Krejčíková je třetím rokem po sobě v osmifinále. Novou parťačku Siniakové zdolala po obratu

19. 1., 14:59
Aktuality 34
Barbora Krejčíková (28) už podruhé na letošním Australian Open na poslední chvíli otočila téměř prohraný zápas. Jedna z posledních dvou českých nadějí udolala ve třetím kole 4:6, 7:5, 6:3 novou parťačku Kateřiny Siniakové a aktuální deblovou světovou jedničku Storm Hunterovou (29) a po skalpu domácí kvalifikantky už třetím rokem po sobě postoupila v Melbourne Parku do druhého týdne. O vyrovnání maxima v tomto dějišti bude bojovat s Mirrou Andrejevovou (16).
Krejčíková je na Australian Open znovu v osmifinále (© Profimedia)

Hunterová – Krejčíková 6:4, 5:7, 3:6

Barbora Krejčíková loni triumfovala v Dubaji a San Diegu a hrála finále v Birminghamu a Zhengzhou. Na druhou stranu zaznamenala řadu zklamání a brzkých vyřazení. Nestabilní formou se prezentuje i na začátku letošní sezony, do které vstoupila porážkou s kvalifikantkou Annou Kalinskou v Adelaide.

Zlepšení zatím není vidět ani na Australian Open, kde už třetím rokem po sobě postoupila do druhého týdne. V úvodním kole měla nečekané potíže s divokou kartou Mai Hontamaovou, dokonce prohrávala o set a brejk a další manko likvidovala v rozhodující sadě. Následovala jasná výhra nad Tamarou Korpatschovou a poté další obrat na poslední chvíli proti Storm Hunterové.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Proti domácí kvalifikantce, která je aktuální deblovou světovou jedničkou a novou parťačkou Kateřiny Siniakové, zpočátku příliš chybovala. V úvodním dějství trefila jen 12 vítězných úderů a zaznamenala 21 minel a po 45 minutách hry bylo jasné, že bude muset sáhnout po další otočce.

Od druhé sady Krejčíková seřídila mířidla. Soupeřka ale byla natolik rozjetá, že česká favoritka musela nejprve napříč dvěma gamy v závěru setu odvracet čtyři brejkboly, než druhé dějství ukončila brejkem. V rozhodujícím setu si rychle vypracovala vedení 3:0 a náskok brejku už nepustila.

Bývalá šampionka French Open se do třetího kola grandslamů probojovala přesně po roce, naopak Hunterová na podnicích velké čtyřky takto daleko postoupila poprvé. V Austrálii se Krejčíková mezi nejlepší šestnáctku podívala také předloni a loni, jejím maximem je čtvrtfinále z ročníku 2022. Ve druhém týdnu majorů je posedmé v kariéře.

Svou osmifinálovou bilanci 3:3 na grandslamech se pokusí vylepšit proti Miře Andrejevové. Šestnáctiletá Ruska dohnala proti Diane Parryové manko 1:5 v rozhodující sadě a odvrátila mečbol. S kometou loňské sezony, která zaútočí na své první grandslamové čtvrtfinále, prohrála oba předchozí souboje. Recept nenašla loni ve Wimbledonu (skreč) a poté s ní v Pekingu uhrála jen čtyři gamy.

Krejčíková může být po skončení sobotního programu poslední českou nadějí na letošním Australian Open. Ve hře je totiž už jen Linda Nosková, jež nastoupí v Rod Laver Areně proti světové jedničce a největší favoritce Ize Šwiatekové.


Výsledky ženské dvouhry na Australian Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
NovacekTP
Bravó Linda smile ????
Reagovat
Drzymalski
Krejči zase hoří i voda. První tři kola los snů, ve čtvrtém teenagerka, která hraje jak na horské dráze. Nedivil bych se kdyby zase došla daleko.
Reagovat
Kandinsky1
Andreeva hraje počtvrté GS a nejvýše nasazená soupeřka v prvním kole byla 65´. To je neskutečný Zejména když to člověk srovná s našema mladicema.
Reagovat
Krisboy
Gratuluji, ale bylo to o prsa!
Reagovat
Fandina
Dva sety Krejča pořád dotahovala, přestala jsem jí věřit, že to ještě dá, ale ona ano. Takže super a gratulka, už jsem si myslela, že je venku.
Reagovat
annah
Taky jsem to tak viděla. Překvapila, holka! Pomohlo jí i to, že Bouře poněkud zeslábla .
Reagovat
zfloyd
bylo to takový utrápený vítězství , ale i to se počítá
Reagovat
bardunek666
No žádná sláva, ale nakonec je nejdůležitější postup. V dalším kole ušatá syslice, na kterou Bára nemá dobré vzpomínky. Ruska je na vlně a pokud Bára nepřidá, tak to nedopadne dobře. Doufám, že se vzchopí a třetí prohru nedovolí.
Reagovat
tommr
pokud vezmeme v úvahu dnešní výkony obou hráček tak mi z toho vychází jednoznačná výhra mladé Rusky. Bára by se musela hodně zlepšit aby uhrála aspoň set ...
Reagovat
EllNino
to fakt? vždyť Andrejeva málem dostala 1:6 6:1 2:6 Nedělal bych z ní nějakou neporazitelnou mašinu, nedávno ji porazila Linda Nosková ...

Bára ji porazí a pak schytá výprask od Aryny jako vždy
Reagovat
Mony
Pokud se dostane do laufu, jako ve 3.setu s Hunter..u ní nikdy nevíš. Navíc je podle mého nejcitlivější na ženské cykly. TO na ní lehce poznaš
Reagovat
Alexandris
Reagovat
Alexandris
Výhodou M.A. je, že docela vyrostla narozdíl od některých nasich
Reagovat
tommr
to bych bral všema deseti ...
Reagovat
Drzymalski
Kapr versus Syslice ?
Reagovat
Sinuhet1
tak jsem koukal na vypsany kurzy, a Andreeva je favoritka, rekl bych, ze to tentokrat odpovida.... (na Baru neco kolem 2.3
Reagovat
Liverpool22
Tím lépe pokud bude na Báru kurz přes 2, tak to bude dobrý, ale časem si myslím, že to bude klesat na cca 1,8 či 1,9
Reagovat
Alexandris
Míru Andrejevu přeceňují už roky. O něco lepší PR měli LinBren sestry, ale měly i lepší výsledky ( pokud se nemýlím )
Reagovat
Alexandris
Na naše juniorky jsou také většinou nízké kurzy když nehrají s Rybakinou, Swiatek nebo Arynou
Reagovat
Liverpool22
Velká gratulace Báře za parádní obrat Dnes musíme Báru chválit hlavně za velkou mentální odolnost - všechny krizové momenty za stavu 4:4 a 5:5 zvládla na jedničku s hvězdičkou. Na brejkboly vytáhla BIG servisy a tím Hunter zlomila. Ve 3. setu už hrála fantasticky a zkušeně si pohlídala postup. Prostě Bára to dnes uhrála na auru GS + olympijské vítězky a dokázala, že právem patří do TOP 10.
Reagovat
tommr
to je doufám ironie? Uhaluzená třísetová výhra nad kvalifikantkou z druhé stovky rozhodně nedokazuje že Bára patří do top-10 spíš naopak ...
Reagovat
Liverpool22
Ironie to nebyla - rozhodně Bára do TOP 10 patří více než např. Sakkari Jinak dnes Hunter 2 sety hrála dobře - určitě jí pomohlo domácí prostředí a díky tomu se hecla
Reagovat
Alexandris
Přesně tak
Reagovat
turista
Nebyla to přesvědčivá výhra. Ale za haluz bych to nepovažoval. Bára vyhrála zaslouženě.
Reagovat
aligo
V kolik holky skončily? Nějak normálně?
Reagovat
GaelM
0:45 v noci
Reagovat
baba
no a to je konec našich nadějí...Alespoň jeden kluk to měl dát...holky se v současné době hodně hledají, letos závidím , jak mladé Rusky vystrkují růžky. Ta Mirra je fakt neuvěřitelná, koukala jsem na tu parádní otočku ve třetím setu a myslím, že ji Bára při svém rozpoložení nedá
Reagovat
Liverpool22
Pokud bude hrát Bára jako dnes ve 3. setu, tak vyhraje. Mirra určitě super obrat, ale měla tam také slabé chvilky - 1. set projela 1:6 - u ní je to ještě jako na horské dráze. Přeci jen naše Bára není psychicky labilní jako Parry
Reagovat
HAJ
V prvním setu hrála Bára slabě. Druhý jsem neviděl. Ve třetím se zlepšila, ale když přestala být agresivní, taji Hunter vyučila (viz stav od dvou BB na 5:1). No ještě že nedopustila drama. Gratulace k postupu.
Sledování tenisu kazilo na Eurosportu blábolení komentátora, který ani nepostřehl, že ji netrénuje už Aleš Kartus (no možná, ze by byl Kartus rád, žetak omládl při záběru kamer). Potom to konstatování, že Bára je v příštím utkání favoritka. Asi nepostřehl, že s Andreevovou už vloni prohrála a ta ruska jde nahoru, kdežto Bára zatím dolů anebo stagnuje.
Reagovat
Kandinsky1
No a ten zázrak dneska skoro vypadl s Parry.
Reagovat
HAJ
To je pravda, no uvidíme.
Reagovat
GaelM
Každá má občas slabší zápas, ale pro Báru by bylo určitě lepší, kdyby postoupila Parry. Takhle favoritka nebude.
Reagovat
Kandinsky1
To souhlasím.
Reagovat
Otmar
Jednoznačně souhlas....ta snůška blábolů toho ignoranta byla neskutečná (úder v záklonu ze zadní nohy, nesmyslné komentáře jednotlivých úderů, střídání radosti a zmaru po jednotlivých změnách skóre... neskutečné!!!). Mlčeti zlato
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist