Kontaveitová v Clevelandu ukončila sérii pěti porážek a nakonec i čtyřleté čekání na titul

28. 8. 2021, 21:17
Aktuality 7
WTA CLEVELAND - Anett Kontaveitová po čtyřech letech získala svůj druhý titul na okruhu WTA. Ve finále v Clevelandu, kam dorazila se šňůrou čtyř porážek, estonská tenistka porazila Rumunku Irinu Beguovou.
Profily hráčů
Anett Kontaveitová (© AFP)

Anett Kontaveitová do Clevelandu nedorazila v ideálním rozpoložení. Od červnového postupu do finále na trávě v Eastbourne totiž prohrála pět zápasů v řadě a také podnik kategorie WTA 250 v Ohiu nezačala ideálně.

Druhá nasazená Estonka v prvním kole prohrála s domácí Lauren Davisovou úvodní set hladce 1-6, jenže pak Američanku deklasovala 6-0 6-0 a našla ztracené sebevědomí. V dalším průběhu už ztratila set pouze s Kateřinou Siniakovou a nakonec nenašla přemožitelku. 

V dnešním finále si Kontaveitová poradila v prvním vzájemném duelu s Rumunkou Irinou Beguovou. I když v první sadě neudržela vedení 5-2, k dalšímu brejkbolu už soupeřku nepustila a po necelých dvou hodinách hry zvítězila 7-6 6-4.


25letá Kontaveitová ve svém celkově 8. finále získala teprve druhý titul a první na tvrdém povrchu. Poprvé triumfovala v roce 2017 na trávě v Hertogenboschi.

Beguová, jež se teprve v Clevelandu dostala poprvé v sezoně v semifinále, hrála finále poprvé od triumfu v Bukurešti 2017. Rumunka, jež ve čtvrtek oslavila 31. narozeniny, má po dnešku bilanci ve finálových duelech 4-4.

Na následujícím US Open Kontaveitovou čeká souboj s Australankou Samanthou Stosurovou, Beguová se v prvním kole střetne s Němkou Andreou Petkovicovou.

• WTA 250 CLEVELAND •
USA / Ohio, tv. povrch, 235.238 dolarů
sobotní výsledky (28. 08. 2021)
• Dvouhra - finále •
Kontaveitová (2-Est.) - Beguová (Rum.) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
sojka1
nevidela jsem, ale moc to Anettce preju, prijde mi fajn... :-)
Reagovat
dadaft
dobře ona, gratulace
Reagovat
Tomas_Smid_fan
konečně jsem se dopídil výsledků finále:
6:0 6:1smile Velká gratulace, mrzí mě, že jsem to nemohl sledovat.
A jako bonus titul i v deblu
6:2 6:3smile
smile
Reagovat
Dobry-den
Gratulace, je to sympaťačka. smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a pěkná k tomusmile
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
brixner
Ale kvičí jako blbá nána!smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist