Krejčíková se Siniakovou po kariérním Grand Slamu: Pořád máme motivaci, chceme víc

12. 9. 2022, 11:34
Rozhovory 30
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si po triumfu ve čtyřhře na US Open užívaly završení kariérního Grand Slamu a mají motivaci bojovat o další úspěchy. Šestadvacetileté hráčky zkompletovaly na betonových dvorcích v New Yorku sbírku trofejí z turnajů velké čtyřky a ve finále ukázaly silnou vůli. Zápas s americkým duem Caty McNallyová, Taylor Townsendová otočily na 3-6 7-5 6-1.
K. Siniaková a B. Krejčíková (© AFP)

"Máme obrovskou radost, že se nám to podařilo. Zápas se pro nás nevyvíjel vůbec dobře a vypadalo to, že si z finále odneseme jen talíř. V důležitém momentu jsme se ale více uvolnily, vzaly utkání na lehčí váhu a zasmály se. Následně se začalo skóre otáčet. I fanoušci doma nám určitě fandili, takže jsem ráda, že se nám to podařilo pro ně vyhrát," citoval Krejčíkovou web Tenisový svět.

Turnajové trojky ztratily v utkání první set a ve druhém prohrávaly 1-4. Následně ale vyhrály 12 ze 14 gamů a zápas zvrátily. Po triumfech na Australian Open a Wimbledonu získaly třetí grandslamovou trofej v tomto roce a šestou celkově. Letos neuspěly jen na Roland Garros, kde se musely kvůli pozitivnímu testu Krejčíkové na koronavirus odhlásit.

"Utkání nešlo podle plánu a nehrály jsme nejlépe. Pak Bára řekla, že se nemůže stát nic horšího, než že prohrajeme. To nás uvolnilo. Zjednodušily jsme hru, šly do toho a věděly, že nemáme co ztratit. Dostaly jsme se nahoru, začaly hrát náš tenis a holky nevěděly, jak na to reagovat. Jsem ráda, že to takhle dopadlo. Nechce se mi věřit, že jsme to dotáhly," uvedla Siniaková.

České tenistky se staly po Pam Shriverové a Gigi Fernándezové dalšími dvěma hráčkami, které vyhrály v deblu všechny čtyři grandslamy, olympijské hry a Turnaj mistryň. "Zní to úžasně. Zapsaly jsme se do historie. I když se nám v některých momentech nedařilo, pořád jsme věřily. To je ten hlavní klíč - vydržet. Pokračovat a užívat si cestu. Když se k tomu přidají takové úspěchy, je to krásný pocit a satisfakce," podotkla Krejčíková, která ocenila, že mohla se Siniakovou předat speciálně připravené trofeje i trenérům.

Přestože obě Češky dosáhly bohaté sbírky úspěchů a jsou nyní nejvýše postaveným párem světa, neztrácejí motivaci posouvat se dál. "Chceme víc, proto ten sport děláme. Překonáte všechny překážky a je super, když pak stojíte s trofejí," řekla Siniaková.

"Motivace pořád je. Hrajeme tenis, protože nás stále baví. Miluju hrát takové zápasy na takových velkých kurtech," dodala Krejčíková.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
a.magerova
smile smile smile
Reagovat
Krisboy
Motivace? Všechno zdvojnásobit, pro jistotusmile
Reagovat
com
money money money smile To je hlavni motivace smilesmile
Reagovat
Kozoroh
Nebo se pokusit o kalendářní Grand Slam. smile
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. Motivace je pořád.
Reagovat
lvicek
Všechny GS, OH, TM, Fed Cup - no jsem zvědavá, co budou přidávat dál ;). Ale ať se jim daří!
Reagovat
makro99
500 tis USD (AO), možná 300 tis. USD (Miami), 600 tis. USD (FO)...
Reagovat
lvicek
No však jo, tak jen ať si holky vydělají a ať je to taky ještě nakopne trochu do singla...
Reagovat
makro99
smile
Reagovat
vavrinec
Nic moc, dneska musí být pár opravdu na špici a vyhrávat GS, aby si něco vydělal.
Reagovat
tommr
jj hlavně to vynikne ve srovnání se singlem. Za deblovej titul získaly KrejSi 688 tisíc dolarů zatímco vítězka singlu získala 2 miliony 600 tisíc dolarů tzn. skoro osmkrát tolik ...
Reagovat
makro99
já myslím, že ten poměr je v plné korelaci s tím zájmem, resp. nezájmem o současný debl...
Reagovat
makro99
tak aj v tej Amerike si prý nakonec všimli...:)
https://sport.aktualne.cz/tenis/snad-to-neni-konec-rekla-krejcikova-zastavi-je-jenom-covid-p/r~a453532e327911edbe29ac1f6b220ee8/
Reagovat
tommr
o motivaci na příští dva roky mají postaráno: 2023 kalendářní GS a 2024 kalendářní Golden GS ... smile
Reagovat
Jan
vzhledem k tomu, že se ne vždy zadaří, je to těžký cíl.
Reagovat
Krisboy
S pravdou z Aeronetu se to dá jistě zvládnout.
Reagovat
Jan
Máš černobílé vidění, černá a bílá nic mezi tím. Věci beru s rezervou. Dával jsem tu články, protože jsem věřil že tam je pravdivé jádro bez ohledu na omáčku okolo. I můj názor se vyvíjí. Beru věci, žeto může a nemusí být pravda. Jestli nejsi očkovaný, kde bereš info o vakcínách, když odmítáš alternativní zprávy ? Podle dřívějších komentářů tobě podobných lidí to vypadalo, že se všichni běžíte s nadšením očkovat.
Reagovat
Krisboy
Vidíš, z černobílého vidéni světa jsem vinil já tebe. Protože jsem se ti vysmál za čtení nesmyslů, ty z toho hned poznáš, že jsem nejen očkován, ale i nějaký militantní pro-očkovací fanatik...kde to prosatana berete? Co je to za logiku?
Reagovat
Jan
Nepamatuji si tvé komentáře a nebudu je hledat. Ale vím, že sorta tobě podobných lidí mluvila jak se nechali očkovat a ještě si dělali srandu z těch, co se neočkovali. A znovu říkám, je s podivem, že když odmítáš alternativní zprávy (tobě podobní lidé jakékoliv), že nevěříš našim zprávám a nenechal ses očkovat. Pokud ne, je ti to k dobru.
Reagovat
Krisboy
Sorta tobě podobných lidí? Co je to zase za nesmysl? Co o mě víš, kromě toho, že tě považuji za hlupáka s vymytým mozkem?
Z tebe musej mít RuSSové, stejně jako Pitomio nebo ta estébácká svině radost.
Reagovat
Jan
To jak mluvíš tě klasifikuje samo.
Reagovat
smazaný uživatel
Sdílet Aeronet je diagnóza, ne alternativní zdroj.
Reagovat
Krisboy
Jde o to, jaká. Demence nebo ruSSofilie? smile
Reagovat
Jan
Vám se nedá nic vysvětlit. I když jsem to napsal, je to marné.
Reagovat
Krisboy
RoSSijskaja sviňja, idi na chuj!

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6f/Russian_ship%2C_go_f_yourself._Bright._2.jpg/1024px-Russian_ship%2C_go_f_yourself._Bright._2.jpg

(blicí smajlík)
Reagovat
Jan
Ubožáku.
Reagovat
Krisboy
RuSSká svině.
Reagovat
Krisboy
Předpokládám že ti tečou nervy z toho, jak se vám na Ukrajině nedaří.

Proč se tam neodstěhuješ, když je to tak skvělá země? Proč nejdeš bojovat za Putlera na Ukrajinu, když už mu tam pochcípala polovina banditů, které tam poslal a další už na porážku jít nechtějí? smile
Reagovat
lvicek
Vlastně ještě klika, že měla Bára ten covid, jinak by už opravdu neměly o co hrát ;) ;). Jestlipak budou letos hrát ve Fed Cupu?
Reagovat
tommr
vzhledem k tomu že letos je finále BJK Cupu až po TM by jim v tom nemělo nic bránit ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist