Kopřiva v Bratislavě prošel do čtvrtfinále a vyhrál už posedmé v řadě

9. 6. 2022, 15:10
Aktuality 0
ATP CHALLENGER BRATISLAVA - Vít Kopřiva si připsal už sedmé vítězství v řadě. Čtyřiadvacetiletý Čech si dnes v Bratislavě poradil se švýcarským kvalifikantem Johanem Niklesem a postoupil do čtvrtfinále. Naopak ve druhém kole skončil Dalibor Svrčina.
Profily hráčů
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva si v neděli v Prostějově zahrál své premiérové finále na challengerech a na domácí antuce v něm snadno porazil krajana Dalibora Svrčinu. Na vítězné vlně pokračuje 24letý Čech, který je v žebříčku momentálně na svém maximu (#146), také v Bratislavě.

Ve slovenském hlavním a největším městě ještě neztratil set. S Brazilcem Danielem Dutrou Da Silvou měl sice potíže a potřeboval dva tie-breaky, nicméně dnes jasně přehrál 6-1 6-4 kvalifikanta Johana Niklese. Se Švýcarem zvládl i druhý vzájemný souboj.

Až do stavu 4-2 ve druhé sadě měl jasně navrch, nicméně pak musel likvidovat tři brejkboly v řadě a utkání nedokázal dopodávat. Mrzet ho to však nakonec nemuselo, jelikož na returnu proměnil v pořadí druhý mečbol. Ve čtvrtfinále se střetne s Filipem Cristianem Jianuem, nebo Chun-hsin Tsengem.

Do čtvrtfinále neprošel Dalibor Svrčina. 19letý Čech, který minulý týden v Prostějově prohrál finále s Kopřivou, ve druhém kole nečekaně podlehl 4-6 4-6 Ukrajinci Oleksii Krutychovi.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist