Krejčíková se Siniakovou jsou potřetí Deblovým párem roku i podle ITF

14. 12. 2022, 20:54
Aktuality 0
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková obhájily cenu pro nejlepší deblový pár roku i podle Mezinárodní tenisové federace ITF. Prestižní ocenění získaly potřetí, předtím uspěly také v roce 2018. Vítězky tří letošních grandslamů rovněž vyhrály v pondělí opakovaně anketu WTA Tour.
Profily hráčů
B. Krejčíková a K. Siniaková (© AFP)

Šestadvacetileté Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková letos získaly deblové tituly na Australian Open, ve Wimbledonu a na US Open a podařilo se jim zkompletovat kariérní Grand Slam. Naprázdno vyšly jen na Roland Garros, ze kterého musely kvůli pozitivnímu testu Krejčíkové na koronavirus odstoupit.

Olympijské šampionky z Tokia se do finále dostaly také na Turnaji mistryň, loňský triumf ale nezopakovaly. Siniaková ukončila sezonu jako deblová světová jednička, Krejčíková je v žebříčku na třetí příčce.

"Je mi velkou ctí obdržet potřetí cenu pro nejlepší deblový pár ITF a jsem vděčná za všechny výsledky a vzpomínky, které jsem letos se svou partnerkou získala. Věřím, že náš úspěch inspiruje i děti po celém světě, které budou na hřišti i mimo něj věřit svým snům," řekla Krejčíková, jež během roku laborovala se zraněným loktem.

České tenistky spolu letos vyhrály 27 z 32 zápasů a mají na kontě celkem už šest grandslamových titulů. Staly se také třetím párem, který anketu ITF potřetí ovládl. Předtím se to povedlo španělsko-argentinské dvojici Virginia Ruanová-Pascualová a Paola Suárezová a italskému páru Sara Erraniová a Roberta Vinciová. "S letošním ročníkem jsem velmi spokojená a těším se na ten další," doplnila Siniaková.

V úterý získala od ITF ocenění pro nejlepší juniorku roku sedmnáctiletá Lucie Havlíčková. Tenistka TK Sparta Praha uspěla díky triumfům ve dvouhře a čtyřhře na Roland Garros a zisku deblové trofeje na US Open.

Deblovým párem roku mezi muži byli poprvé zvoleni Rajeev Ram a Joe Salisbury, kteří letos jako teprve druzí v historii obhájili titul na US Open ve čtyřhře mužů. Sezonu zakončili triumfem na Turnaji mistrů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist