Konečně! Zakopalová ve Florianópolisu ukončila dlouhé čekání na titul

1. 3. 2014, 17:22
Aktuality 22
Poprvé od roku 2005 získala titul na okruhu WTA česká fedcupová reprezentantka Klára Zakopalová. Rodačka z Prahy dokonale otočila zápas proti Gabriňě Mugurzaové, vyhrála po setech 4-6 7-5 6-0 a po osmi a půl letech se dočkala turnajového vítězství.
Klára Zakopalová

Zakopalová ztratila svůj servis hned v úvodu duelu, v páté hře ale získala rebrejk a vrátila se do boje o první sadu. V následující hře na returnu měla Klára Zakopalová brejkbol, ten ale nevyužila a soupeřka ji potrestala v desáté hře. Garbiňe Muguruzaová sice nevyužila tři setboly, při čtvrté příležitosti už ale uspěla.

Ve druhém setu se rodačka z Prahy nemohla spolehnout na vlastní podání. Zakopalová prohrála tři úvodní hry na servisu a za stavu 2-5 se zdálo být rozhodnuto. Česká fedcupová reprezentantka ale zápas nevzdala, vyhrála hned pět po sobě jsoucích her a zavelela k obratu!

Rozjetý „expres Zakopalová“ nedokázala Muguruzaová ani přibrzdit, natož zastavit. Favoritce duelu ze Španělska nepomohl ani trenér, kterého si vyžádala na poradu za stavu 0-3. Zakopalová třetí set ovládla jasně výhrou 6-0. Dvacetiletá Muguruzaová v lednu v Hobartu uštědřila české fedcupové reprezentantce "kanára" ve druhém setu, kterého jí Zakopalová nyní vrátila.

Klára Zakopalová"Už v prvním setu jsem hrála dobře, ale ona ještě o trochu lépe. Ve druhém hrála úžasně, potom však začala chybovat a já byla trpělivější. Když jsem vyhrála druhý set, říkala jsem si, že teď se může stát cokoli," uvedla Zakopalová. "Sem tam jsem měla štěstí a mám velkou radost, že jsem to zvládla a mám třetí titul."


"Tohle vítězství je prostě neskutečné. Nemám slov. Rozhodně se chystám v letadle to oslavit," prohlásila. Turnaj elitního okruhu Zakopalová naposledy vyhrála v září 2005 ještě pod jménem Koukalová v Portoroži, ve stejné sezoně triumfovala také v Hertogenboschi. Dvaatřicetiletá Češka také zmírnila nepříznivou bilanci ve finálových duelech na 3-12.

- WTA INTERNATIONAL FLORIANOPOLIS -
(Brazílie, tv. povrch, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (01. 03. 2014)
Dvouhra - finále:
Zakopalová (3-ČR) - Muguruzaová (2-Šp.) 4-6 7-5 6-0

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dostane se klára do top 3?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak konečně to vítěztví!Přeji hodně uspěchů ale v Indian Walles,Miami.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíc gratulace!! Nevím jak Klárka hrála, každopádně za výsledky z posledních týdnů si to zasloužila, vyšší věk některým hráčkám opravdu prospívá, po mentální stránce :)
Reagovat
horska.kraslice
Ano, pořádně to oslav, užij si to. A pak dál na vítězné vlně.
Reagovat
freeteepek
Taky moc gratuluju!!!!!!!!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Frick
Kdy bude los?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že v pondělí! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju!!! A honem honem do elitni dvacitky a pak desitky!! ;-)
Reagovat
Frick
Že asi jí před týdnem skutečně něco bylo... Dobře Klárko!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Klárce! Už si ten titul opravdu zasloužila. Garbine je silná soupeřka a otočit proti ní zápas takovým způsobem, to je něco neskutečného. Řekl bych, že Klárka je v poslední době daleko odolnější než dřív... Jinak Donna si aspoň může říct, že vypadla s pozdější vítězkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně, Klárko! Skvělý výsledek! Jen tak dál...
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně :) Tak teď dobrý los v IW. S letošní formou může Klára atakovat top 20.
Reagovat
tommr
za stavu 4:6 2:5 by ale na Kláru asi nikdo nevsadil ani pětník. To co se dělo pak je jen těžko uvěřitelný ... :)
je zajímavý, že Klára si tak po Suarezový vyřídila účty s další Španělkou a to včetně potupnýho kanára ... :)
Titul znamená pro Kláru posun do první třicítky na 29.místo těsně za Lucku Šafářovou. Doufám, že jí zbylo ještě dost sil na turnaje v IW a v Miami, aby si tu pozici udržela nebo dokonce ještě vylepšila ... :)
Dalším bonusem pro Kláru je i možná účast na letošním Turnaji šampionek v Sofii kam by se mělo kvalifikovat 8 nejlepších hráček s aspon jedním titulem kategorie International ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zase až tak náročný bych na Klárku nebyl, i když bych jí to moc přál... Abychom zase nebyli zklamaní - to by musela hráčky typu Suarezová porážet pravidelně, aby šla takhle vysoko. Buďme realisté: v první dvacítce by se myslím krásně vyjímala.
Reagovat
horska.kraslice
No to je skvělý!!! Velká gratulace, konečně to vyšlo!!! Úžasný začátek sezóny pro Klárku, jen tak dál. Zápas jsem viděla bohužel jen do stavu 3:2 ve druhém setu, viděla jsem bojovný tenis, ale i známky únavy, je úžasné, že to Klárka nevzdala a našla nějakou tajnou rezervu, pomocí níž zápas otočila. Snad to najdu někde ze záznamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Kláře, ovšem Tomášek nám jaksi odchází psychicky :-D
Reagovat
Fandina
Gratulace. Ten třetí set dneska neměl chybu a velká gratulace k titulu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
a Muguruza ukázat tiket! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ona je vážně skvělá, zasloužila si to do posledního tenisáku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská gratulace! Klárka si ten titul moc zasloužila za ta prohraná finále.. :)
Reagovat
Jan
Podle toho popisu to muselo být zajímavé jak to otáčela a pro Španělku na infarkt. To samé vlastně předvedla Petra Kvitová nedávno, když prohrála vyhrané utkání. Klára má pěkný dětský obličej :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist