Kolář znovu po týdnu skončil na antukovém challengeru před branou finále

16. 4. 2022, 14:44
Aktuality 6
CHALLENGER BARLETTA - Zdeněk Kolář znovu po týdnu prohrál semifinálový zápas na antukovém challengeru s portugalským soupeřem. V italské Barlettě 25letý Čech podlehl po nevyužití dvou setbolů 6-7 3-6 Nunu Borgesovi.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář na konci března přerušil sérii pěti porážek a v uplynulých dvou týdnech se na challengerech dostal dvakrát po sobě do semifinále. Minulý týden v portugalském Oeirasu i dnes v italské Barlettě ale čekání na první finále od loňského září neukončil.

25letý Čech pokaždé ztroskotal na soupeři z Portugalska. Na antuce v Itálii v boji o celkově 5. challengerové finále, v němž by usiloval o 4. titul, podlehl 6-7 3-6 svému vrstevníkovi a takřka sousedovi ze světového žebříčku Nunu Borgesovi.

V prvním setu přitom Kolář smazal manko 0-4, za stavu 3-5 odvrátil setbol a v tie-breaku byl dvakrát míček od zisku sady. Do druhého dějství vstoupil brejkem, ale pak ztratil čtyři gamy po sobě a do zápasu se už dostat nedokázal.

Příští týden bude 141. hráč světa Kolář jedním z největších favoritů v chorvatském Splitu, následně by se měl představit v Ostravě a německém Mauthausenu.

• CHALLENGER BARLETTA •
Itálie, antuka, 45.730 eur
sobotní výsledky (16. 04. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Borges (2-Portug.) - Kolář (3-ČR) 7-6(7) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
paprikovygulas1
Žiadna zmienka o tom, že Pavlasek vyhral štvorhru v Madride.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile tak úspěch aspoň v deblu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Si může podat ruku s Gríšousmile
Gríša mě velice zklamal - prohrát s Fokynou SF masters1000, to je už fakt hodně špatný. JAk jsem psal jinde, tahle prohra více méně znamená, že jeho šance vyhrát větší turnaj se blíží sci-fi.
Při své výšce nemá výrazně účinný servis, finální úder taky chybí a chytrost se mu už někam vytratila. A Fokyna ve finále masters1000?...
Reagovat
Dobry-den
Pokud by si Zdenda mohl podat ruku s Gríšou, tak by to bylo náhodou super. smile Ale nejspíš zůstane dlouhodobě uvězněn ve druhé stovce. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no, aspoň trochu jsem Zdendovi přilepšilsmile
Reagovat
makro99
no já bych měl spíš obavy, aby se v té druhé stovce dlouhodoběji udržel..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist