Krásný příběh: 92letá fanynka dojala Nadala. Ten jí splnil přání

12. 2. 2018, 12:54
Aktuality 47
Letošní sezona Rafaela Nadala zatím neprobíhá dle jeho představ. Jednatřicetiletý Španěl aktuálně stále léčí zranění kyčle a do akce by se měl vrátit na konci února v mexickém Acapulku. Během rekonvalescence má čas si číst vzkazy od fanoušků. Dopis od 92leté fanynky musel jedné z největších ikon tenisové historie vykouzlit obrovský úsměv. Tak proč jí nesplnit její přání.
Profily hráčů

Rafael Nadal neprožil úspěšný vstup do letošní sezony tenisově ani zdravotně. Aktuálně první hráč světa laboroval na konci loňského roku se zraněním kolene a kvůli přetrvávajícím problémům nestihl turnaj ATP v Brisbane. Ve čtvrtfinále Australian Open proti Marinovi Čiličovi si poranil ohýbač kyčle a v rozhodující sadě musel utkání s Chorvatem vzdát.

Zatímco na zdraví se v posledních týdnech příliš spolehnout nemůže, na obrovskou podporu svých příznivců ano, hlavně jedné 92leté dámy, která Nadalovi poslala dojemný dopis.

"Drahý Rafo, v prosinci jsem poslala do tvé akademie dopis," stálo v úvodu psaní od nejmenované fanynky z mexického Duranga. "Vím, že jsi často zaneprázdněný a možná jsi dopis ani nedostal. Jsem 92letá žena, tvoje vášnivá fanynka a taky hraju tenis. Koukám se na všechny tvoje zápasy. I když hraješ v noci mého času, nastavím si budíka, abych měla jistotu, že tvůj zápas nezmeškám," pokračovala.

"Je mi moc líto, co se ti stalo v Austrálii. Doufám, že se brzy uzdravíš. Vím, že budeš na konci měsíce v Acapulku a moc bych si přála ti tam fandit, ale pro mě je v těchto dnech těžké cestovat. Bylo by mi obrovským potěšením, kdybys mi na dopis někdy odpověděl," přála si.

Dopis umístila na sociální sítě její pravnučka Debora Mansur s komentářem: "Moje prababička je Nadalova největší fanynka a často mu posílá dopisy. Ještě jí nikdy neodpověděl. Proto sem dávám fotku dopisu a vzkaz pro Rafu. Pro moji prababičku by bylo úžasné, kdyby si tohle Rafa přečetl." Debora obdržela 13 000krát "to se mi líbí" a její tweet byl 16 000krát "poslán dál".

Za dva dny se 92letá mexická fanynka dočkala jednoho z nejlepších okamžiků svého života. Světová jednička Nadal totiž prosbu vyslyšel a skutečně své obrovské fanynce prostřednictvím její pravnučky na Twitteru odpověděl.

"Drahá Deboro, poděkuj, prosím, své prababičce za tak dojemný dopis, který se mě hluboce dotkl," napsal Nadal. "Všechny její dopisy jsem obdržel a moc pro mě znamenají. Děkuju," dodal.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

47
Přidat komentář
casper01
Babička si vytiskne screen obrazovky a bude mít památku.
Reagovat
freeteepek
Stejne neni jisty, ze to psal on. Jestli ji chtel udelat radost, tak ji mel poslat fotku s podpisem...
Reagovat
Kozoroh
Já bych to viděl na španělskýho Prchala.
Reagovat
FulnekUltras
je pro novodobou elitu už zřejmě neřešitelný problém.
Reagovat
dunphy
Mohl bábě teda aspoň dát lístek do toho Acapulca :D
Reagovat
Mayo
Ako inak Rafa tenista s najväčším srdcom, veľký človek.
Reagovat
Franky
napisat odkaz na twitteri(ktory mozno ani on sam nepisal) to chce fakt velke srdce uznavam...neviem si predstavit co by bolo keby hodil par drobnych bezdomovcovi...
Reagovat
Kozoroh
15. místo - John Newcombe
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-m-no-15-john-newcombe/71995/

15. příčku přiřknul Steve Tignor tenistovi, který svým způsobem napomohl startu otevřené éry. Když se na konci roku 1967 vítěz Wimbledonu a US Championships Newcombe rozhodl, že přestoupí k profesionálům, GS papalášům bylo jasné, že takhle už to dál nejde. Krátce po Newcombově přestupu organizátoři Wimbledonu vydali zprávu, že ročníku 1968 se budou moct poprvé v historii zúčastnit i profesionální tenisté. Postupně se přidávali i jiní promotéři. Falešná idea amatérského tenisu se na přelomu let 1967/68 zhroutila.
Reagovat
peggy
Moc fandim te damne a jsem o 20let mladsi a sleduji vsechny Rafovi zapasy,napsala take dost dopisu,ale neodpvedel,chapu.Kdyz jsem koupila sveho 5staforda tak jsem zjistila, ze pochazi z Manacoru.Psala jsem Rafovi o podepsani fotky nic.Prala bych te damne aby ji Rafa pozval je dost bohaty a sama to necekam.Preji mu uspechy.
Reagovat
spaniel
Rafa nejspíš ví, co jsi zač.
Reagovat
Fandina
Vážně ti je 72 let?
Reagovat
blixa
Možné to je, jestli měla 5 stafordů, průměrnej věk tak 13-14 let, to by vycházelo.
Reagovat
Fandina
Já jsem naiva, pořád si myslím, že svoji blbost hraje. Ale třeba je fakt šahlá a je jí tolik. Člověk se pořád učí. Například, že psát pravopisné chyby je porucha :-)).
Reagovat
a.magerova
http://www.hanaotevrelova.cz/page/default/10
Reagovat
Fandina
Tady někdo píše ručně?
Reagovat
a.magerova
Tak určitě nemá každý takový komp jako já, který rovnou píše co říkám... :-))
Reagovat
blixa
Já myslel že rovnou píše co myslíš .... jeh, to radši nééééé ... no i když .... :D :D
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš, dej pokoj... taky nemusím mít všechny vymoženosti lidstva... :-P
Reagovat
Fandina
Máš dojem, že jsi věděla, jaké se píše i, když jsi začala chodit do školy. Jak poznáš jestli mít nebo mýt. Někdo ti to musel říct, jak to je.
Netvrdím, že nejsou dysortografici, ale zase pořád se na to vymlouvat. Podle mě je to, jak se tam píše zjištění poruchy, ale pak je potřeba s tím pracovat.
Reagovat
Titan
Je to lenost, nic jiného. Když už neléčená porucha bez možnosti absolvovat základní školu. Donekonečna omlouvat flákače, to by teda nešlo...:-)
Nejsem schopen se naučit komunikaci v rodném jazyce = lopatu a mlčet...
Reagovat
a.magerova
Mně se zdá, že se to rok od roku víc a víc "rozmáhá"... navíc děti s těmito poruchami maj ve školách značné úlevy a zvýhodněné známkování a to je celkem kontraproduktivní, protože to vyvolává určitou nevraživost či pocit nespravedlnosti těch, kteří umí kvalitativně víc, ale přesto maj horší známky než ti co maj úlevy... :-/
Reagovat
Titan
Více úředníků a státních zaměstnanců potřebuje více poruch... Až to dojde do bodu, kdy se zjistí, že je celá populace porouchaná :-))
Reagovat
Pe3k
Pokud ti je opravdu 70, tak sorry.
Reagovat
a.magerova
Za ty nenávistné hnusy vůči Federerovi a i Berdychovi se jí není za co omlouvat !!!
Reagovat
misa
Tehdy bývala asi dost bídná výuka jazyka českého.
Reagovat
a.magerova
Zdenda Svěrák je o 10 let starší a jak mu čeština jde... takže tudy cesta nevede... ;-)
Reagovat
blixa
Nekvákala něco o tom, že není češka ? Větná stavba by tomu odpovídala ...
Reagovat
a.magerova
Ono je celkem jedno jestli je nebo není Češka... je to v prvé řadě nenávistná bába.... :-/
Reagovat
blixa
Tak to zcela jistě ;-)
Reagovat
Fandina
Češka nebo češka :-)))
Reagovat
blixa
Možná i čéška ;-) :D
Reagovat
Fandina
nebo jablko :-))
Reagovat
janek_da
rozplakala jste me peggy.hlavne s tim bohatstvim co necekate.
Reagovat
George_Renel
To se nepředal...
Reagovat
smazaný uživatel
Včera stříbrný Krčmář dnes až 30.sorry ale stříbrný medailista 7.chyb je důkazem že včera haluz a dnes důkaz tam kde asi patří škoda:-( a Moravce už ani radši nehodnotim ostuda jako prase!!
Reagovat
lvicek
V biatlonu je to vzdycky haluz. Btw. Vcera Krcmar strilel stojku soucasne s M. Fourcadem, ktery strilel lezku. Michal mel cisto, Fourcade 3 chyby. Zas az takova haluz to asi taky nebyla...
Reagovat
smazaný uživatel
Michal navíc říkal, že nikdy nešel do stíhačky z takové pozice. Emoce udělaly své. Ale stříbro mu nikdo nevezme. Je umění být připraven na den D. A to 11.2.2018 byl.
Reagovat
smazaný uživatel
Správně. Nehodnoť, když tomu nerozumíš.
Reagovat
Marduch
hm trošku zklamání, podle nadpisu jsem čekal, že si Rafa s babi pinkne. I kdyby jen na cihle.
Reagovat
Pe3k
Pěkná story. V 92 a pořád hraje tenis? Snad to nevidí Federer :D
Reagovat
Fandina
:-)))))))
Reagovat
a.magerova
Věřím, že Rogerovi toto info někdo donese.... ;-)
Reagovat
blixa
No tvl, to by dnešní žáci houfně zanechávali tenisu a šli se věnovat atletice či boxu ... :D
Reagovat
annah
:-))))))))))))))))
Reagovat
aligo
jsem myslel že jí pošle dopis a nebo že jí vezme do acapulca :DD
Reagovat
Teo
Tak mohl jí taky poslat dopis, aby babička měla něco hmatatelného a na památku :)
Reagovat
a.magerova
Tak nějak... papírový dopis i s podepsanou fotečkou by bylo to pravé ořechové pro ženu tohoto věku... ;-)

Ovšem, zase chápu, že takových dopisů dostává Rafa tisíce ročně a nemůže vyhovět na všechny strany, nakonec se ozve nějaký stoletý fanda s námitkou, proč ona jo a on ne... a to ani nemluvím o tom, že né vše co je v těch dopisech napsáno, musí být pravda...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist