mně tolik emocí, které ani nedovedu popsat. Jsem nešťastnější na světě, radovala se po premiérovém triumfu Kerberová, jež v novém žebříčku vylétne na druhé místo.
Profily hráčů
Angelique Kerberová (© Getty Images)

Překvapil vás finálový výsledek?
Víte, zažila jsem tu dost bláznivé dva týdny. V prvním kole jsem málem vypadla, ale nakonec jsem vyhrála a brala jsem to jako druhou šanci. Ve čtvrtfinále jsem poprvé v kariéře porazila Azarenkovou a pak jsem se vůbec poprvé probojovala do finále grandslamu. Narazit v grandslamovém finále na Serenu je velká čest a já jsem se na to utkání opravdu moc těšila. Byla jsem nadšená, když jsem vyhrála v semifinále a věděla, že budu hrát finále. Každý zná hru Sereny a každý ví, jak moc těžké je proti ní hrát. Věděla jsem tedy, že v zápase s ní musím ukázat svou nejlepší hru a to se mi povedlo. Byl to od nás obou skvělý zápas a výsledek je pro mě něčím, co asi ani nedovedu popsat. Je ve mně tolik emocí. Je to fakt speciální a okouzlující moment.

Bylo to vaše první grandslamové finále, ale vůbec to tak nepůsobilo. Jak se vám podařilo dostat se z těch těžkých momentů, kdy jste prohrávala?
Snažila jsem se zůstat uvolněná až do posledního okamžiku. V prvním setu jsem hrála výborně, ve druhé sadě ale Serena začala dobře podávat a zvedla úroveň své hry. Ve třetím setu byla každý hra hodně těsná. Klíčový byl asi ten game, kdy jsem vedla 3-2 a Serena podávala. Trvalo to asi deset minut a hrály jsme dost těžkých výměn. Myslela jsem v tu chvíli jen na sebe a nechtěla jsem vzdát ani jeden bod. Podařilo se mi tu hru získat, ale i když jsem pak navýšila vedení na 5-2, tak jsem věděla, že to ještě není konec. Obzvlášť proti Sereně nemáte vyhráno, ani když vedete 5-0. Za stavu 5-3 jsem mohla dopodávat, ale nepovedlo se mi to. Potom jsem šla ale bod po bodu. U mečbolu jsem se modlila za to, abych dokázala míček zreturnovat a doufala jsem, že to můžu dokázat. Když šel pak její úder do autu, byla jsem strašně šťastná a všechny emoce šly ven.

Co vás v té dlouhé desetiminutové hře přimělo k tomu, že jste několikrát zkrátila hru?
Ty výměny byly dost náročné a já si říkala, že musím něco změnit. Věřila jsem si a cítila jsem, že mi tohle může pomoci, proto jsem to zkusila a ono to vyšlo. Nehraju dropshoty moc často, ale teď jsem si věřila a dopadlo to dobře. Byla to změna, kterou Serena nečekala.

Serena hodně často 'zabíjí' druhé servisy soupeřek. Dnes to ale příliš neplatilo, dodávalo vám i tohle sebejistotu?
Samozřejmě. Snažím se svůj servis pořád zlepšovat a dávat větší rány, proti Sereně ale nikdy nevíte, jak rychle vám ho vrátí zpět. Je pravda, že když jí to sedne, tak prostě nemáte šanci. Dnes jsem se hlavně koncentrovala na to, abych hrála dobře už první podání a nemusela tak často chodit přes druhé.

Věděla jste, že Serena dodnes ještě nikdy neprohrála třísetové grandslamové finále?
Nevěděla jsem to. Já sama jsem za poslední roky odehrála hodně třísetových zápasů a spoustu jsem jich vyhrála, takže jsem i dnes ve třetí sadě věřila, že mám šanci.Angelique Kerberová a Serena Williamsová

Zdá se, že vaše hra teď skvěle funguje. Myslíte, že teď můžete začít něco jako druhou část kariéry?
Možná ano. Tyhle momenty člověka posouvají dál. Už tehdy to, že jsem se v roce 2011 v New Yorku dostala poprvé do grandslamového semifinále, mi hodně pomohlo. Od té doby jsem více věřila sama sobě a své hře. A o tom to právě bylo tady v Melbourne. Když jsem ve čtvrtfinále vyhrála nad Azarenkovou, tak mi to ukázalo, že jsem ve skutečnosti fakt dobrá hráčka a mohu vyhrávat i velké zápasy. Minulý rok jsem na grandslamech nehrála dobře, o to víc mi tady ta čtvrtfinálová výhra pomohla, hodně mě to nakoplo. Zní to fakt šíleně, ale můžu teď konečně říct, že jsem grandslamová šampionka. (smích)

Na US Open jste v roce 2011 jako 92. hráčka světa porazila ve čtvrtfinále Pennettaovou.
Pořád se na ní ptáte. Pořád. (smích)

Chtěl jsem se zeptat, jestli jste si neříkala, že když ona vyhrála vloni US Open, tak vy to teď můžete dokázat také?
Přesně to jsem si říkala. Ona vyhrála US Open, pomyslela jsem si. A já ji tam kdysi porazila, takže to zvládnu taky. (smích)

Před finálovým zápasem jste mluvila o tom, že do zápasu půjdete s tím, že nemáte co ztratit, že na vás bude menší tlak než na soupeřku. Bylo to tak?
Rozhodně si myslím, že jsem byla pod menším tlakem než Serena. Ona byla obhájkyně titulu, je to světová jednička a většina čekala její vítězství. Já jsem se snažila ukázat maximum, abych dokázala, že jsem schopná ji porazit. I tak jsem si ale užívala každou vteřinu. Bylo to úžasné. Atmosféra byla neskutečná a fanoušci nás hnali dopředu. I po téhle stránce to byl jednoznačně největší zápas mé kariéry.

Díky vašemu vítězství má německý tenis velký den. Vyhrála jste svůj první grandslam a i díky tomu zůstává rekord Steffi Grafové v počtu grandslamových vítězství nedotčen.
Jo, pomohla jsem Steffi udržet rekord. (smích) Steffi je velká šampionka, vyhrála 22 grandslamů a to je něco neskutečného. Já tady vybojovala svou první trofej a jsem teď nejšťastnější na světě. Tvrdá práce se opravdu vyplácí.

Kolikrát se vám už stalo, že vám po zápase přišla soupeřka poblahopřát na vaši stranu kurtu?
Není jich mnoho. Serena je opravdová šampionka a hlavně je to i skvělý člověk. Po zápase mi říkala, že je za mě moc šťastná, a že jsem si výhru zasloužila. Je krásné to slyšet právě od ní, protože je to jedna z nejlepších tenistek všech dob.

Mluvila jste o nezdarech na grandslamech v minulém roce. Nyní jste ale začala rok senzačně, jaké jsou vaše další cíle a ambice pro letošní sezonu?Angelique Kerberová
Řekla bych, že vyhrát nějaký další velký turnaj. Nevím, nepřemýšlela jsem o tom, chci si teď užít tenhle skvělý okamžik, který je pro mne i velkou zkušeností. Myslím, že mi za pár minut exploduje telefon. Ten počet zpráv, co mi přichází, asi ani nespočítám. Je to skvělý úspěch pro celé Německo a německý tenis, nemyslím proto teď na další turnaje, chci si vychutnat tyhle momenty a pak uvidíme, co přijde.

Přišla i zpráva od Steffi?
Ano.

Už jste to četla?
Zatím ještě ne, volala jsem zatím jen rodičům a prarodičům.

Na které tenisové okamžiky naopak nevzpomínáte příliš ráda?
Velmi těžký byl již zmiňovaný rok 2011, kdy jsem sice na US Open porazila Pennettaovou (smích) a postoupila poprvé do grandslamového semifinále, předtím jsem ale desetkrát prohrála v prvním kole. Naštěstí se to pak v New Yorku všechno zlomilo.

Jak je na tom podle vás aktuálně německý ženský tenis?
Myslím, že poslední dobou hodně roste. Máme hodně dobrých hráček, které ukazují, že mohou porážet i ty nejlepší. Třeba Friedsamová tady odehrála výborný zápas s Radwaňskou, Becková se mnou odehrála taky dobrý zápas. Spousta mladých hráček jde nahoru a to je skvělé pro celou naší zemi.

Sama o sobě říkáte, že nejste nejjednodušší osoba, co tím myslíte?
V minulosti jsem si málo věřila a hodně jsem s tím bojovala. Pořád jsem trénovala a tvrdě dřela, ale nedokázala jsem to přenést do zápasu. To se za poslední dobu dost změnilo a já jsem za to moc šťastná. Teď mám skvělý tým a věřím naší práci i sama sobě. Mentální stránka je v tenise nesmírně důležitá.

Komentáře

209
Přidat komentář
smazaný uživatel
Něco na uklidnění. Petra odmítá tvrzení, že by měla skončit/pořídit si dítě.

http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/745833-kouce-zatim-nemam-a-trenuju-se-sama-rekla-kvitova-s-navratilovou-spolupracovat-nebude.html#hp-sez
Reagovat
blixa
A Navrátilový ještě nezavolala ;-)

http://sport.idnes.cz/martina-navratilova-rozhovor-petra-kvitova-australian-open-p51-/tenis.aspx?c=A160129_2221832_tenis_ten
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně se tedy asi žádné velké oznámení nekoná, když Petra zatím nemá ani jedno jméno.
Reagovat
blixa
Třeba ho tutlá dokud nepotvrdí ;-)
Reagovat
horska.kraslice
Ani jedno jméno? Ani pro chlapečka ani pro holčičku? :-)))))))))))))))))))
Reagovat
Frick
1) Barbora Strýcová
GS 2000 Australian Open R16 (prohra v něm), 240 b.

Věřím, že Bára byla pro Viku důstojnou soupeřkou. Bohužel to ale více než na prohru 2:6 4:6. Složitě se to podle jednoho mače hodnotí, ale dejme tomu takto...

ZNÁMKA: 2- (6/10)

2) Tereza Smitková
ITF 80 Andrezieux-Boutheon ČF, 15 b.

Lehký los v prvním a druhém kole ještě Terka zužitkovala (byť v tom prvním to byl velký boj), ve ČF už ale na Ocean Dodinovou nestačila. Po zdařeném prvním setu 6:2 přišel kolaps a zisk pouhých třech her. Pár bodů Terka tedx získala a je to s ní zkrátka nedobré :-(

ZNÁMKA: 3- (4/10)

3) Tereza Martinocová
ITF 80 Andrezieux-Boutheon R32, 1 b.

I od druhé Terky přišlo zklmání, snad ještě větší. Prohrát s Alexandrovou, navíc po jasně získané první sadě.... :-(

ZNÁMKA: 4- (2/10)

4) Jesika Malečková
ITF 50 Sunrise ČF, 9 b.

Prapodivný turnaj pro Jesiku, když musela až v pátek hrát první i druhé kolo. Ty zvládla proti outsiderkám celkem bez problémů, ve ČF už ale proti pozdější finalistce Ttishvilli neměla nárok. Propadák to nebyl, na šampus ale také ne.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

5) Nicole Vaidišová
ITF 80 Maui R32, 1 b.

Bohužel Nicole schytala nejtěžší možný los, když jí osud přivál do prvního kola turnajovou jedničku McHalle (WTA 65.). Po kanáru v 1. setu Nicole ve druhé sadě předvedla o dost lepší výkon a dovedla ho až do TB a vedení 5:3. Bohužel ale pak nasekala serii chyb a celou sadu i zápas ztratila.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

6) Karolína Muchová
ITF 50 Bertioga R16, 5 b.

Druhá část brazilské anabáze se Karolíně povedla už méně a je to škoda - ve 3. setu v OF podávala do zápasu, ale bohužel, servis byl prolomen.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

7) Markéta Vondroušová
ITF 50 Sunrise Q W + R16, 6 b.

I na třetí pokus prošla Markéta kvaldou a konečně k tomu přidala i výhru v hlavní souteži. V OF pak již bohužel smůla na los, když prohrála s pozdější vítězkou turnaje Jabeurovou.

ZNÁMKA: 2- (6/10)
Reagovat
Frick
http://www.tyden.cz/obrazek/45631f68d6471/velka-56acdeca077a8_300x400.png
Reagovat
aligo
Paráda 2x 6:0 :)) sice to byla hráčka zcela neznámá, ale sebevědomí by jí to dát mohlo :)
Reagovat
horska.kraslice
Zajímavé, obhajuje tam semifinále, ale jde z kvalifikace. Jasně, žebříček, ale to loňské semifinále snad můžou organizátoři zohlednit?
Reagovat
smazaný uživatel
Můžou. Ale nemusí. Taková Pironkovová v roce 2014 vyhrála turnaj v Sydney (z kvalifikace) a v roce 2015 musela znova do kvalifikace.
Reagovat
Frick
1) Zjistit, kde Petra bydlí.

2) Vypnout ve vhodný okažik vodu

3) Převléci se za instalatéra a vzít s sebou těhotenský test

nebo

Počkat 10 dní

nebo

Nějak to dostat z Honzy Neumanna. Sérum pravdy?
Reagovat
EllNino
fakt mám lepší věci na práci než nadrženě čekat, s čím Kvítí vyleze za novinku ....
Reagovat
smazaný uživatel
4) nevěřit každé ptákovině, která se na netu objeví
Reagovat
Frick
No asi to brzy zjistíme, jak moc velká ptákovina to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechám se překvapit, ale kdyby sis ten příspěvek přečetl pořádně, došlo by ti, že o těhotenství se s největší pravděpodobností jednat nebude.

Zajímaly by mě odpovědi na pár následujících otázek:

Kdo je Honza Neumann? Proč jednou tvrdí, že si mailuje s Petřiným bráchou a podruhý že si telefonuje s jejím tátou? Čím je tak význačný pro Petru a její rodinu, že mu bez problémů vykecají skoro všechno včetně citlivějších záležitostí? Opravdu by tyhle informace Petřina rodina pustila ven dřív, než sama Petra uzná za vhodné? Opravdu by člověk, který už si získal jejich důvěru, ji zradil tím, že všechno, co se od nich dozví, obratem vykecá - byť nikoli konkrétně - někde na internetovém fóru?
Reagovat
bIbec
určitě působí trošku jako pošuk. Párkrát sem si říkal, že je to takový iqe tennisfora :DD Né jako, nic proti :-) Ale sem tam mu to vyšlo, takže třeba se něco pěkného fakt dozvíme během těch deseti dní :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Párkrát taky dost nevyšlo, třeba ta jeho spekulace o těhotenství z loňského jara. Nevím, jaká je jeho "úspěšnost", na tennisforum nechodím, ale pokud se týče třeba Stobera, tak odhadnout, že půjde od válu poté, jak loňské jaro celkově probíhalo, si myslím, že se asi celkem dalo.
Reagovat
bIbec
a tak tam přímo nehovořil, že má nějaké info.
Reagovat
bIbec
myslím jako to těhotensví, tak mu tak nějak nemělo co vyjít.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je fakt, že tam se opíral o to, že mu Petřin brácha neodepsal na mail, tak plašil.
Reagovat
Haitik
Jarka Wolfe nebude hrát FC..

https://twitter.com/tennis_jarkag/status/693860079674736640
Reagovat
Frick
Asi má bobky.
Reagovat
EllNino
ne, má zraněná záda, kvůli kterejm nedohrála zápas na Australian Open :( ...všechno špatně prostě
Reagovat
Frick
Ale to, že se bojí na Slovensko se lépe prodá. :o)
Reagovat
EllNino
ale proč by se bála, když se tam narodila -_- a se Slovenkama jsou normálně zadobře, navíc za ně i hrála ....to je jako by se Gavrilova bála hrát v Moskvě a taky tam loni normálně hrála ...
Reagovat
Frick
Já bych jí to neodpustil.
Reagovat
Frick
Prase narozený v kravíně není kráva.
Reagovat
EllNino
to je tvuj problém, ale nebudu jí odsuzovat za něco, co není trestný ...a už dost keců proti ní
Reagovat
VlS
Fricku, a ty bys šel, nebo nešel pracovat do zahraničí, kdyby ti dali výhodný podmínky?
Reagovat
Frick
Jágr taky pracuje v zahraničí.
Reagovat
EllNino
hele stačí, neremcej mi tu do Jarmiky, kařdej neuvažuje vlastnenecky jako ty, chápeš ? ...navíc vlastenectví je často dost zaslepující
Reagovat
VlS
Neptám se na Jágra, ptám se tebe.
Reagovat
Frick
Nemusela si brát australský občanství.
Reagovat
EllNino
ale chtěla, protože se tam cítila daleko líp než u Čobolů, psala to v jednom rozhovoru, že se tam cítí, jako kdyby se tam narodila, že tam je skvělá kultura, ráno běhat na pláž a pak jít plavat, pak na tenis, pak zase plavat a tak ...komu by se to nelíbilo :) a i kvůli tomu, že se trhla, ji mám tak rád :)
Reagovat
Frick
Neurážej bratrský národ.
Reagovat
EllNino
tojo, vím svoje :)
Reagovat
VlS
Fricku, tenis není hokej, nikdo ti nezaplatí, že hraješ tenis svým jménem, za svou zem a jen bydlíš jinde. jak vidíš, Austrálie nakupuje tenistky ve světě ( sestry Rodionovy, Ajla Tomljanovič, Darja Gavrilova, Molikova, ........... ) . Podobně nakupuje Kazachstán, jediná Kazaška rodem je Zarinka, kterou bych klidně adoptoval, česky mluví stejně dobře jako my, tenis se učila hrát v Praze, do školy chodila vPraze. Paradoxně se mohlo klidně stát, že by hrála za nás, kdyby na to něla ranking.
Proč jdou holky do Austrálie? Třeba proto , že by se doma do nominace na FC nevešly, ( Na Slovensku Domi, Danka, Magda, Janka Čepelová, ..... do Olympijský taky ne. Tak třeba proto.
Reagovat
Haitik
Jj.. :-/ To je začátek sezony teda, chudák Jarka..
Moje Maruš zdá se, že taky ještě není zdravá.. Je v Německu, kde lečí to blbé předloktí a na otázku jestli má nějaké plány od teď až do IW, odpověděla takhle> https://pbs.twimg.com/media/CaEYFU2XEAAZ4DY.jpg

Ale bude líp, u obou!! Musí! :-))
Reagovat
EllNino
v oblíbený Austrálii nevyhrála zápas, prohrála z mečbolu a pak skrečovala, zachvíli jí padá semifinále z Kuala Lumpur a bude 160. ...to jsou vyhlídky ...
Reagovat
Cico93
Vyhrala turnaj v akejsi džungli.
Aspoň dačo, už som si začínal myslieť, že načisto zabudla ten tenis.
Reagovat
EllNino
hurá :) konečně, minulej tejden finále, teď titul, začíná od píky, ale hlavně že má chut ...
Reagovat
smazaný uživatel
http://prostejovsky.denik.cz/ostatni_region/nemoc-ustupuje-zacinam-trenovat-usmivala-se-sportovkyne-roku-lucie-safarova-20160129.html
Reagovat
Frick
tak jsem to nestihl dát jako první :-(
Reagovat
Frick
No ale koukám, ten rozhovor je z pátku. To mne dost překvapuje, že TAM-TAMy bubnují tak pomalu.

A vlastně kdyby to Lucka netweetla, tak to nevíme pořád.

Že třeba MY JSME TENIS (Černoškova hlásná trouba) to nezaregistroval.
Reagovat
Haitik
Maruška odvrátila v Midlandu aspoň kanára ve 3. setu..
Reagovat
Frick
Byla jasnou favoritkou s kurzem 1,11....

Takže jasné zklamání...
Reagovat
EllNino
Emily Webbley si pomatuju akorát ze zápasu s Klárou Koukalovou ve Wimbledonu, kde ji porazila 8:6 ve třetím setu Klára :) a pak porazila Lucku ...
Reagovat
Frick
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/romove-miluji-deti-matka-z-ostravy-uz-ma-jedenacte_370720.html

A těch tenistů/tek, hokejistů/tek bo by bylo...
Reagovat
George_Renel
Zase tu rozjíždíš nějaké bulvární fantasmagorie. Zase se snažíš vytahovat nějaké smyšlenky z kanálů. Musím zopakovat. Slušně. Jdi do háje.
Reagovat
Frick
Tak jsem se to snažil trochu odlehčit. Chybí ti smysl pro humor.
Reagovat
EllNino
a tobě soudnost :) ...
Reagovat
George_Renel
O můj smysl o humor neměj strach.
Daleko horší je, že ty postrádáš jakýkolv smysl pro únosnost a slušnost.
Reagovat
Frick
Náš prezident taky.
Reagovat
George_Renel
To o těch černoších jsem ti psal nedávno.
Jsi prostě nepodařený člověk. Zmetek.
Reagovat
VlS
To se nasměješ, až si uvědomíš, že jim ze svejch daní platíš sociální dávky. Třeba pochopíš, proč platit daně v Monacu :-(
Reagovat
Frick
Návrhy? Nechat ty děti umřít na podchlazení a podvýživu? Nucená sterilizace romského obyvatelstva (jako za nacistů, aspoň podle Musíme si pomáhat)?

Samozřejmě, že toto je problém, že řešení jsou buď složitá a nebo zcela proti zásadám demokratického a sociálně solidárního státu ve kterém se nám žije dobře.
Reagovat
VlS
To není na diskusi zde
Reagovat
Frick
To určitě ne. Tak jen - vadí mi, že se cigánka s 11 dětma bere jako argument pro legitimnost odmítání placení daní.
Reagovat
blixa
Frick a platit daně ? Děláš si prdel ? Ten z našich daní spokojeně žije a proto ho tak hrozně sere, když je někdo nemusí platit ;-)
Reagovat
Frick
To, co udělal ten honzaneumann, to myslim, že je to nejhorší. Chystá se něco velkého, ale nesmím o tom mluvit.

Protože už jen tím oznámenim, že se chystá něco velkého, už mlčení v zásadě porušuje.

A otevře prostor pro (snad) zbytečné spekulace, místy i divoké.
Reagovat
smazaný uživatel
Beztak si to vymyslel.
Reagovat
Frick
Petra skončí s úmyslem žít rodinným životem, Lucka je v haiselu a Kája to má na háku.
Reagovat
Frick
Tý stačí to třetí kolo a vydělat něco peněz.
Reagovat
Cico93
Rob si srandu...
Karolína nám ešte ukáže veľké veci. Vo strah nemam.
Reagovat
Frick
Dala dva kanáry.
Reagovat
EllNino
"překvapivé" :D
Reagovat
Frick
No... loni hrála na antuce s hráčkou, co nikdy nebyla v TOP 1000, 7:5 a 6:2
Reagovat
tommr
já bych to nepřecenoval. Ta její dnešní soupeřka vůbec není na žebříčku ... :)
Reagovat
Frick
Ale zato má tady dva profily. A takový luxus tu nemá ani Serena!

http://www.tenisportal.cz/hrac/kozachenko/
http://www.tenisportal.cz/hrac/kozachenko-b831b/
Reagovat
Frick
A jsem jen oznámil, že dala dva kanáry. Bez toho, aby říkal, super, brzy se vrátí do TOP 100.

Na druhou stranu - jak jsem psal výše, loni se soupeřkou mimo TOP 1000 tvrdě bojovala...
Reagovat
rusedski
Jestlipak bude článek? :))
Reagovat
EllNino
o tom nepochybuj :D
Reagovat
rusedski
No zatím není ani expreska :/
Reagovat
EllNino
achjo, budu plakat :))
Reagovat
Frick
Nicole Vaidišová poprvé v kariéře vyhrála soutěžní zápas 6-0 6-0, když smetla neznámou Ukrajinku Marynu Kozačenkovou. Dvěma kanáry vstoupila do kvalifikace turnaje ITF s dotací 100.000 dolarů v americkém Midlandu, kde si ve 14 letech zahrála finále a loni došla do semifinále.

Neplač :o)
Reagovat
Frick
Tak ona už tam Nicole hrála před 12 lety. Dobrý no.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaké by pro vás bylo nejpřekvapivější jméno?
Reagovat
Frick
Rob Steckley.
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto případě asi žádná odpověď, lepší odpověď.
Reagovat
Michaelus
Starej táta Williams
Reagovat
FulnekUltras
přímo Siuín... ;)
Reagovat
misa
... když pominu její nářky při loňském TM :) Titul je v dobrých rukách, sice její hru moc neobdivuju, ale...

"V minulosti jsem si málo věřila a hodně jsem s tím bojovala. Pořád jsem trénovala a tvrdě dřela, ale nedokázala jsem to přenést do zápasu. To se za poslední dobu dost změnilo a já jsem za to moc šťastná. Teď mám skvělý tým a věřím naší práci i sama sobě. Mentální stránka je v tenise nesmírně důležitá."

... jsou slova holky, která si musela všechny úspěchy vydřít, připomíná mi to Lucku Šafářovou. Škoda, že tak dopadla.
Reagovat
Kozoroh
http://www.tennis-arena.cz/video-kdyz-vyhraju-skocim-do-reky-slibila-kerberova-a-slib-splnila-10908cz/
Reagovat
Frick
No, už to bylo ve hře před 11 měsíci a teď to tady máme znova.

Pokud by byl termín někdy v říjnu 2016, tak by případný návrat mohl vycházet někdy na jaro 2017 - Katowice, Praha, Madrid....

Což by teoreticky vyhovovalo i z důvodu geografické blízkosti - začíná evropská část kalendáře.

V 27 letech by přeci pozdě nebylo. Mohla by hrát dalších 5 let.

S omezeným kalendářem. Austrálie jen na AO, bez Arábie, bez IW+M, pak trochu hustší program přes evropskou část. NH + USO a pak Wuhan a Peking.
Reagovat
bIbec
v nejhorším případě (pro nás fanoušky) oznámí, že tohle bude její poslední sezóna. Ale tohle je podle mě pesimistický extrém. Tipuju, že tak blbé to nebude. Třeba to bude nějaká dobrá zpráva nakonec .-)
Reagovat
Frick
Bylo by to brzo. Vždyť je pořád nejmladší GS vítězka.

A kdoví, kdy se to změní. Neříkám, že Simona, Garbine nebo třeba i Belinda jsou bez šance, ale pořád je tu Serena, Maria, Vika, Angie, Aga, Lucka :o)
Reagovat
EllNino
Bys byl rád ne, že je tvá neoblíbená Petra pryč z okruhu :D
Reagovat
misa
Lucka ... jasně :) Neznám profesionálního sportovce, který by prodělal revmatickou horečku.
Reagovat
Frick
Ale určitě znáš sportovce, kteří prodělali jiný vážný nemoce.
Reagovat
EllNino
no ale už se většinou nevrátili na původní výkonnost ...
Reagovat
Frick
Dopr...

Ona nebo Rob snad taky nezačnou s tréninkem s myšlenkama na to, že bude ráda za 70. místo.

Huš!
Reagovat
Frick
resp. že její potenciál už nebude nikdy výše než na nějakým 70. místě...
Reagovat
misa
Nevím, jestli jsou u nás lékaři, kteří by měli zkušenosti s návraty sportovců s touto nemocí.
Reagovat
Frick
A Lucka je copak omezená jen na české zdravotnictví?
Reagovat
misa
Chtěl jsem napsat lékaři z vyspělého světa, protože k téhle nemoci rozvojového světa nikdy nemělo dojít, u profesionálního sportovce už vůbec ne :( Jinak Lucka od pondělí na sítích zase mlčí...
Reagovat
tommr
že by další komplikace? :(
Reagovat
Frick
Ježiš, copak nejsou doktoři z vyspělých států, kteří jsou specialisté na nemoci z rozvojových zemí?
Reagovat
misa
Jsou, proč by nebyli? Ale asi se nesetkali s nikým, kdo by chtěl být v desítce nejlepších tenistů světa. Tudíž nemají zkušenost, jestli taková zátěž nezpůsobí návrat této nemoci s těžkými následky.
Reagovat
VlS
Míšo, nepanikař zase. A reumatická horečka není nemoc rozvojovejch států, to je horečka Dengue.
Reagovat
EllNino
nikdy nevíš, ta nemoc je velmi zákeřná ...bude ráda, když bude hrát zase jako dřív, ale na nějaký velký výsledky už to nevidím
Reagovat
Frick
Fakt dejte pokoj. Já prostě odmítám myšlenku, že už nic nebude.

Byť samozřejmě - povedla se TOP 10 (dokonce TOP 5), povedlo se vyhrát turnaj vyšší kategoie, povedlo úžasné GS finále, povedl se TM, kde (i přes ty všechny těžkosti, které měla) porazila budoucí GS vítězku...

Prostě ne, já nebudu s myšlenkama, že už nic nebude. Minimálně do chvíle, kdy to začně být evidentní.
Reagovat
misa
http://hvozdecka.blog.idnes.cz/c/434554/10-rad-jak-spachat-sebevrazdu.html

:)
Reagovat
EllNino
nechci ti brát iluze ...ale tohle není natržený břišní sval, tohle je nemoc, která atakuje klouby a působí velké bolesti a pokud Lucka bude mít bolesti, tak to nemá cenu ...fakt ne, ani kvůli Frickovi
Reagovat
Frick
To je jasný. Ale nejsme odborníci. Třeba již je nynější medicína schopna umožnit pacientovi plnou rekonvalescenci.
Reagovat
EllNino
nejsme, ale fakt si nedělám iluze, že se vrátí do desítky a bude ve finále GS, ta pauza (nechtěná) je zkrátka už moc dlouhá a Lucka není jako Petra, která po přestávce vyhraje Madrid, ona prostě potřebuje dřít, dřít a dřít ...a nevím, jestli ještě někdy bude moct ...
Reagovat
PetaM
Není nejmladší GS vítězka ... Asi jsi měl na mysli jediná GS vítězka narozena po roku 90 ... :)
Reagovat
EllNino
je to lehce zavádějící ...ale ona je opravdu nejmladší z těch, co kdy vyhrály GS:)
Reagovat
Frick
Je to nejmladší hráčka, která si může nyní říct, že vyhrála GS.
Reagovat
bIbec
jinak pokud by byla těhotná, tak snad neleze na kurt. Proto je to kravina.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že s takovou zprávou by počkala až někdy po US Open, teď na začátku sezony by mi to přišlo dost předčasný. Navíc by v takovém případě moc nedávala smysl výměna Kotyzy, pokud se vyloženě nepohádali.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ne, hele. Si to představuješ tak, že porodí, děcko odloží a pak bude dál pokračovat v tenise a tréninku jako by se nechumelilo. Ale takhle to fakt nefunguje.
Reagovat
Frick
Já jsem napsal, že by jela na nějaký omezený program.

Melbourne, Praha, Madrid, Paříž, Eastbourne, Wimbledon, New Haven, US Open, Wuhan, Peking
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže on i ten "omezený program" je zatraceně náročný. I kvůli přípravě na něj, která prostě musí být stoprocentní, aby to mělo nějaký smysl. Navíc zapomínáš na žebříček.
Ostatně Kim taky chvíli trvalo, než se po porodu vrátila. Makiri rodila před půl rokem a zatím to nevypadá, že by se měla vrátit.
Reagovat
Frick
To nemůžeš úplně srovnávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych řekl, že můžu.
Reagovat
Frick
MariKiri je tušim zdravotně v háji i jinak.

Kim hovořila o ukončení kariéry (+ pak návrat) a ne o přerušení.
Reagovat
smazaný uživatel
No a? Pořád to nic nemění na tom, že vrátit se po porodu do tenisového kolotoče není taková sranda jak ty si myslíš. Protože zjevně nemáš moc představu o tom, jak náročná je péče o dítě a jak náročná je příprava na vrcholový tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Pán má zkušenosti ;D
Reagovat
smazaný uživatel
Zkušenosti ne, ale určitý rozhled. :-)
Reagovat
EllNino
a ty jo ? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastní ani s jedním. :-)) Ale ve svém příbuzenstvu mám čerstvé rodiče, tak mám určitou představu o tom, že péče o děcko není žádná sranda.
Reagovat
EllNino
není, starám se o 4 bratry :D ...
Reagovat
Frick
Kdybys měl v příbuzenstvu Petru, tak ti řekne, "Postarej si mi o malýho, já letim do Austrálie"
Reagovat
smazaný uživatel
Máš zajímavý představy o mateřství.
Reagovat
Frick
Tak může to bejt krkavčí matka, že jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona? Pochybuju.
Reagovat
Frick
Ale tak co. By seděla doma a jezdila s kočárem na procházky? S myšlenkou toho, že by měla být schopna ještě něco dokázat?

No tak by byl na mateřský Radek, no :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud chce v tenise ještě něco dokázat, nebude si pořizovat mimino. Pokud si bude chtít pořídit mimino, tak s tím, že tenis se pro ni stane uzavřenou kapitolou.

Jednoduché počty.
Reagovat
George_Renel
Krkavčí matku jsi měl asi ty. Proto píšeš takové šmejdiny.
Reagovat
misa
Tvá péče o Petru je dojemná :) Nedávno jsem probíral můj archiv článků s Petrou, kde se o jejím těhotenství spekulovalo už na začátku roku 2013. U ní je to prostě stále živá fáma. Ten honzaneumann z Tennnisfora nedávno zmínil, že zná jména asi čtyř kandidátů na trenéra, mezi kterými si Petra vybírá (prý si telefonuje s jejím otcem), takže končit nebude. Podle mě asi oznámí nějakou velkou osobnost jako svého trenéra.
Reagovat
smazaný uživatel
Von je totiž celej natěšenej na to, že Petra půjde do pr... a Lucka tak bude českou jedničkou. :-p
Jinak si taky myslím, že ta "bomba" spíš bude nějaké velké trenérské jméno než konec kariéry.
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/12-general-messages/859538-petra-kvitova-withdraws-indian-wells-4.html#post55637930

Dodám, že toto psal blbcem zmiňovaný člověk (je to Čech) před necelým rokem, kdy se Petra odhlásila z IW...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to psal tenhle, tak jsem hned klidnější. :-p
Reagovat
Labi
doteď mohla jen překvapit, snad až do čtvrtfinále jí nikdo, netipoval na vítězku a měla relativně klid. Teď se vše změní, kde přijede, tak bude grandslamovou vítězkou a bude před ní další velká psychická výzva...naplnit očekávání. Teď se teprve ukáže jak silná je. Je to sympatická hráčka, občas jí moc nefandím protože na tenis koukám přes německý eurosport a ikdyž je jinde dobrý zápas tak dávají vždycky němce, tak je za to nemám rád :D, ale ikdyž je to jedna z těch sympatičtějších hráček, tak si myslím, že svým slovům jen těžce dostojí, jelikož ženský tenis je hodně proměnlivý a občas člověk nad výsledky kroutí hlavou
Reagovat
Nola
pekny rozhovor, len sa nadalej koncentruj na tenis, nech nedopadnes ako Ana Ivanovic, ktora neustala popularitu a dnes stale tape.....
Reagovat
EllNino
Nutno říct, že Angie získala grandslam v 28 letech, Anička ve 20
Reagovat
bIbec
Petra by měla během deseti dní přijít s nějakým vážnějším prohlášením. Říká to jeden týpek na tennisforu. Dost často, když něco takhle "předpoví", i když nikdy není konkrétní, tak se něco semele. Tak uvidíme, co to bude (jestli něco bude). Možná jenom žvaní, uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Že vyhodila Kotyzu ti nepřipadá dost vážné?
Reagovat
bIbec
tohle bude něco jiného. Vyčkej času jako husa klasu. Ale jak říkám, možná že nic nebude.
Ale např před vyhazovem Stobera měl podobné plky. Věděl i konkrétní čas, kdy to Petra předhodí veřejnosti, ale ani tenkrát nebyl konkrétní. Neřekl, že vyhodí Stobera.
Reagovat
bIbec
nebo vaří z vody a Petra prostě oznámí během těch deseti dnů toho trenéra, což se dá očekávat a nepotřebujem na to žádné "předpovědi"
Reagovat
smazaný uživatel
Což je nejpravděpodobnější varianta.
Reagovat
blixa
Doufej, ale pro jistotu zakup pár metrů konopného provazu ;-)
Reagovat
EllNino
můžeš poslat odkaz ? :D
Reagovat
bIbec
hej, napsal tohle:

Petra should come out with a very serious statement within 10 days. Youll be very surprised

Did promise not to publish anything. And as I know her, so many things can take some unexpected run... If it remains, as it is, its definitely a bombshell...
Reagovat
EllNino
a sakra ...:)
Reagovat
blixa
Nooo, tipuji mimino a konec s tenisem ...
Reagovat
EllNino
proč ne :) právo na to má :)
Reagovat
blixa
Jako jo. Než se furt trmácet po světě, trochu klídek konečně ;-)
Reagovat
rusedski
Taky to tak vidím.
O svátcích měli s Meidlem čas, pak v Austrálii evidentně nebyla v pohodě...
Kotyzu už propustila, aby si moh hledat jinou práci, teď ještě zkusí dát FC, protože za ni nemáme náhradu a po něm to oznámí.
Reagovat
smazaný uživatel
Možný je všechno, ale:

1) ještě po Austrálii říkala, že s tenisem končit nechce, ať ji neposílají do důchodu, že má plány na OH a grandslamech
2) v takovém případě by bylo logičtější, kdyby těch pár dní s Kotyzou doklepala do konce, aby nevyvolávala zbytečné vášně a spekulace - pro něj by těch pár dní rozdílu z hlediska jiné práce nic moc neřešilo
3) nejsem doktor, ale pochybuju, že těhotná (což by byl nejpravděpodobnější důvod změny plánu v bode 1) ) by riskovala hrát ostré zápasy, ať už v Austrálii nebo teď Fed Cup
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě jeden bod: proč by v tom případě nepropustila i Vydru?
Reagovat
bIbec
taky tomuhle nevěřím. Tak závažné to SNAD nebude.
Reagovat
rusedski
Tak čet jsem o ženský, která ještě v 8.měsíci uběhla maratón...

Ale v ostatním máš asi pravdu, nejspíš to bude něco jinýho.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vytrvalostní běh je pro člověka v zásadě přirozený způsob pohybu, to se o tenise moc říct nedá. Nehledě na to, že ona asi do toho nešla s ambicí ten maraton vyhrát..
Reagovat
smazaný uživatel
Bojím, bojím... :D Snad to bude "jen" něco kolem novýho trenéra.
Reagovat
tommr
no jen aby neoznámila, že s tenisem končí. U ní by mě to ani moc nepřekvapilo ... :(
Reagovat
EllNino
a i kdyby ? Byla by to její volba :)
Reagovat
tommr
to je samozřejmě pravda, ale jásat nad tím rozhodně nehodlám ... :(
Reagovat
slacker
a nase hodnoceni jeji volby by bylo opet nase :-)
Reagovat
EllNino
to je pravda :) :) ...já bych jí to přál :) a vrátit by se mohla
Reagovat
dadaft
takže Samantha Stosurová má konečně nástupkyni, hráčku, která dokázala porazit Serenu ve finále grandslamu.
popravdě, myslel jsem, že to bude Azarenková, několikrát k tomu měla blízko,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale nakonec je to Angelique Kerber.
není třeba zastírat, že Serenin forhend včera nebyl nejlepší, a ani na síti zrovna nezářila,
ale jednak se na tohle historie ptát nebude, jednak je to samozřejmě problém Sereny, ne Angie, a jednak hrála opravdu dobře, takže není řečeno, že i kdyby to Sereně šlo líp, že by to nedopadlo stejně.

nejpřekvapivější asi je, že se Angelique zdála jako mentální titánka.
normální průběh by totiž byl,
že když ztratí vedení 5-2 ve třetím, je po zápase a Serenu už nezastaví.
Reagovat
smazaný uživatel
AO - Angelique Kerber

FO - ?

W - ?

USO - ?

---------

Tak rozhodne je to podnecujici zacatek roku. A kdo vi koho jeste pod nektere z tech otazniku dopiseme;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když už jsme u Angie , že vyhrála poprvé tak by to mohlo být následně :)
FO - Šafářová
Wimbledon - Plíšková Kr.
US OPEN - Plíšková Ka.
:))
Reagovat
vrabejka
A ty se pak probudis. Kvitova když se naučit nevyhazovat se může zazarit na Wimbledonu.
Reagovat
aligo
A všechny ve finále porazí Petru Kvitovou, která v SF vždycky smete Serenu co? :DD
Reagovat
dadaft
letos opravdu těžko říct.
možná to bude tak otevřený rok jako 2011.
???
Reagovat
slacker
Gratulace panu Stoberovy, a hanba PK
Reagovat
LukasH
Ano, fuj, hanba, ukamenovat....tahni ostudo naroda!;-)
Reagovat
sprchon
Obrovská gratulace! To je paráda. :)
Pro mě největší radost od doby, kdy vyhrála Petra Wimbledon.
Jenom žasnu. :)
Reagovat
FulnekUltras
Když na to tentokrát měla i v hlavě, nebylo co řešit... ;)
Reagovat
blixa
A málem ti vyhrála Fantasy :D Kdybys nebyl srab a dal na ní vítězství ve finále, tak si vyhrál AO ;-)
Reagovat
sprchon
Jo, já hlupák jí nevěřil. :)
Reagovat
mahycek
Meceone, to je jedna z největších blbostí, co jsi řekl. Kerber si titul, naprosto zaslouží. A budoucnost ? Nevím, jetli u Sereny, ta má snad poslední rok a u Angelliky, to záleží na ni.
Reagovat
blixa
Nekrm trolla ;-)
Reagovat
Meceon
vážení přátelé...ta vaše angie vyhrála omylem...a budoucnost vám to ukáže...fakt je ten,že hrála dnes dobře...protože serena hrála hrozně...hrát dobře serena,ta vaše angie dobře nehraje...vlastně nehraje vůbec,protože s tím svým servisem by akorát sbírala míčky...:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ona prý původně chtěla na AO sbírat míčky, ale přihlásila se pozdě a organizátoři jí řekli, že mají plno, tak když už tam byla, tak místo toho šla hrát. A takhle to dopadlo.
Reagovat
VlS
Dobrý, palec hore
Život je vůbec jedeno velký nedorozumění a průser, no :-))
Reagovat
Mayo
omylem, neomylem....má GS titul, už môže ukončiť kariéru
Reagovat
LukasH
I kdyz jsem fanousek Sereny, tak musim opravdu uznat, ze tenhle titul si Angelika proste zaslouzila plne. Uz i tim, jak porazila skvele hrajici Azarenku. Hraje zivotni tenis a v dnesnim zapase ani na chvili nepolevila. Serena vyhrat mohla, kdyby tam tak neblbla na siti a slo ji vic podani. Ale na tom ma lvi podil i Angelika, protoze jak vlastne vubec nekazila, tak Serenu dostavala pod tlak a co si Serena tezce neuhrala sama, to nemela. A ten konec me dostal. Takhle vrele umi byt po porazce jen Serena a Lucka. Fakt krasny.
Co se tyce Sereny, nema nejmensi duvod koncit. Porad staci na vsechny souperky, coz se behem turnaje potvrdilo a GS jeste prida, si myslim. Ono taky neni bezny, aby hracka ve finale predvedla to, co dneska Angelika.
At si rika kdo chce, co chce, Serena uroven GS zvysuje. Hracky jako Angie nebo Vika skutecne motivuje. Naopak pro Masu je to nocni mura...
Reagovat
FulnekUltras
Ufff...srovnávat Serenu s Luckou, to snad opravdu ne... A myslím to opravdu upřímně.
Reagovat
LukasH
A co? Srovnavam je v tyhle konkretni veci. Vetsina top hracek po porazkach jen "placne" do ruky. Vim, ze nemas Serenu rad, ale dneska se zachovala fakt hodne mile a verim, ze ten titul Angelice fakt prala.
Reagovat
FulnekUltras
Tvůj názor samozřejmě beru. Můj je, že to, co jde Lucce automaticky a přirozeně zevnitř, umí Serena navenek dokonale zkašírovat. Není to dáno nějakou mojí osobní antipatií, ale prostě tím, jak SW v různých situacích dlouhodobě sleduju...
Reagovat
LukasH
No, jak pise sojka pode mnou, u Lucky je spis obdivuhodny, jak ty porazky bere. Kdyz clovek takhle dre a pak se nevede, to musi byt frustrujici. Proto ja vlastne ty hrace neodsuzuju za to, ze jsou nastvani a nechovaji se uplne mile.
Ja Serenu osobne neznam, nevim, jaka ve skutecnosti je, ale ten dnesek mi proste jako pretvarka neprisel.
Reagovat
FulnekUltras
Určitě mi nevadí ani projevy frustrace (viz třeba Petra), pokud vidím, že to z hráčky vychází opravdu spontánně a ne třeba s cílem ovlivnit soupeřku nebo dokonce rozhodčí (např. Bel).
Reagovat
LukasH
Taky si myslim, ze by to takhle neprala napr. Marii, Mugu....naopak temhle dricum jako Angelika nebo Wozejk, kdyby tam byla, u nich tomu fakt verim...
Reagovat
FulnekUltras
Jo jo, Angie si to až po dnešek vydřela se vším všudy - a to se pak někdy mohou stát věci nevídané... ;) Teď jsem jenom zvědav, jestli Serenu uvidíme na některém z amerických turnajů, anebo až v Paříži. ;)
Reagovat
LukasH
IW, Miami, Madrid. Na vsechno bude oficialne prihlasena a jedno z toho odehraje urcite...
Reagovat
VlS
Souhlas, krásný sportovní zakončení, klobouček
Reagovat
FulnekUltras
Nechci tady nějak rozrývat pokojně korektní ornici ;), ale (nejen) dnešní přetvářku té žluté ochotnice by zvlášť starší ročníky za ta léta snad už měly umět rozeznat...
Reagovat
LukasH
Ta tva zaujatost je fakt uz hodne silna. Ano, mela spoustu excesu v minulosti. Ale ted se srovnala. Nevim uz, fakt. Kdyz da pruchod emocim, je to tyjatr, kdyz se chova mile, je to pretvarka...tak se ma asi zahrabat pod zem, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
vim, ze me ceka vecne zatraceni, ale ja bych to nedokazala, horkost z porazky je u me pekne bolestna i v nejake Horni Dolni, na GS by me asi rovnou slehlo.. :-))) Serena je skutecna sampionka, se vsim vsudy!
Reagovat
Lunej..
Ty uz jsi opravdu nenavistny fanatik, takovi jsou mnohem horsi nez Serena, ktera podle tebe zahrala vrelost u Angie. Je videt, ze tvuj zivotni rozhled je v tomto dost omezeny a je mi te lito, kdyz pomalu ve vsem vidis pretvarku, fales apod. A hlavne kde Serenu dlouhodobe sledujes, ty jsi jeji soused, ze vis vic nez my? Nebo mas doma jeji propichane fotky, vystrizky z novin a zivis si svoji nenavist k ni? Boze.
Reagovat
FulnekUltras
K tomu, abych si o SW udělal dostatečný obrázek, úplně stačí vnímat KOMPLEXNĚ její projevy na veřejnosti. Zrovna tak, jako u kohokoliv jiného v normálním životě. Vyčpělé fráze o nenávisti, závisti a frontách na banány mě při tom ovšem nijak nepomohou. ;)
Reagovat
FulnekUltras
mně
Reagovat
sprchon
Já jí věřím, Angie nejde nepřát. :)
Reagovat
FulnekUltras
Souhlasím... ;) Myslím, že ke konci zápasu už byla Serena při vynikajicím výkonu soupeřky s případnou porážkou srovnaná mnohem víc, než kdyby se výsledek nějak dramaticky otáčel. Proto taky celou svou blahopřejnou etudu zvládla par excellence...
Reagovat
VlS
To klidně jďe. Uznávám, že si to dneska vybojovala a zasloužila, ale nemůžu říct, že bych jí to přál, to bych lhal.
Reagovat
smazaný uživatel
Přepsala dějiny, a poslední dva grandslamy cosi naznačily, že se ženský tenis ještě více otevírá. Jsem zvědavý jak se jí bude dál v této sezóně dařit a jestli se Sereně znovu podaří nastolit svoji dominanci, sám o tom nepochybuji, ale že ukořistí všechny tři gs a olympiádu, k tomu se už moc nepřikláním. Tipuju aspoň jeden gs pro Azarenku, myslím že Us Open.
Reagovat
aligo
pokud se dá Petra dohromady tak ta by mohla vyhrát Wimbl... ale moc tomu nevěřím... ale třeba nový trenér navodí novou Petru :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
No Petře se většinou daří, když někoho vyhodí. :D
W 2014 - Všetíček
Madrid 2015 - Stober
po W 2015 - Šafář ... titul z NH a ČF USO ujde :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak to bere WIM i Olympiádu minimálně :-)
Reagovat
FulnekUltras
a po loňsku bych se nebál ani té antuky... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Přepsala tak možná svoje soukromé dějiny, z hlediska těch celosvětových tenisových se nic tak zásadního nestalo. ;-)
Jinak že ženský tenis se hodně vyrovnává, to je zřejmé už dlouho, stačí se podívat, kolik hráček za posledních pár let hrálo finále GS - jenom loni hned čtyři hráčky zažily svoji finálovou premiéru.
Osobně si myslím, že s odchodem Sereny do penze skončí období, kdy mohly dominovat dvě tři jména, ale těch jmen se tam bude točit daleko víc. Je to dané i tím, že dnešní tenis je extrémně fyzicky náročný, ty holky jedou na hranici svých limitů a je prakticky nemožné, aby byly schopné celou sezonu stoprocentně ustát.
Reagovat
FulnekUltras
Ženský tenis se tak znovu stává ženským tenisem... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tím snad byl vždycky. ;)
Reagovat
FulnekUltras
Někdy jsem už pochyboval... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Az skonci Serena, tak bude vzdy tak 10 az 15 jmen, ktere to mohou vyhrat
Reagovat
Meceon
přepsala dějiny:)))...kde ty na to chodíš?:))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to tak čtu, Vika už na třetím z posledních čtyř GS prohrála s pozdější vítězkou a to byla max. ve čtvrtfinále... Jinak porazit Serenu ve finále GS je něco výjimečného a Angie je teprve čtvrtou hráčkou, které se to povedlo (a první ve třech setech). Určitě si začala víc věřit, protože herně na to má už delší dobu. Má nejlepší obranu na okruhu a hlavně z ní dokáže zaútočit, v čemž je lepší než jiné hráčky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist