Kerberová v prvním kole French Open prohrála s osmnáctiletou Potapovovou

26. 5. 2019, 12:46
Aktuality 9
FRENCH OPEN - Hned na začátku programu letošního French Open ve dvouhře žen došlo k vyřazení světové pětky. Pošesté v kariéře a už potřetí za poslední čtyři roky nezvládla vstup do French Open Němka Angelique Kerberová, která letos prohrála hladce ve dvou setech s osmnáctiletou Ruskou Anastasií Potapovovou a neobhájí tak loňské čtvrtfinále.. Naopak Potapovová si při debutu na Roland Garros připsala první skalp hráčky Top 40 a čeká ji souboj s Markétou Vondroušovou.
A. Kerberová a A. Potapovová (© j48tennis.net)

Loni Angelique Kerberová v Paříži prohrála až ve čtvrtfinále s pozdější šampionkou Simonou Halepovou a vyrovnala svůj nejlepší výsledek na French Open. Letos ale stejně jako v letech 2007, 2008, 2011, 2016 a 2017 nezvládla hned svůj úvodní zápas.

Dnes v něm nenašla recept na osmnáctiletou Rusku Anastasii Potapovovou, které podlehla 4-6 2-6.
Trojnásobná grandslamová vítězka Kerberová si před třemi týdny na turnaji v Madridu poranila kotník a bojovala, aby v Paříži vůbec mohla hrát.

"Zkusila jsem všechno, abych tady mohla odehrát zápas. Byla jsem šťastná, jak ten proces v posledních dnech probíhal. Pár dní jsem mohla trénovat opravdu dobře. Ale neměla jsem nahrané zápasy a před tím jsem nemohla pořádně trénovat," uvedla na tiskové konferenci po zápase.

Po vynucené pauze dokázala se soupeřkou držet krok jen v prvním setu. Ve druhém už měla 81. hráčka světového žebříčku Potapovová jasně navrch. "Neměla co ztratit a hrála opravdu dobře. Přichází hodně mladých hráček a ona je jednou z nich," komentovala Kerberová výkon své přemožitelky.

Potapovová se ve druhém kole utká s devatenáctiletou nadějí českého tenisu Markétou Vondroušovou, která si poradila s Číňankou Yafan Wang.

Na cestě za dnešním překvapením se mladá Ruska snažila koncentrovat jen na sebe. "Pokusila jsem se moc nepřemýšlet o kurtu, o prvním kole, o Kerberové, protože je to samozřejmě skvělá hráčka. Jsem tady, abych hrála co nejlépe. A to jsem udělala," líčila.

Po proměněném mečbolu ji ovládlo nadšení. "Byla jsem strašně šťastná a pořád ještě jsem. Žila jsem pro tohle vítězství, pro tyhle emoce, pro tyhle chvíle. Udělám všechno pro to, abych je prožívala znovu, znovu a znovu," doplnila.

Šampionka z roku 2016 Garbiñe Muguruzaová vstoupila do French Open úspěšným obratem, když porazila 5-7 6-2 6-2 Američanku Taylor Townsendovou. Ve druhém kole se Španělka utká poprvé se Švédkou Johannou Larssonovou.

Sloane Stephensová vykročila za obhajobou finále očekávanou výhrou, když porazila 6-3 7-6 Japonku Misaki Doiovou. Ve druhém kole na sedmou nasazenou Američanku čeká Španělka Sara Sorribesová Tormová (h2h 1-0).

Ukrajinka Elina Svitolinová ve šlágru prvního kola porazila 6-3 6-3 Američanku Venus Williamsovou a přerušila sérii čtyř porážek. Ve druhém kole se světová devítka utká s krajankou Kozlovovou (h2h 2-0).

V posledních týdnech jsem kvůli zdravotním problémům neměla ideální přípravu, k tomu jsem odehrála málo zápasů a tady mě čekalo těžké první kolo. Jsem šťastná, jak jsem to zvládla a přerušila tu sérii," oddychla si Svitolinová.

• FRENCH OPEN 2019 •
Francie / Paříž, antuka, 15.004.000 dolarů
nedělní výsledky žen (26. 05. 2019)
• Dvouhra žen - 1. kolo •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Brengleová (USA) 6-2 6-3
Vondroušová (ČR) - Yafan Wang (Čína) 6-4 6-3
Potapovová (Rus.) - Kerberová (5-Něm.) 6-4 6-2
Stephensová (7-USA) - Doiová (Jap.) 6-3 7-6(3)
Svitolinová (9-Ukr.) - V. Williamsová (USA) 6-3 6-3
Bencicová (15-Švýc.) - Ponchetová (Fr.) 6-1 6-4
Muguruzaová (19-Šp.) - Townsendová (USA) 5-7 6-2 6-2
Martičová (31-Chorv.) - Džabúrová (Tun.) 6-1 6-2
Larssonová (Švéd.) - Rybáriková (SR) 6-3 6-4
Kučová (SR) - Kuzněcovová (Rus.) 6-4 6-2
Siegemundová (Něm.) - Žuková (Rus.) 6-3 6-3
Kozlovová (Ukr.) - Peraová (USA) 6-2 7-6(5)
Mladenovicová - Ferrová (obě Fr.) 6-3 7-6(3)
Sorribesová (Šp.) - Van Uytvancková (Belg.) 6-1 5-7 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Hector21
tak si tady napíšu pár svých slov k prvnímu dni v Paříži...
měl jsem štěstí mít dneska vstupenku na nově otevíraný kurt Simonne Mathieu, takže jsem shlédl hned první zápas...
musím říct, že ten kurt je fakt hezkej, Frantíci ho nazvali nejkrásnějším kurtem na zemi, já bych řekl, že je to nádherný skleníkový kurt uprostřed zeleně. Lemován cestou mezi rostlinami je to rozhodně letos nejlepší zkrášlení. Na rozdíl od stále se vzrůstajícího počtu stánků, kterých je snad o třicet procent více než předešlé roky a překážejí všude možně. Pozitivum jsou i sedadla a židle proti obrazovkám před velkými kurty.
Každý z návštěvníků kurtu SM dostal památeční tašku a světe div se, kromě brožury v ní byl papírový list se semínky rostliny, takže si každý může doma vypěstovat své osobní francouzské chroští?Tak dost knihy lesů, vod a strání - pojďme na tenis.
Mug - Townsend: parádní zápas, dvouhodinová bitva plná pěkných výměn...Myslel jsem si, že Mug už to neotočí, na začátku druhého setu odvracela brejk a dovolím si tvrdit, že už by to nevyhrála za stavu 0:2°... strašná škoda, že Taylor nemá lepší fyzičku, ten její leváckej FH je moc pěknej, solidní servis a i délka úderů je dost dobrá zbraň...konečný výsledek moc nevypovídá předvedenému, Mug byla často v úzkých a několika chybama si to dost často komplikovala, nakonec ale diktovala hru a dařily se jí pěkné prohozy z obou stran...Podtrženo sečteno, Mug jde dál a nakonec rozdala i pár nečekaných úsměvů. Mimochodem, v těch černotyrkysových šatech je fakt kočka (blixovi do zelí nelezu, jen se mi to líbilo neb mám tyrkysové tkaničky u bot...)
Reagovat
Hector21
Vondroušová-Yafan Wang: viděl jsem první set, neb jsem čekal až ty dva ochotníci na vedlejším kurtu, Popyrin a Umbert to doplácají...hodně velká brejková divočina na začátku a spousta chyb, hlavně ze strany Číňanky. Maky mi přišla taková nerozehřátá, působila na mě trochu těžkopádně. Jen si říkám, jestli na ní teď není moc velký tlak a trochu tomu nepodléhá. Z toho, co jsem viděl, jí soupeřka ten první set hodně usnadnila. Myslím, že až zápas s přemožitelkou Kerber jí hodně otestuje.
Světlana - Kucová: no, co dodat...když jsem přicházel na kurt, tak tam jedna postarší dáma klopýtla na schodech a svalila se tam. Naštěstí se jí nic nestalo, ale říkal jsem si doprčič jestli ono to není špatné znamení. Bylo.
Zápas byl vyrovnaný pouze do stavu 3:3 v prvním setu, pak Kristina převzala diktát zápasu. Hraje obouruč obě strany, délku úderů má slušnou, ale jakákoliv hráčka, která jí rozpohybuje, s ní udělá krátký proces. Solidní zbraní jsou dropshoty, na které Světlana neměla nárok.
Světla dnes byla bohužel jen stínem té bojovnice z minulých let. Hrála strašně špatně, většinu času byla pasivní a dostávala se pod tlak. Několik pěkných momentů (např.BH winner mimo síť) zabila tunou nevynucených chyb a špatných náběhů na síť, brejk neproměnila jediný. Nakonec jsem si říkal, že jsem měl jít radši do vinárny. Byla by to příjemněji strávená hodina... :(

Ještě jsem zkouknul pár tréninků (Barty, Bertens, Cornet, Nastík, Putintseva, Kasatkina) a pak už jsem opravdu zamířil do té vinárny :)

PS pro fanoušky Ash Barty - s ramenem nic nemá, to odhlášení ze Štrasburku bylo ryze odpočinko-účelové. Naopak, soudě podle jejího tréninkového zápasu s Bertens, jsou toto pro mě dvě žhavé adeptky na možný úspěch.
Reagovat
tommr
tak to se má Karolína na co těšit. Těžko bude dobíhat kratasy, který nedoběhla Kuzna ...
Reagovat
Hector21
jenže Karolína jí k tomu těžko pustí a nechá si diktovat hru...z tohohle mráčku nezaprší ani náhodou...6:2, 6:1 Plískavice
Reagovat
tommr
to je pravda. Když bude Karolína dobře podávat a returnovat tak by Kučovou k nějakejm takovejm fintám vůbec neměla pustit. Stejně bych byl ale radši kdyby si Karolína mohla ve druhým kole zahrát s Kuznou. Na jejich zápas jsem se docela těšil ... :)
Reagovat
Kuzzie
Plíšková by teď udělala se Svetou krátkej proces
Reagovat
Dobry-den
jj, Kuzna je tak špatná, že nedávno prohrála i s Týnou...
Reagovat
Davor1
Super report, kľudne píš takých viac :)
Reagovat
tommr
slibuje být hodně zajímavý zápas. Markéta bude opět v nevděčný roli favoritky, ale snad se jí zhostí stejně dobře jako proti Wangový ...
Pokud uspěje tak jí ve třetím kole nejspíš bude čekat další generační konfrontace s ještě o něco lepší mladou hráčkou, letošní dvojnásobnou turnajovou vítězkou Yastremskou ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist