Krach favoritů v Riu: V prvním kole vypadli Thiem, Fognini či Cecchinato

20. 2. 2019, 07:57
Aktuality 6
ATP RIO DE JANEIRO - Šest z osmi nasazených hráčů neprošlo prvním kolem antukového turnaje ATP 500 v Riu de Janeiro a sedmý má svůj duel špatně rozehraný. V Brazílii se včera nedařilo předloňskému šampionovi Dominicu Thiemovi, bývalému finalistovi Fabiu Fogninimu či čerstvému vítězi z Buenos Aires Marcu Cecchinatovi.
Dominic Thiem

Dominica Thiema v prvních týdnech nové sezony trápily nemoci. Možná i proto na exhibici v Abú Dhabí prohrál všechny tři zápasy, v Dauhá vypadl v prvním kole s Herbertem a na Australian Open už ve druhém kole vzdal kvůli vyčerpání Popyrinovi.

Na příčinu častých zdravotních potíží lékaři zatím nepřišli, přesto Thiem odletěl na dva turnaje antukové série Golden Swing do Jižní Ameriky. Ale formu tam nenašel. 

Minulý týden v Buenos Aires pětadvacetiletý rakouský obhájce titulu prohrál po nevyužití mečbolů semifinále s Diegem Schwartzmanem a včera v Riu de Janeiro skončil předloňský šampion dokonce už v prvním kole na raketě 90. hráče svět Lasla Djereho

Světová osmička Thiem sice do utkání vstoupil brejkem, ale pak si i vinou pěti dvojchyb dokázal udržet jen čtyři z devíti gamů při svém podání a prohrál hladce 3-6 3-6. Třiadvacetiletý Srb Djere si tak ve druhém střetnutí s hráčem Top 10 připsal svůj nejcennější skalp.

"Hrál určitě hůř než normálně. Zato já měl skvělý den. Rozuměl jsem si s míčkem, hrál jsem dobře od základní čáry a útočil výborně ve chvíli, kdy to šlo," liboval si Djere po životním vítězství.



Fabio Fognini ani na třetím letošním turnaji na jihoamerických antukách nepřešel přes prvního soupeře. V Cŕodobě prohrál se Slovincem Bedenem, v Buenos Aires se Španělem Munarem a v Riu de Janeiro italský finalista z roku 2015 nestačil na osmnáctiletého Kanaďana Felixe Augera-Aliassimeho, kterému podlehl snadno 2-6 3-6.

V prvním kole Rio Open skončila pro Marca Cecchinata i jeho pátá účast. Letos v něm třetí nasazený Ital, který v neděli triumfoval v Buenos Aires, podlehl 5-7 6-7 Aljaži Bedenemu. Se Slovincem odehrál dosud nejvyrovnanější duel, ale ani v šestém vzájemném duelu neuhrál jediný set.

Thiem, Fognini ani Cecchinato nejdou příští týden přihlášeni na antuku do Sao Paula a měli by se již připravovat na březnové turnaje Masters 1000 v Indian Wells a Miami.

Prvním kolem v Riu de Janeiro neprošlo už šest z osmi nasazených a špatně má rozehraný duel i turnajová čtyřka Diego Schwartzman. Argentinský obhájce titulu, jenž v neděli nezvládl singlové ani deblové finále v Buenos Aires, prohrával s Pablem Cuevasem z Uruguaye 0-3 a 15-40 při svém servisu ve chvíli, kdy duel přerušil déšť.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Argentina, antuka, 1.937.740 dolarů
úterní výsledky (19. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Djere (Srb.) - Thiem (1-Rak.) 6-3 6-3
Auger-Aliassime (Kan.) - Fognini (2-It.) 6-2 6-3
Bedene (Slovin.) - Cecchinato (3-It.) 7-5 7-6(1)
Schwartzman (4-Arg.) - Cuevas 0-3 / přerušeno kvůli dešti
J. Sousa (5-Portug.) - Pella (Arg.) 6-4 3-6 6-4
Norrie (Brit.) - Lajovič (6-Srb.) 6-2 6-1
Delbonis (Arg.) - Džazírí (7-Tun.) 6-3 7-5
Carballes (Šp.) - Jarry (8-Chile) 6-3 6-7(5) 7-6(6)
Monteiro (Braz.) - P. Sousa (Portug.) 6-3 6-2
Londero (Arg.) - E. Ymer (Švéd.) 2-6 7-5 6-2
Garín (Chile) - Marterer (Něm.) 7-5 6-3
Ruud (Nor.) - Berlocq (Arg.) 6-1 6-2
Munar (Šp.) - Mayer (Arg.) 7-6(5) 6-4
Dellien (Bol.) - Andreozzi (Arg.) 6-4 6-4
Ramos (Šp.) - Sonego (It.) 7-6(7) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Kozoroh
Jestli Thiem nevyhodí Bresnika a nenajme si jiného kouče, který by ho posunul jinam, tak nikdy nevyhraje GS turnaj. Domovi evidentně nedochází, že pod Bresnikem stagnuje.
Reagovat
Nola
Dominic ma vraj nejake zdravotne problemy, vyhodit trenera asi nebude najlepsie riesenie
Reagovat
turista
Po těch virózách v zimě se Dominic nemůže nějak rozjet. Ale to tak bývá. Snad už bude v Monte Carlo v plné palbě.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Vajdu si chcel svojho casu vyhadzoval, kvoli stagnácii výkonnosti...

Bresnik je podobny typ trénera, su spolu dlhé roky..

Dom ma do RG stále dost času na konsolidáciu..
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem je v dobrom lese..
Reagovat
ttopi
Není to rekord, že v prvním kole vypadnou hned 3 nejvýše nasazení hráči? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist