Kolář ukončil sezonu deblovým triumfem na challengeru v portugalské Maie

6. 12. 2020, 10:49
Aktuality 1
CHALLENGER MAIA - Zdeněk Kolář na antukovém challengeru v portugalské Maie získal 9. titul ve čtyřhře. 24letý Čech si pro něj došel na první společné akci s Italem Andreou Vavassorim, když ve finále porazili 6-3 6-4 britsko-finské duo Lloyd Glaspool a Harri Heliovaara.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář zakončil singlovou sezonu sérií čtyř porážek, z posledních 12 zápasů vyhrál jen dva. 

Náladu si na poslední letošní akci spravil alespoň ve čtyřhře, když na antuce v portugalské Maie triumfoval společně s o rok starším Italem Andreou Vavassorim. 

Česko-italským tandem absolvoval první společný turnaj a hned vyhrál všechny čtyři zápasy. Ve finále porazil 6-3 6-4 britsko-finské duo Lloyd Glaspool a Harri Heliovaara, kteří spolu hráli rovněž poprvé.

24letý rodák z Bystřice nad Pernštejnem tak na challengeru získal svůj celkově 9. deblový titul, z toho třetí v letošní zkrácené sezoně. Třikrát triumfoval s Litevcem Laurinasem Grigelisem, dvakrát s krajanem Lukášem Rosolem a jednou s krajany Romanem Jebavým a Adamem Pavláskem a Italy Julianem Ocleppem a naposledy s Andreou Vavassorim.

Do finále dvouhry v Portugalsku postoupili domácí Pedro Sousa a Carlos Taberner ze Španělska. Ten v prvním semifinále udolal po více než tříhodinovém boji a 7-5 6-7 6-4 chorvatského teenagera Duja Ajdukoviče a zahraje si o druhý titul, Portugalec si poradil snadno 6-4 6-1 se Španělem Bernabem Zapatou.

• CHALLENGER MAIA •
Portugalsko, antuka, 44.820 dolarů
sobotní výsledky (05. 12. 2020)
• Čtyřhra - finále •
Kolář/Vavassori (3-ČR/It.) - Glaspool/Heliovaara (4-Brit./Fin.) 6-3 6-4
• Dvouhra - semifinále •
P. Sousa (2-Portug.) - Zapata (Šp.) 6-4 6-1
Taberner (8-Šp.) - Ajdukovič (Chorv.) 7-5 6-7(9) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
jurasekh
Dobré, Zdendosmile...v tom singlu to nebyli snadní soupeři, ale teď to chce odpočinout si, doléčit se a nabrat sil pro další sezónu, kdy už to do té druhé stovky určitě vyjdesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist