Krejčíková: Letos jsem na antuce nenašla pohodu

30. 5. 2023, 21:28
Rozhovory 12
Zatímco vloni Barbora Krejčíková hodnotila neúspěch v 1. kole Roland Garros se slzami v očích, letos brala stejný osud s větším nadhledem. Jako příčinu porážky s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou 2:6, 4:6 označila svůj výkon. Novinářům řekla, že na rozdíl od předloňského "doublu" nenašla nyní na antuce pohodu a už se těší na rychlejší povrchy. Do té doby chce ale ještě uspět v Paříži ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková

"Bohužel to nevyšlo. Co k tomu říct jiného," uvedla Krejčíková, která před dvěma lety turnaj ovládla ve dvouhře i čtyřhře. "Loni jsem na antuce kvůli zranění skoro nehrála a letos jsem na ní nenašla pohodu. Neměla jsem se od čeho odrazit. Dnešní zápas byl víc o mně a mé hře než o soupeřce," doplnila.

Nasazená třináctka se snažila ve druhé sadě vývoj zvrátit, ale nevyužila vedení 3:0 a prohrála za necelou hodinu a půl. Udělala také 32 nevynucených chyb. "Věděla jsem, že jí to nedám zadarmo a budu se snažit najít možnost, jak se vrátit do zápasu. Jenže vždycky, když to vypadalo, že se to zlomí a mohla bych chytit slinu, pokazila jsem si to," konstatovala.

Sedmadvacetiletá hráčka z Ivančic vypadla na Roland Garros podruhé za sebou v úvodním kole. Vloni nestačila po zranění lokte na Francouzku Diane Parryovou. Zpětně proto byla ráda, že odehrála zápas na menším kurtu číslo 7. "Možná je to s dnešním výkonem a výsledkem dobře, že mě dali někam pryč. A že to nevidělo tak moc lidí," žertovala.

Zatímco v úvodu roku se jí na betonových dvorcích dařilo a vyhrála například turnaj v Dubaji, na antuce sehrála deset zápasů s bilancí 5:5. Dostala se maximálně do osmifinále v Madridu a Stuttgartu.

Antuka maže rozdíly

"Za ty dva roky jsem se posunula úplně jinam, jinak bych nemohla hrát na betonu s těmi nejlepšími. Nevím, jestli je lepší připravit se na antuku, nebo hrát zbylých devět měsíců dobře na betonu. Musíme to probrat s trenérem. Antuka je zase až za rok, teď bude tráva a na tu se těším," prohlásila.

Dříve oblíbený povrch tak pro ni v současnosti představuje oříšek. "Antuka hodně maže rozdíly mezi hráčkami, které to umí na betonu, a mezi těmi, co jsou typické antukářky, které běhají, liftují a vrátí vám každý míč. Když takhle někdo hraje na betonu, většinou ho během dvou úderů rozeberete. Jenže tady na antuce jsou výměny delší, z toho pak pramení víc chyb," vysvětlila Krejčíková.

Kvůli neúspěchu na Roland Garros ale nechce na předchozí měsíce zapomenout. "Odehráli jsme šest měsíců a nemůžu tady kvůli jednomu zápasu, který se mi nepovedl, říct, že těch šest měsíců stálo za nic. Prostě se jeden zápas nepovedl, nedá se nic dělat," řekla.

Až na drobnosti se cítí zdravotně v pořádku a vyhlíží přesun na rychlejší povrchy. Podobné přání měly v pondělí po neúspěších také Petra Kvitová a Karolína Plíšková. "Už aby to přišlo a aby to začalo trochu více psát. Když se podívám zpátky před dvěma lety, tak jsem to prostě čochtala, házela a běhala. Za ty dva roky jsem se ale posunula. Hraju rychleji a vše jsem zlepšila. Spíše to ale platí pro beton a na antuce mi to tak nepíše," podotkla.

Doufá proto, že si dojem z antukové části sezony napraví alespoň ve čtyřhře. Od středy budou se Siniakovou útočit na třetí pařížský titul a celkově osmý na grandslamech.

"Já hlavně doufám, že je Katka zdravá a ruka ji už nebolí. To je začátek celého úspěchu. Jak jsme spolu dlouho nehrály, tak první kola jsou těžká, ale věřím tomu, že si to sedne. A že i pro mě bude na kurtu více zábavy. Že chytím lepší jiskru a třeba si tu antuku ještě spravím," dodala Krejčíková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Drzymalski
... Královna druhých nadhozů a útěků na toaletu.
Reagovat
IngStavinoha
;-))) smile
Reagovat
lenka258
Já jsem z Báry dosti zmatená, někdy na mě působí jako fajn obyčejná holka, ale někdy zas těmi projevy jako dost namyšlená osoba...
Kdo ví, kde je ta pravda...
Reagovat
Drzymalski
Za b)... Je mi líto.
Reagovat
IngStavinoha
kovidová anomálie prostě definitivně končí a nastupuje opět normální sportovní realita, spravedlivě oddělující zrno od plev smile
Reagovat
hanz
No, vona jí Krejča nenašla už hodně dlouho, až na pár světlých výjimek u Araba a v Ově.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak na antuce bych pohodu nehledal:)
Vsechno jasne...

Nebo uz nekdo videl, jak si nekdo dela pohodovy piknik na stavenisti misto na trave v parku?:)
Reagovat
JohnB
S odstupem času je jasný, že velkohubý kecy Barbory Krejčíkový o TOP 4, kam patří a o tom, že by se o ní mělo častěji psát a dávat ji respekt způsobily, že jde ke dnu. Bohužel to bylo jasný už předem a upřímně nechápu, čeho chtěla svým vyjádřením, resp. odpovědí v rozhovoru docílit...

1) bylo jasný, že se kvůli jejím slovům nezmění trend a nepřestanou ji nebrat jako členku TOP 4

2) vytvořila si tím na sebe enormní tlak, protože na základě svých slov potřebovala výsledky prokazovat konzistentně což se nedaří

3) V ČR se podobný hlášky jednoduše nenosí a tudíž bylo jasné, že si tím vytvoří haters

Vlastně tím vyjádřením nemohla nic získat a jediná cesta, jak mít respekt, je si ho zasloužit a to si holka jako ona zasloužit nemůže.

Bohužel svou hrou možná na dálku paní Novotné dělá radost, ale svým vystupováním a chováním určitě ne. Chybí ji pokora.
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
Otmar
Tohle posouzení je dokonalé, líp to vyjádřit nešlo!smile
Reagovat
com
tak prece ma clenka big 4 svuj clanek smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
plus krátký sloupek v Řevu zpod Rény smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist