Kr. Plíšková nestačila na Rybakinovou a finále v Shenzhenu si nezahraje

10. 1. 2020, 10:14
Aktuality 0
WTA SHENZHEN - Kristýna Plíšková v čínském Shenzhenu do svého třetího finále na okruhu WTA nepostoupila. V boji o něj sedmadvacetiletá Češka prohrála ve dvou setech s dvacetiletou Kazaškou Jelenou Rybakinovou, která si o druhý titul zahraje proti Rusce Alexandrovové.
Kristýna Plíšková (© Shenzhen Open)

Kristýna Plíšková začala sezonu čtvrtý rok po sobě v Shenzhenu a po čtvrtfinále z let 2017 a 2018 letos svůj výsledek o jedno kolo vylepšila. Ve dvou setech vyhrála nad Rumunkou Beguovou, běloruskou obhájkyní titulu Sabalenkovou a Ukrajinkou Bondarenkovou, ale čtvrtou výhru už v semifinále přidat nedokázala.

Zatímco v prvních třech zápasech sezony se sedmadvacetiletá Češka opírala o servis, o který přišla pouze jednou a nastřílela po něm 33 es, dnes proti sedmé nasazené Kazašce Jeleně Rybakinové bylo podání slabinou.

Plíšková sice trefila dalších 8 es, ale také se dopustila 5 dvojchyb a soupeřce nabídla šest brejkbolů. Tři z nich nedokázala odvrátit, sama nevyužila ani jednu ze tří šancí na brejk a po necelé hodině a čtvrt prohrála 2-6 5-7. Při mečbolu volej do sítě.



Semifinále turnaje WTA hrála Plíšková popáté v kariéře, z toho potřetí za posledních devět měsíců. Do finále se ale dostala zatím jen dvakrát dvakrát - v Taškentu 2016 triumfovala, v Praze 2017 neudržela náskok setu a brejku.

Rybakinová se ve finále utká s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou, která vyřadila bývalou světovou jedničku Garbiñe Muguruzaovou ze Španělska a svou neporazitelnost tak prodloužila už na devět utkání. Před třemi týdny totiž ovládla podnik WTA 125k v Limoges.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 775.000 dolarů
páteční výsledky (10. 01. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Rybakinová (7-Kaz.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-2 7-5
Alexandrovová (5-Rus.) - Muguruzaová (6-Šp.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist