Kirilenková si v Pattayi zahraje po roce znovu ve finále

2. 2. 2013, 13:38
Aktuality 1
WTA PATTAYA - Maria Kirilenková si v thajské Pattayi zahraje po roce znovu ve finále. Druhá nasazená Ruska v dnešním semifinále stejně jako před rokem zastavila Rumunku Soranu Cirsteaovou a proti Němce Lisické bude hrát o první titul po téměř pěti letech.
Maria Kirilenková

Světová patnáctka Maria Kirilenková se Soranou Cirsteaovou si v Pattayi po roce zopakovaly semifinálový souboj. Opět zvítězila ruská tenistka, ovšem zatímco loni po třísetové bitvě, letos Rumunku smetla snadno 6-0 6-2.

Snoubenka hokejisty Alexandera Ovečkina do zápasu vlétla ziskem osmi gamů v řadě, pak sice soupeřku nechala v druhé sadě vyrovnat na 2-2, konec zápasu ale znovu ovládla.

Šestadvacetiletá Ruska, jež loni v boji o titul podlehla Slovence Hantuchové postoupila do svého celkově 12. finále, ve kterém bude usilovat o šestý titul. Ten poslední však získala už před téměř pěti lety. Už posedmé si finále zahraje v Asii (triumfovala v Pekingu 2005, Kolkatě 2007 a Soulu 2008, finálové porážky utrpěla v Hyderabadu 2004, Soulu 2007 a v Pattayi 2012).

Vítězka loňského Turnaje mistryň ve čtyřhře se v Thajsku pokusí ukončit dlouhé čekání na turnajový triumf v neděli proti Sabině Lisické. Ta dnes zamezila ruskému finále, když si ve dvou setech poradila s Ninou Bratčikovovou, která hrála v semifinále poprvé v kariéře.

"Na začátku zápasu to bylo trochu takové nahoru dolů. Myslím, že jsem nedokázala dobře podávat a nedostala jsem se do rytmu. To se mi podařilo až ve druhém setu," komentovala Lisická. "Několikrát, když jsem měla brejkboly, tak (Bratčikovová) dobře zaservírovala a nebo já chybovala. Ale celkově jsem šťatsná, že jsem vyhrála."

Třiadvacetiletá Němka bude hrát ve finále pošesté, dosud získala tři tituly.

Kirilenková s Lisickou se na okruhu WTA potkají poprvé. Dvakrát si už ale spolu zahrály a oba zápasy - v roce 2007 na turnaji ITF a o rok později v kvalifikaci na turnaj v Cincinnati - vyhrála o tři roky starší Ruska. 

Lisická z posledních 14 zápasů proti hráčkám Top 15 jen jednou vyhrála - předloni ve Wimbledonu proti Šarapovové.

- WTA INTERNATIOANL PATTAYA -
(Thajsko, tv. povrch, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (02. 02. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Kirilenková (2-Rus.) - Cirsteaová (4-Rum.) 6-0 6-2
Lisická (5-Něm.) - Bratčikovová (Rus.) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
co se stalo s Lisickou že tak odešla v druhem setu? a pravděpodobně to bude pokračovat i ve třetím...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist