Král Roland Garros Nadal dál vítězí, nezastavil ho ani Fognini

1. 6. 2013, 18:52
Aktuality 40
Rafael Nadal na svém oblíbeném grandslamu na pařížské antuce dál vítězí. Dnes si sedminásobný šampion French Open poradil ve třech setech s Italem Fabiem Fogninim a šňůru vyhraných zápasů na Roland Garros prodloužil už na 24. Do osmifinále dnes postoupili také Novak Djokovič, jako první Japonec po 75 letech Kei Nišikori či po velké pětisetové bitvě Tommy Haas.
Rafael Nadal

Ne nadarmo je Španěl Rafael Nadal označován jako král grandslamového Roland Garros. Sedminásobný vítěz tohoto turnaje si dnes v Paříži poradil s Italem Fabiem Fogninim, kterého porazil po dvou hodinách a 47 minutách hry 7-6 6-4 6-4 a prodloužil tak šňůru vyhraných zápasů na tomto turnaji už na 24. Poslední a vlastně i jedinou porážku na French Open Nadal zaznamenal v roce 2009 v osmifinále.

V úvodním setu měl Španěl v desáté hře celkem tři setboly, ale ani jeden nevyužil a o vítězi tak musel rozhodovat až tie-brejk. Nadal měl ale situaci pod kontrolou a proměněním pátého setboly první set uzavřel.

Ve druhém dějství už byl na servisu bezchybný a žádné zbytečné komplikace nedovolil. Sám v páté hře prolomil podání Itala a ujal se vedení, díky němuž pohodlně dokráčel do konce setu.

V podobném duchu se nesla většina třetí sady. Třetí nasazený hráč turnaje si po chvíli vypracoval slibné vedení 5-2 a na podání mohl zápas ukončit. To se mu ale nepovedlo, když čistou hrou svůj servis ztratil a dovolil Fogninimu dorovnat na 4-5. Následně už ale Nadal nekompromisně zápas uzavřel, když proměnil hned první mečbol a postoupil tak už do osmifinále.

Jeho dalším soupeřem bude Japonec Kei Nišikori, s nímž zatím ve čtyřech vzájemných zápasech ztratil pouze jeden set. Nišikori po 75 letech ukončil japonské čekání na zástupce v osmifinále mužské dvouhry na Roland Garros, když dnes porazil 6-3 6-7 6-4 6-1 Francouze Benoita Paireho a navázal na úspěch Fumitera Nakana, který byl ve čtvrtém kole pařížského grandslamu v roce 1938.

Benoit se dnes pozastavil nad verdiktem umpirového rozhodčího Enrika Moliny v koncovce druhé sady. Francouz přišel o setbol za stavu 5-4 při soupeřově podání kvůli trestnému fiftýnu za nedovolené koučování. I když set následně vybojoval ve zkrácené hře, stejně dal po zápase najevo své rozladění. 

Jeho trenér prý jen zvedl ruce, aby ho povzbudil. "Rozhodně to není fér. Vidíte všechny trenéry, že dělají to samé. Kdyby šlo o nejlepšího hráče na světě, tak by Molina varování neudělil," řekl Paire.


Bez ztráty setu turnajem i nadále proplouvá Novak Djokovič. Dva dny po deklasování Argentince Pelly nedal šanci ani Grigoru Dimitrovovi, se kterým přitom prohrál před třemi týdny v Madridu. Srbský tenista jednadvacetletého Bulhara přehrál hladce 6-2 6-2 6-3 a postoupil do 4. kola. V něm se utká s Němcem Philippem Kohlschreiberem, s nímž před čtyřmi lety v Pařži prohrál už ve 3. kole 0-3 na sety.

John Isner podruhé v kariéře a podruhé během dvou dnů - včera zdolal krajana Harrisona - zápas z 0-2 na sety neotočil, i když měl proti Tommymu Haasovi mečbol.

Pětatřicetiletý Haas mohl zápas ukončit už ve čtvrté sadě, postupně ale neproměnil 12 mečbolů a rozhodnout musel pátý set. V něm Isner vedl 4-1 a za stavu 5-4 ho dělil míček od postupu, německý tenista ale nakonec zvítězil po 4 hodinách a 37 minutách 7-5 7-6 4-6 6-7 10-8, když proměnil svůj až celkově 13. mečbol.


Do osmifinále dnes postoupil také Michajl Južnyj. Ruský tenista si poměrně hladce ve třech setech poradil s osmým nasazeným Srbem Jankem Tipsarevičem, kterého porazil 6-4 6-4 6-3.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN 2013 muži -
(Francie / Paříž, antuka, 21.017.000 eur)
sobotní výsledky (01. 06. 2013)

Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Dimitrov (26-Bulh.) 6:2, 6:2, 6:3, Nadal (3-Šp.) - Fognini (27-It.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:4, Gasquet (7-Fr.) - Davyděnko (Rus.) 6:4, 6:4, 6:3, Južnyj (29-Rus.) - Tipsarevič (8-Srb.) 6:4, 6:4, 6:3, Wawrinka (9-Švýc.) - Janowicz (21-Pol.) 6:3, 6:7 (2:7), 6:3, 6:3, Haas (12-Něm.) - Isner (19-USA) 7:5, 7:6 (7:4), 4:6, 6:7 (10:12), 10:8, Nišikori (13-Jap.) - Paire (24-Fr.) 6:3, 6:7 (3:7), 6:4, 6:1, Kohlschreiber (16-Něm.) - Hanescu (Rum.) 6:0, 7:6 (7:0), 6:1.

Čtyřhra - 2. kolo:

Marrero/Verdasco (8-Šp.) - Čermák/Mertiňák (ČR/SR) 7:6 (7:5), 6:3.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

40
Přidat komentář
Stan_Borowitz
mi opravdu vyrazil dech. Takové překvapení! Ani Fognini! Když ne on, tak kdo??
Reagovat
UnrealTom
nejsem proti němu nějak zaujatej ale mě prostě mě nebaví jeho styl atd to je hrozný, hrozně zdržuje, jeho hra je sice účinná ale děsně nudná, doufám že ho Djokovič vypráská a Roger vypráská Djokoviče lets go Roger!
Reagovat
Mayo
tak sa na jeho zápasy nedívaj :)
Reagovat
smazaný uživatel
ved tenis nie je krasokorculovanie,nehra sa na umelecky dojem,ak by tak bolo bola by to neskutocna nuda,to by napr.Robredo nikdy nemohol porazit Monfilsa
Reagovat
smazaný uživatel
To s tím vypráskání Djokoviče nemyslíš vážně vid.. :):)
Reagovat
smazaný uživatel
vamos rafa
Reagovat
smazaný uživatel
18:8 Joo. max.
Reagovat
a.magerova
Doufám, že zítra Viktor ví co se sluší a patří, objednávám si u Tebe výsledek 3:2 a běda vám, jestli TO tak nebude :-/
Reagovat
gigin
Seženu janekdu, poradíme sa, uvidíme, co se dá dělat... Ty se bojíš Joa?? :DDDD
Reagovat
a.magerova
Nebojím.... prostě chci zítra fandit s Tebou :-)))
Reagovat
gigin
Tak to tu dlouho nebylo :)))))))))))) Janekdo?? Co teda??
Reagovat
a.magerova
Bylo nebylo..... prostě chci Tě zítra vedle sebe a basta!!!
Reagovat
gigin
Já jsem děv*a prodejná, se mnou to nevytrhneš...
Reagovat
smazaný uživatel
No fuj lásko, komu že to chceš fandit? Ach jo, a to už jsem ti chtěl povolti schůzky s Felicianem :-( Trosku ale asi tak lehce nerozdýchám.
Reagovat
a.magerova
Promiň mi ten drobný úskok, ale chci mít ve ČF Trosku proti vítězi duelu Roger vs Gilles ;-)
Prostě Účel Světí prostředky :-P
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, pro jedinkrát to přežiju, i když to znamená zase váš návrat na 2. místo :-( I když ten bude stejně, když se odečte našich 750 z OH.
Reagovat
a.magerova
Vidíš, jak se vám to zlato vymstilo, Drahý můj :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Však počkej, vyhrajeme Wimbledon.
Reagovat
a.magerova
No tak ve Wimbledonu už jste vyhráli, tak co furt chcete?!
Hele jestli Rafa vyhraje osmý RG, tak máme ve Wiml. co dotahovat :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyhráli jsme Wimbledon, OH nestačí. Rafa 8. titul nevyhraje, 1. RG vyhraje Djokovič, takže my musíme vyhrát 1. Wimbledon, jednoduché počty.
Reagovat
a.magerova
Jo tak to dává logiku.
Přesto nějaký GS letos potřebujeme, to jistě chápeš.... a spoléhat na USO teda opravdu nechci!!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To budete muset, my už US Open máme.
Reagovat
Vojtiik
Djoko ruka? :/
Reagovat
J.M.
Oba dva si odpálili paži nebo rameno (nebo loket nebo co). Podle mě to je i tím počasím a tím, že antuka je dnes večer úplně extrémně pomalá. Celé RG to létalo docela rychle, a teď najednou v tomto zápase míčky skoro stojí ve vzduchu. Možná si tomu nenechali uzpůsobit výplet. Hráči tak do toho musí strašně třískat, aby to aspoň trochu letělo, a tím si oba vyhodili rameno.
Reagovat
Vojtiik
taky se mi zdálo, že je to pomalejší než minulé dny, nevím jestli byla mořejší antuka, nebo větší vlhkost nebo co... ale na to, jak ti dva jsouschopní do toho proti sobě řezat to lítalo, že by to mouchy za letu obsraly... ale ono to imho bude dobré u djokera:)
Reagovat
Mayo
ale šak mu nič neni :D
Reagovat
carolyn
Isner už trénuje na Wimbledon :-D
Reagovat
Vojtiik
Grigor je dneska čajíček :/
Reagovat
Padme
Taky mě zklamal, radši jsem si přepla na maratonce :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Výkon sice nebyl nic extra, opět, ale opět to stačilo na výhru. Rafa prostě nemusí hrát agresivně proti slabším soupeřům a on to ví. Teď porazit Nishikoriho, následně Ríšu nebo Standu a hurá na předčasné finále.
Reagovat
Padme
Fognini mě svou hrou mile překvapil. Ale i tak to měl Nadal téměř celou dobu pod kontrolou.
Reagovat
a.magerova
Mě Fabio překvapuje nejen milou hrou, ale i milým kukučem :-))

Gratulace Rafovi.
Reagovat
Padme
Málem bych zapomněla na tvoji náklonnost k němu :D
Reagovat
a.magerova
No a teď nutně potřebuju, aby vyhrál další můj krasavec Tommy Haas :-))
Reagovat
Padme
:D koukám na něj až teď a je to borec, pak že je 35 let nějaký věk ;-)
Reagovat
carolyn
a zítra taky Tommy??? :-)
Reagovat
a.magerova
carolyn: jo jo zítra budeme sedět na opačných stranách kurtu :-)))

Padme: třicetipětiletý je pro mne tak akorát :-)))
Reagovat
Padme
jestli je 35 ideální záleží na tom jestli jsi spíš jako Demi Moore nebo Ivanka Gottová :-P
Reagovat
carolyn
no ještě máš do zítra čas si to rozmyslet :-P
Reagovat
a.magerova
carolyn: Tommy Robredo je Tomy Robredo, tak nemám co rozmýšlet:-P

Padme: :-)))) DM
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist