Kolář poprvé od září vyhrál dva zápasy za sebou a postoupil do čtvrtfinále

1. 4. 2021, 14:33
Aktuality 0
ATP CHALLENGER TOUR - Zdeněk Kolář poprvé od loňského září postoupil do čtvrtfinále a vyhrál dva zápasy v řadě. Čtyřiadvacetiltý Čech dnes na challengeru v Portugalsku za hodinu smetl Lucase Miedlera z Rakouska. Naopak dohrál Vít Kopřiva, který nepřekvapil proti domácímu favoritovi Jaume Munarovi.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář (© Martin Sidorják)

Zdeněk Kolář si loni po koronavirové pauze na domácích challengerech zahrál dvě osmifinále a čtvrtfinále a vypadalo to, že by se konečně mohl prokousat do Top 200 žebříčku ATP. Jenže až v tomto týdnu na antuce v portugalském Oeirasu dokázal znovu vyhrát dva zápasy v řadě a postoupit mezi nejlepší osmičku.

Čtyřiadvacetiletý Čech byl přitom blízko vyřazení už v prvním kole, v němž likvidoval mečbol domácího outsidera Nuna Borgese. Podstatně méně práce měl dnes s Lucasem Miedlerem, proti Rakušanovi odvrátil všechny čtyři brejkboly, pětkrát mu sebral podání a za hodinu hry zvítězil 6-1 6-1.

O své osmé semifinále na challengerech, ve kterém uspěl jen při svém debutu před pěti lety v Ostravě a má v této fázi mizernou bilanci 1-6, se utká s portugalským tenistou startujícím na divokou kartu Tiagem Cacaem.

Naopak překvapit proti favoritovi se nepodařilo Vítu Kopřivovi. Český tenista ve druhém kole prohrál 4-6 2-6 s domácí nasazenou trojkou Jaumem Munarem.

 

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist