Vondroušová na úvod French Open porazila Yafan Wang. Plíšková přehrála Brengleovou

26. 5. 2019, 13:39
Aktuality 106
FRENCH OPEN - První den na French Open se českým tenistkám povedl. Markéta Vondroušová i na sedmém letošním turnaji vyhrála svůj úvodní zápas, když potvrdila svou skvělou formu proti Číňance Yafan Wang. O svůj nejlepší výsledek na pařížské antuce si devatenáctiletá Češka zahraje s o rok mladší Ruskou Anastasií Potapovovou. Do druhého grandslamu sezony vstoupila dvousetovou výhrou také Karolína Plíšková, která si poradila s Američankou Madison Brengleovou.
Markéta Vondroušová (© j48tennis.net)

Markéta Vondroušová na úvod Roland Garros potvrdila skvělou formu a roli favoritky. Devatenáctiletá Češka v odpoledním utkání porazila o pět let starší Číňanku Yafan Wang 6-4 6-3 a oplatila jí porážku z loňského Miami.

Vondroušové se od začátku zápasu dařilo především na returnu. Dostala se do vedení 4-2, i když dvakrát ztratila servis. Úvodní sadu pak dotáhla k výhře 6-4 a zápas měla i nadále pod kontrolou.

Ve druhém setu přišla drobná zápletka. Vondroušová při podání Číňanky nevyužila vedení 40-0, aby odskočila na 5-2, a vzápětí na servisu odvracela postupně tři brejkboly na 4-4. Srovnání skóre ale nepřipustila a v devátém gamu při soupeřčině podání využila hned první mečbol. Pomohla jí k tomu páska, od které se míček odrazil sice vysoko, ale těsně za síť. Yafan Wang už ho nedokázala vrátit na druhou stranu.

"Jsem ráda, že jsem to zvládla, navíc ve dvou (setech). Byla taky už vysoko, není to žádná nová hráčka na okruhu, je zvyklá hrát velké turnaje. Tím, že jsem v pozici, že bych takové zápasy měla vyhrávat, je to těžší, ale snažila jsem se na to nemyslet a hrát svoji hru," komentovala sokolovská rodačka.

Vondroušová, která má letošní zápasovou bilanci 23-6, tak zvládla vstup i do svého sedmého turnaje v roce 2019. Na posledních pěti akcích vyhrála dokonce vždy minimálně tři zápasy; v Budapešti a Istanbulu to dotáhla až do finále, na prestižních podnicích v Indian Wells, Miami a Římě vypadla ve čtvrtfinále.

Na Roland Garros hraje Vondroušová potřetí v kariéře a postupem do 2. kola vyrovnala své maximum z roku 2017. Na grandslamu se dostala nejdál na loňském US Open, na kterém se dostala mezi šestnáctku nejlepších.

O svůj nejlepší výsledek na pařížské antuce bude Vondroušová usilovat proti o rok mladší Anastasii Potapovové, kterou v únoru smetla v hale v Budapešti. Porazit ji dokázala ve dvou setech i v jediném střetnutí mezi juniorkami, které spolu odehráli na US Open 2015.

Osmnáctiletá Ruska Potapovová si dnes vyšlápla na světovou pětku Angelique Kerberovou, proti které si připsala premiérový skalp hráčky Top 40 a postupem do 2. kola vyrovnala své grandslamvé maximum.

"Hrála fakt dobře. Po tom, co odehrála, si asi bude dost věřit," řekla Vobdroušová na adresu své příští soupeřky. Její výhru sledovala v televizi.

Plíškové k postupu stačilo 60 minut hry
V podvečer potvrdila roli jedné z adeptek na celkové vítězství Karolína Plíšková. Druhá nasazená Češka si za pouhých 60 minut hry poradila 6-2 6-3 s Američankou Madison Brengleovou, kterou porazila i ve čtvrtém vzájemném střetnutí.

Plíšková s Brengleovou prohrávala 0-2, ale na rozdíl od druhého kola na lednovém Australian Open úvodní set neztratila. Získala totiž šest her za sebou a ujala se vedení.

Poměrně jednoznačný průběh měla i druhá sada, jen její závěr si česká favoritka zkomplikovala. Za stavu 5-2 měla při svém podání mečbol, ale udělala dvojchybu a pak po několika těsných autech o servis přišla. Vzápětí ale sebrala Američance čistou hrou servis a duel ukončila.

"První kola jsou vždycky ošidná. Nevíte, jak se budete cítit, jak budete hrát. Měla jsem tady pár dní tréninku. Cítila jsem se dobře, ne dokonale, ale dobře. Bylo to dneska solidní," komentovala Plíšková svůj výkon.

Sedmadvacetiletá rodačka z Loun prodloužila svou vítěznou sérii na šest utkání, neboť do Paříže dorazila pár dní po svém nejcennějším antukovém triumfu z Říma.

Ve druhém kole bude předloňská semifinalistka usilovat o vyrovnání loňského výsledku proti Slovence Kristíně Kučové, s níž vede ve vzájemné bilanci 3-0.

Devětadvacetiletá Kučová na letošním Roland Garros na sedmý pokus prošla kvalifikací a dnes si na třetí pokus připsala i premiérovou výhru v hlavní soutěži, když porazila 6-4 6-2 šampionku z roku 2009 Rusku Světlanu Kuzněcovovou. Proti Plíškové bude hrát o svůj nejlepší výsledek na grandslamu.

• FRENCH OPEN 2019 •
Francie / Paříž, antuka, 15.004.000 dolarů
nedělní výsledky žen (26. 05. 2019)
• Dvouhra žen - 1. kolo •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Brengleová (USA) 6-2 6-3
Vondroušová (ČR) - Yafan Wang (Čína) 6-4 6-3
Potapovová (Rus.) - Kerberová (5-Něm.) 6-4 6-2
Stephensová (7-USA) - Doiová (Jap.) 6-3 7-6(3)
Svitolinová (9-Ukr.) - V. Williamsová (USA) 6-3 6-3
Bencicová (15-Švýc.) - Ponchetová (Fr.) 6-1 6-4
Muguruzaová (19-Šp.) - Townsendová (USA) 5-7 6-2 6-2
Martičová (31-Chorv.) - Džabúrová (Tun.) 6-1 6-2
Larssonová (Švéd.) - Rybáriková (SR) 6-3 6-4
Kučová (SR) - Kuzněcovová (Rus.) 6-4 6-2
Siegemundová (Něm.) - Žuková (Rus.) 6-3 6-3
Kozlovová (Ukr.) - Peraová (USA) 6-2 7-6(5)
Mladenovicová - Ferrová (obě Fr.) 6-3 7-6(3)
Sorribesová (Šp.) - Van Uytvancková (Belg.) 6-1 5-7 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

106
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://twitter.com/deveze_matthieu/status/1132644937680474113?s=21
Reagovat
smazaný uživatel
tommr!
Reagovat
vibbi
Petra Kvitová dnes zrušila svůj trénink z důvodu bolavého levého ramene.
Reagovat
EllNino
můžu poprosit o zdroj?
Reagovat
Pavlis
Je to tady. https://twitter.com/CurtoSimone
Reagovat
tommr
to nevypadá jako moc seriózní zdroj ...
Reagovat
Pavlis
Dotyčný je fanouškem českých tenistek a doprovází je na turnaje. Tam se ony s ním ochotně fotí, všechny ho znají. Takže mu stačí na vlastní oči sledovat jejich tréninky a má tak ty nejčerstvější informace.
Reagovat
Fandina
Markétka hraje s Rybkou debla. To je zajímavé. Jsem zvědavá, jestli se jim zadaří.
Reagovat
Blondie
Mám zlý pocit, že Peti zítra vyletí :(
Reagovat
com
tak budem drzet pesticky :D ..i kdyz Kvitova hraje moc brzo, ju bohuzel neuvidim
Reagovat
Blondie
Pleplepleple :D alespoň ju neuvidíš vypadnout! :D a já to vobrečím za tebe :D
Reagovat
Andrew89
nebude to lehký zápas, ale zvládne ho:)
Reagovat
LukasH
To píšeš pořád, před každým zápasem :-)
Reagovat
annah
Alespoň je to půvabná ženská. Tady na té fotce vypadá Petra proti ostatním dámám jako Miss World. Nejhůř je na tom chudák hekavá Simonka. Co jí příroda nenadělila na vzhledu, jí ale zase přidala na tenisovém umění, že...
https://pbs.twimg.com/media/D7bTcwiXkAIYt75.jpg
Reagovat
EllNino
Maddie s Peťou top :)
Reagovat
rybicka
Tak Simona je nehezká, ale nejhůř? Alespoň v konceptu celého obrázku neruší. To, já tam vidím jinou - totální "knedlu", která přečnívá všechny, i mužské aktéry.
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud má to rameno zraněný, tak je to dost pravděpodobný. :(
Reagovat
mahycek
Tvl, Jirka nevyhrál ???? No. ten to schytá doma. (Prostějově) !!
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/marketa-vondrousova-postup-druhe-kolo-roland-garros-rozhovor.A190526_164914_tenis_dm
Reagovat
Chrenda
dostal zase neVeselou nakládačku a k tomu jako prémii kanárka. Chudák kluk, ten už se z toho loje, kde vězí až po hlavu, asi nevyhrabe. Ukázka toho, jak hlava může totálně zničit talent. Velká škoda.
Reagovat
Dobry-den
Jirka dostal kanára na cestu domů. Hamba!
Reagovat
com
ale zase se mu musi nechat, ze odvratil prvni MB :D
Reagovat
Torn
To aby měl čím letět, protože s tímhle si brzo nevydělá ani na tu letenku...
Reagovat
Kytka
Nepřekvapil. První set nedopodával a pak už to jelo z kopce. Koukala jsem jen na závěr 1. setu a pak to vzdala.
Reagovat
Jon61
Nejhorší je, že hned tak na velkých turnajích české muže neuvidíme možná pár let. Ještě štěstí, že aspoň holky to zachraňují.
Reagovat
mahycek
Jirka Veselý do Prostějova.
Reagovat
smazaný uživatel
Mahycek do států.
Reagovat
tmora
Bartoli jsem skoro nepoznal, loni byla na kost a letos opak, to se jeste spekulovalo ze se chce vratit na okruh..
Reagovat
Dobry-den
Kájo, Maky. Dobrý to bylo. ;-)
Reagovat
blixa
Dobrá soupeřka pro rozehrání a trening. Zatím to jde ;-)
Reagovat
tommr
pohodová výhra na začátek. Karolíně sice moc nešlo podání, ale Brengleová na něm byla přímo tragická a Karolína toho dokázala využít ...
Příští zápas proti Kučový bude asi těžší ...
Reagovat
EllNino
Pohodlná výhra ... nechápu, jak s Madison mohla Týna prohrát 0:6, to snad ani nešlo ...

Ve 2. kole Kika Kučová, ta je tu rozjetá, ale Kája je přeci jen jiný kalibr :) Těžké to bude až ve 3. kole buď proti Petře Martič, nebo proti Kikině Mladenovič
Reagovat
tommr
Kristýna ten druhej set úplně vypustila. Já spíš pořád nechápu jak s ní mohla třikrát prohrát Petra Kvitová ...
Reagovat
Andrew89
to nechápu taky:D:D:D:D:D
Reagovat
EllNino
Nojono, jenže Petra se prostě v těch zápasech vyházela ...
Reagovat
Andrew89
jojo...ted Petra hraje hlavou, věřím, že ted by se to nestalo. Jinak předtím to tam rvala a když to nešlo..tak to rvala ještě víc:D
Reagovat
Kytka
Gratulace Karolíně. nakonec celkem v pohodě.
Reagovat
Andrew89
v pohode. Tuším, že 3x ztratila servis..myslím, že zbytečně. Brengle byla tragická fakt extrémně:D Hrála to Karolíně v podstatě na střed a ta jí to rozdělovala. Slušně si zastřílela.

Kdyby tam byl kůl, tak by to možná bylo lepší:D
Reagovat
tommr
jj Karolína ztratila servis třikrát což je proti takový soupeřce docela umění. Naštěstí jí ho ale dokázala sedmkrát sebrat ...
Reagovat
Jon61
Důležité, že Karolína nenechala zápas zbytečně ještě více zdramatizovat, hned po ztrátě svého podání, získala soupeřčino a vyhrála. Mohla by znervoznět a začít kupit chyby.
Reagovat
sojka1
dobre Kaja.. i vcelicka Maky dneska.. :-)
Reagovat
Fandina
Kája nakonec v pohodě, gratulka a jen tak dál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
com
no zas tak v pohode to nebylo.. tolikrat si ztratit podani.. Kdyby nebyla na servisu Brengle tak marna, tak to klidne mohlo dopadnout jinak :/
Reagovat
Andrew89
výjimečně s tebou souhlasím
Reagovat
com
jojo dneska spokojenej teda moc nejsem.. Na to jak Kucova prejela Kuznu a ani jednou si neztratila servis, tak by mela Karolina do druhyho kola hodne maknout
Reagovat
Andrew89
Kučová bude rozhodně nebezpečnější než Brengle to je bez debat..teda alespon na servisu :D:D:D:D:D

ne ted vážně. Karolína byla přesvědčivá na returnu, tam byl super trénink. Servis tak dobrej nebyl, to je potřeba si říct. Ale každej západ je jinej.
Reagovat
Andrew89
zápas*
Reagovat
tommr
já jsem zklamanej, že si Karolína nezahraje s Kuznou. Na to jsem se docela těšil. Kučová může Karolíně hodně ztrpčit život ...
Reagovat
EllNino
a Kuzna by neztrpčila jo? ... kdyby vyhrála, tak bys řekla, že Kuzna je velice zkušená a že Kučovou by určitě porazila
Reagovat
tommr
hlavně že vždycky víš co bych řek. Na zápas s Kuznou jsem se těšil, protože je to bývalá skvělá hráčka, která už ovšem nemá takovou výkonnost jako dřív a je proto k poražení. Výhra nad ní by byla cenná a prohra by tak nebolela. Kučová je naproti tomu bezejmenná hráčka, která ale umí hrát tenis a mohla by Karolínu zaskočit. Karolína v takovým zápase může jen ztratit ...
Reagovat
EllNino
tak tvoje příspěvky už jsou léta jako přes kopírák, takže už tě mám přečteného :D ...

Karolína vyhraje, o to fakt strach nemám :) Světa ji dneska moc neprověřila
Reagovat
tommr
co to zase meleš? Karolína dneska hrála s Brengleovou ...
Reagovat
EllNino
Světa ji (Kiku) dneska neprověřila ...
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
tommr
na začátku sice trochu zaspala, ale už se rozjela a moc šancí Brengleový nedává ...
Reagovat
Andrew89
se Brengle servis dá s něčím srovnávat, tak je to max s Errani :D takže tragickej servis jsem u hráčky teda hodně dlouho neviděl:D

Tohle Karolína nemůže prohrát i kdyby chtěla. Fakt nechápu jak s ním mohla PEtra někdy vůbec prohrát:D
Reagovat
Andrew89
* s ní
Reagovat
com
ale zas mela Brengle v prvnim setu uspesnost 1 podani 95% :D
Reagovat
Andrew89
jako na to jsem taky čuměl :D:D
Reagovat
Jon61
To ji možná zachraňuje před výpraskem, neboť z druhého podání nezískala ani jeden míček.
Reagovat
sojka1
hlavne ten nadhoz uplne mimo osu (telo)... je neuveritelny, ze ji to rameno vubec utahne.. :-)
Reagovat
Andrew89
utahne asi kvůli tomu, že tam nedává žádnou ránu..je to takový ..uvedení do hry:D
Reagovat
EllNino
ale tak skalp Sereny už jí nikdo nevezme :D
Reagovat
sojka1
pro me teda hodne smutny... ale jinak ja celkem souhlasim s tommrem, ze je "nebezpecna".. :-)
Reagovat
com
jako po tech dvou gamech dobra otocka :D
Reagovat
sojka1
Kaja se do toho obula, posledni dva gemy uz paradni.. :-)
Reagovat
sojka1
Brengle jeste ve stare kolekci, co ze nema pyzamko? Mohla mit vcelicky i na leginach... :-)
Reagovat
EllNino
ona nemá sponzora, takže každý zápas hraje v něčem jiném, v různých starých kolekcích od Nike ... proti Katce třeba hrála v tom bílém průsvitném z Wimblu či co to bylo, což jí teda moc needělo ...
Reagovat
sojka1
aha, jasne, ja jsem ji ted nejak nevidela...
Reagovat
Torn
Aha, jsem žil vždycky v domnění, že drtívá většína hráček TOP100 sponzora většinou má.
Reagovat
Fandina
Kájino, děláš si srandu. Mám tě ve Fantasy ve finále s Petrou, vím, že to nic neznamená, protože tě tam dávám pořád, ale teď to snad už vyjde, tak hezky Brengle poraž. Nesmíš prohrát, šestkrát případně sedmkrát výhra. Pojď!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
PetaM
S touhle hráčkou nemůže prohrát :D To by si musela zlomit minimálně nohu :D Hraje krásně zatím :) Pěkný, agresivní tenis :) Brengle nestíhá vůbec :D
Reagovat
com
teda Karolino, nabizet brejky hned v uvodu.. to teda nevypada na adeptku na trofej
Reagovat
Andrew89
Madison bude na antuce podle mě nejtěžší..hodně tu vrátí.

Nevíte jak je to s rychlostí antuky? Je pomalejší v římě? Přijde mi taková jako docela pomalá :D i když i Potapovi mi to tak nepřišlo
Reagovat
Andrew89
Servis teda zatím nechala v šatně
Reagovat
Torn
Já mám pocit, že v Římě je ta antuka nejpomalejší, nejrychlejší je v Maddriru a v Pařiží tak něco mezi, ale možná mne tu někdo opraví.
Reagovat
Fandina
Svetlana Kuznetsova přešla na stará kolena k Nike. Mám dojem, že jsem na ní něco takového viděla, dřív v tom určitě nehrála.
Reagovat
blixa
Fandino, "na stará kolena" ? 33 let, pro mě děvče v rozpuku :D To my máme stará kolena ;-) :D
Reagovat
Fandina
Nebuď puntičkář, samozřejmě myšleno na stará tenisová kolena, jinak je to mladice, jasně.
Reagovat
SpacialRecognition
To není ani tím, že Kučová hraje nějak extra dobře, ale Světlana je naprosto tragická. Věk jí dohnal..
Reagovat
EllNino
no ... před 14 dny hrála se Sabalenkou poměrně dobrý tenis a vyhrála 2:0, takže bych ji ještě neodepisoval, dlouho nehrála
Reagovat
Torn
Přesně, navíc hraje od půlky dubna skoro, předtím měla pauzu a loni taky toho moc nenahrála.
Reagovat
George_Renel
Sabalenka letos není žádné velké měřítko.
Reagovat
EllNino
no nezáří tak jako loni v druhé půlce sezony, ale určitě má kvality
Reagovat
tommr
herně se dneska předvedla ve velmi dobrým světle. Starosti mi ale dělá její zdravotní stav. Zase měla zatejpovanou pravou nohu (koleno? stehno? tříslo?) a kromě toho měla zafačovaný i oba kotníky. Jsem zvědavej kdy se nám zase rozpadne ...
Reagovat
EllNino
Kotníky má zafačovaný zhlediska prevence, už od začátku antukový sezony, musíš číst víc rozhovorů :)) ... a tu nohu má prostě zatejpovanou preventivně, vždyť to má každá druhá tenistka nebo tenista :)
Reagovat
Torn
Jj, Kája je takhle obmotaná preventivně často. :D
Reagovat
tommr
Karolína má ted zafačovaný zápěstí na obou rukách kvůli tý nemoci co nedávno prodělala, ale jinak u ní tejpy moc k vidění nejsou ...
Reagovat
Andrew89
no nevim jestli měla postžený ruce teda:D
Reagovat
sojka1
no ja zas nevim, co je na tom divneho, obyc chripku (virove onemocneni) prvni citim v kloubech... :-(
Reagovat
EllNino
měla to v kloubech no
Reagovat
lvicek
Gratulace Markete :).
Reagovat
Fransoas
Bez větších potiží přehrála Markéta Číňanku.První zápasy jsou vždy trochu otevřené.Gratulace k postupu do dalšího kola.
Reagovat
Mac
uz se zdalo, ze se marketa klade, ale kdyz bylo nejhur, zacala tahat kratasy a cinanku uplne zdemoralizovala...
Reagovat
tommr
jj s Markétou to ve druhým setu dvakrát vypadalo docela bledě, ale pokaždý vytáhla několik opravdu prvotřídních kratasů a podání si podržela ...
Reagovat
Aussie
Myslím, že měla problémy hlavně proto, že Číňanka se dost rozehrála a začala často útočit. Markéta ji ale krásně usadla těmi kraťasy.
Reagovat
tommr
jj Wangová je hodně nebezpečná hráčka. Jsem rád, že to Markéta zvládla ve dvou setech ...
Reagovat
EllNino
Kika Kučová zatím přehrává Světlanu úplně ve všem, potenciální soupeřka Karolíny do 2. kola se jeví celkem nebezpečně :)
Reagovat
dadaft
Maky nakonec v poho, byla lepší...
Reagovat
Kytka
Paráda, gratulace. Pěkně to zvládla.
Reagovat
tommr
poslední míček byl sice trochu štastnej, ale jinak se hrál v závěru zápasu tenis světový úrovně a to od obou hráček. Markéta postupuje zaslouženě dál ...
Reagovat
EllNino
Celkem pěkné utkání, takové na jistotu, je doře, že se před zápasem s Nasťou Potapovou moc nezapotila :) Na ten zápas se opravdu hodně těším :)
Reagovat
tommr
já bych byl radši kdyby Markéta mohla hrát s Kerberkou. Ta Ruska vypadá nebezpečně ...
Reagovat
EllNino
No, kdyby vyhrála Angie, přál bysis, aby hrála s Nasťou, kterou by určitě porazila :D ... to máš jedno ... navíc Nasťa sice umí porazit lepší, ale není zatím konzistentní, je jí teprve 18, a to čerstvě :)

Navíc půjde o souboj dvou velmi nadějných mladých hráček :)
Reagovat
tommr
výhra nad Kerberkou by pro Markétu byla srovnatelná s výhrou nad Halepkou a dodala by jí další potřebný sebevědomí. Porážka s Potapovou by jí naopak v tomhle ohledu mohla ublížit ...
Reagovat
tommr
ted Markéta za stavu 4:2 40:0 promarnila 3 brejkboly. Velká škoda mohlo bejt po zápase ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist