Konec Kvitové na US Open: Raketový start, pak debakl

3. 9. 2010, 19:56
Aktuality 21
US OPEN ženy - Petra Kvitová vstoupila do zápasu 3. kola proti obhájkyni titulu Kim Clijstersové výborně, když Belgičance dvakrát sebrala servis a vedla 3-0. Jenže pak prohrála dvanáct her v řadě a loňské osmifinále nezopakuje.
Petra Kvitová

Petře Kvitové se povedl vysněný vstup do utkání. Hrála bez zábran a rozdávala tvrdé rány z rohu do rohu. Kim Clijstersová se nestačila ani zahřát a Češka jí dvakrát vzala podání a rychle vedla 3-0. Naděje na šokující výsledek ale trvala jen úvodních patnáct minut. 

"Ze začátku jsem hrála hodně dobře a zabíjela jsem skoro z každé pozice všechny míče. Nikdy ale nemůžete moc dlouho hrát, jak jsem hrála, a bohužel, mě to přešlo docela brzo," řekla Kvitová Radiožurnálu. "Ona hodně kazila a nedostala se do rytmu, ale pak se snažila hrát výměny a já jsem se vykazila. Každý má slabé chvilky a já jsem ji pak měla docela dlouho," doplnila tenistka.

Druhá nasazená Clijstersová nezpanikařila. "Kvůli podání mám v posledních týdnech problémy, ale byla jsem schopná začít hrát agresivněji ve výměnách a dostala jsem se z toho," řekla.

Belgičanka držela míč déle ve hře a dvacetiletá Kvitová, která se snažila hrát na hranici rizika, začala často chybovat. Belgičanka navíc skvělým pohybem pokrývala celý dvorec a míči do stran dokázala českou hráčku rozběhat. 

Výsledkem bylo, že demoralizovaná Kvitová neměla šanci a ztratila dvanáct her v řadě - nebo-li dostala dva "kanáry".

Sedmadvacátá nasazená Kvitová udělala 29 chyb, o 14 více než soupeřka. "To ke mně prostě patří, že kazím. A Kim je pořád někde jinde než já," pronesla hráčka z Bílovce. "Naději jsem měla, ale malou. Potřebuji, abych hrála vyrovnaněji a zaservírovala v důležitých chvílích, abych se posunula o třídu výš," řekla.

Žene se hurikán Earl
Clijstersová od stavu 0-3 připomínala Hurikán Earl, který se blíží k východnímu pobřeží USA a možná kvůli němu bude program turnaje narušen. Belgičanka řekla, že kvůli tomu nespěchala. "Ale jsem ráda, že si můžu jít hrát s dcerou, hurikánem Jada," smála se.

Rovněž závěr loňského ročníku komplikovala bouře Danny, o rok dříve zase řádila bouře Hanna.

Do letošního US Open zasáhlo celkem čtrnáct českých zástupců, přičemž první kolo přešli jen dva z nich. Iveta Benešová ale dohrála ve druhém kole a Kvitová skončila hned o kolo později. Přesto rodačka z Bílovce dosáhla nejlepšího výsledku od Wimbledonu, kde si na životním turnaji zahrála semifinále, ale pak pětkrát v řadě vypadla v prvním kole.

Páteční program déšť narušil zhruba na 90 minut a tak se program dvouher stihl odehrát. Osmifinálovou soupeřkou Clijstersové bude jiná bývalá světová jednička Ana Ivanovičová.

Srbka v New Yorku navazuje na semifinále ze Cincinnati, kde vzdala až v semifinále kvůli zranění kotníku. Na dvorcích ve Flushing Meadows ve třech zápasech ještě neztratila set, Francouzku Virginii Razzanovou vyprovodila 7-5 6-0.

Nečekané tažení čtyřiadvacetileté Lucemburčanky Mandy Minellaové, jež se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, se na US Open zastavilo ve třetím kole na raketě favorizované Venus Williamsové.

Američanka vyhrála hladce 6-2 6-1 a čeká ji osmifinále proti Shahar Peerové. Izraelka letos podruhé porazila Italku Flavii Pennettaovou, které tak zabránila zopakovat loňské čtvrtfinále. 

První osmifinálovou dvojici vytvořily Jelena Dementěvová a Samantha Stosurová. Ruska porazila 7-5 6-2 Danielu Hantuchovou, pátá nasazená Australanka si rovněž ve dvou setech poradila se Sarou Erraniovou.

- US OPEN ženy (USA - New York, tv. povrch) -
páteční výsledky (03. 09. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Clijstersová (2-Belg.) - Kvitová (ČR) 6-3 6-0
V. Williamsová (3-USA) - Minellaová (Luc.) 6-2 6-1
Stosurová (5-Austr.) - Erraniová (It.) 6-2 6-3
Schiavoneová (6-It.) - A. Bondarenková (29-Ukr.) 6-1 7-5
Dementěvová (12-Rus.) - Hantuchová (24-SR) 7-5 6-2
Pavljučenkovová (20-Rus.) - Dulková (Arg.) 6-1 6-2
Peerová (16-Izr.) - Pennettaová (19-It.) 6-4 6-4
Ivanovičová (Srb.) - Razzanová (Fr.) 7-5 6-0

Čtyřhra - 2. kolo:
Kingová/Švedovová (6-USA/Kaz.) - Grothová/Zakopalová (Austr./ČR) 7-5 4-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byl mazec. Libil se mi rozhovor Petry,jak veci nazvala pravym jmenem.Zadne plane vymluvy na pocasi a podobne.Kim i pres velke problemy na podani hrala uzasny zapas, Mela bohuzel svuj den D, Jeji uzasny celodvorcovy tenis, raketove udery no to byla parada.Opravdu je tezke hrat tenis na nejvyssi riziko delsi dobu natoztak cely zapas.Ale nekdo to umi,viz nynejsi zapas Nadala. To by se melo poustet povinne vsem hracum,kteri zapas bali i po mensich problemech a to jsou temer vsichni,Petro,proste na to s trenerem sednete a popremyslejte co zmenit ve hre a v chovani pri takovych zapasech. Casu mas jeste dost, tak to zkus.At vidime v pristich zapasech Tebe takto zamest s favoritkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle vymena na 5:1 v tiebreaku byla uzasna. C'moooon Denis!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byl solidne prosrany tiebreak... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Už se moc těším na zápas Ivanovič - Clijsters. To bude podle mě pěkná bitva.
Reagovat
smazaný uživatel
A docela by mě zajímalo, proč je to tu dvakrát... :( Sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Vapeta jste neodhalili, ale tomu se ani nedivím, na "odhalování" jste fakt majstři (stejná pitomost jako s tím armstrongem, ten má aspoň 10 nicků, že ano). Mimochodem, nedávno tady psal jako lofas, to je jeden z vapetových nicků. Proč jste neodhalovali právě tam?
Reagovat
smazaný uživatel
Cau Brozi, proc tak zhurta? O armstrongovi jsem nic nepsal, ale co se tyce tohoto blba - tak pokud to neni primo vapet, je s nim aspon "ve stejne lize". Musis uznat, ze je jejich projev hodne podobny...
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec si nejsou podobní, vapet je prý napůl cizinec a podle toho taky vypadají jeho některá slova nebo konstrukce vět.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz myslis...
Reagovat
smazaný uživatel
Už se moc těším na zápas Ivanovič - Clijsters. To bude podle mě pěkná bitva.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová nehrála špatně, Clijstersová ji trochu na začátku podcenila, ale to už jsem viděla víckrát, že ty začátky má Kim někdy trochu slabší, pak se ale rozjela, tak jak hraje a bylo to jasný. Chudák Petra s tím nic moc udělat nemohla. Podle mě Clijstersová vyhraje US Open.Jedinej kdo ji může ohrozit je Woznacki.
Reagovat
smazaný uživatel
A takový závěr vyvodíš podle utkání s Kvitovou, která se celý rok trápí? Wimbledon vyšel hezky, ale znáš vůbec její příšerné výsledky co od ledna do srpna spáchala? Ivanovič klidně může přes Clijsters (nemá žádnou extra formu) přejít.
Reagovat
smazaný uživatel
Výsledky znám vypadla všude v prvním kole, ale tenhle zápas nehrála tak příšerně, narozdíl od Benešové proti Sharap
Reagovat
smazaný uživatel
Ne to jsem vyvodila z jejich výkonů na tomto turnaji a předchozích turnajích WTA
Reagovat
smazaný uživatel
C'mooooon Dustin Brown! Vyloženě sympaťák, tenhle hráč... :)
Reagovat
smazaný uživatel
kuriózní je že Kvitová před zápasem v rozhovoru říkala že teď určitě zahraje líp než minule, kde získala jen 2 hry, že získá tři xD
Reagovat
smazaný uživatel
rikam, neznam hloupejsi lidi nez kvitova a benesova.
i kdyz to nevychazi, furt hraju to same. neskutecne hlupacky to jsou.
Reagovat
smazaný uživatel
Takové tupé příspěvky by měl admin mazat!!
Hlavně, že ty jsi toho rozumu pobral dostatečně...
Clijstersová i Šarapová jsou výborné tenistky a jen proto, že ten zápas Petře nevyšel, tak si nezaslouží takové nadávky..
No holt někteří lidé si musí vybíjet svou zlost a nemohoucnost na internetu...
Reagovat
smazaný uživatel
Spíše bylo patrné, jakou kliku měla Petra ze startu utkání, kdy jí údery padaly tam kde měly, protože Clijsters a další hráčky podobného kalibru nelze přetlačit jen tak něčím. Prostě jí to nevydrželo, což docela chápu.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas... proti takovým hráčkám musíte podat výkon na hranici svých možností, musíte navíc dostat tu šanci, mít štěstí, jednoduše řečeno, musíte se výborně vyspat a musí to tam všechno padat...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist