Na majorech letos ani jednou neprohrály! Krejčíková se Siniakovou ovládly také US Open a zkompletovaly kariérní Grand Slam

11. 9. 2022, 21:14
Aktuality 48
US OPEN - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková po Australian Open a Wimbledonu ovládly i US Open a letos na majorech nezaznamenaly jedinou porážku. Ve svém prvním newyorském finále po parádním obratu porazily 3-6 7-5 6-1 domácí duo Caty McNallyová, Taylor Townsendová a zkompletovaly sbírku trofejí ze všech majorů. České tenistky na podnicích velké čtyřky triumfovaly celkově pošesté.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© AFP)

"Nevím, čím to je. Celá sezona mi přišla těžká a zvlášť tenhle zápas. Bylo to náročné a všechny jsme hrály výborně. Je úžasné, že jsme vyhrály další grandslam," citovala Krejčíkovou agentura Reuters.

Šestadvacetileté Češky zvrátily v utkání proti nenasazeným soupeřkám nepříznivý vývoj. Od stavu 0-1 na sety a 1-4 ve druhé sadě získaly dalších 12 ze 14 her. "V ten moment jsme se uklidnily a řekly si: Dobře, tentokrát to nevyjde," uvedla Siniaková. "Myslím, že nám to pomohlo. Předváděly jsme pak lepší tenis, snažily se bojovat a uhrát každý bod. Jsem překvapená a šťastná, že se nám to povedlo. Vážím si toho, že spolu hrajeme a jde nám to tak dobře," doplnila rodačka z Hradce Králové, která se po newyorském turnaji vrátí na post deblové světové jedničky. Krejčíková bude hned za ní na druhém místě.

Nasazené trojky uspěly na třetím grandslamovém turnaji v sezoně a získaly šek na 688 tisíc dolarů (asi 16,8 milionu korun). Naprázdno vyšly jen na Roland Garros, kde musely kvůli pozitivnímu testu Krejčíkové na koronavirus odstoupit.

České tenistky, které hrály finále v New Yorku poprvé, nezačaly utkání dobře. Od stavu 2-2 v prvním setu přišly třikrát o servis a po 46 minutách sadu ztratily. Ve druhém setu prohrávaly Krejčíková se Siniakovou 1-4, poté se ale Češky chytily na returnu. Američanky nedokázaly slibně rozjetý zápas dotáhnout k vítězství, naopak o sadu kvůli dvěma ztraceným servisům přišly.

Rozhodující set se už odehrál v režii psychicky posílených českých tenistek. Krejčíková se Siniakovou brzy utekly do vedení 4-0 a sadu zakončily dalším prolomeným servisem soupeřek.

"Tahle porážka bolí. Není to ale naposledy, co jsem tu hrála. Tím jsem si jistá. Budu dál makat, tohle mě motivuje jít za úspěchem ještě tvrději. Takže pozor na rok 2023," prohlásila Townsendová.

Ziskem šestého grandslamového titulu se odpoutaly v historickém žebříčku od Lucie Šafářové. Tři tituly je dělí od Heleny Sukové, v čele je s 12 triumfy Jana Novotná.

Krejčíková se Siniakovou nezkompletovaly jen kariérní Grand Slam, ale také kariérní Golden Slam (zlato z OH 2021 v Tokiu) a tzv. kariérní Super Slam (vše zmíněné plus triumf na Turnaji mistryň).

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
Kozoroh
Jste super, Báro a Katko!! smilesmilesmile
Reagovat
Jan
Velká gratulace.smilesmilesmile
Reagovat
tommr
ještě je třeba zmínit že KrejSi splnily jako první pár v letošní sezoně kvalifikační limit pro deblovej TM. Účast na TM tak mají jistou i kdyby už letos neuhrály ani bod ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak už se dvěma GS by bylo hloupý, aby nehrály TM.smile K tomu vyhrály myslím ještě něco.
Reagovat
aligo
myslíš špatně
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no dobřesmile Ale Cleveland vyhrát mohlysmile
Reagovat
makro99
hmm, něco v Anglii? :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To byl jeden z těch dvou smile Třetí už je definitivně posunul na TM.
Reagovat
vladka
smilesmilesmile
Reagovat
Fransoas
V prvním setu vytvořily hodně UE.Jěště na začátku druhého setu měly Američanky převahu a zdálo se,že to dotáhnou do vítězného konce.Domnívám se že potom rozhodla větší zkušenost a přesnější hra.Od stavu 1:4 měly naše hráčky větší herní jistotu a postupně to směřovalo k obratu.Velká gratulace k zisku kariérního GSsmilesmile
Reagovat
Nenela
Holky uz jsou v live rebricku na 1. a 2. miste. A to kdyby se pocital Wimbledon, vedly by o dalsich 2000 bodu. Jasna dominance!
Reagovat
makro99
Tak 3 grandslamové tituly v sezóně, to se asi dá označit jako dominance...:)
Reagovat
horska.kraslice
V 1. setu jsem nevěřícně kroutila hlavou, jak hrají soupeřky téměř bezchybně. Vypadalo to, že Katka s Bárou jsou tam jen do počtu. To trvalo ještě v části druhého setu, pak se síly začaly vyrovnávat a v závěru druhého setu už jsem začala naše děvčata poznávat, jako by je někdo polil živou vodou. V tomto trendu pak pokračovaly ve třetím setu, kdežto soupeřky postupně více a více chybovaly a už se nezmohly na odpor. Zajímavý průběh, naštěstí se správným trendem pro nás.
Reagovat
tommr
KrejSi měly ze začátku velkej problém s tím dvojblokem soupeřek na síti. Když přišly na to jak si s tím poradit bylo prakticky po zápase ...
Reagovat
horska.kraslice
Ano, ano, to bylo zjevné. Jevilo se to jako neprůstřelná zeď, navíc parádní smeče z pokusů o lob. V duchu jsem živila malou naději, že to těm soupeřkám přece nemůže takhle vycházet po celý zápas! A to se taky stalo, samozřejmě i díky tomu, že naše zkušené duo se nesesypalo, ale našlo cestičku, jak tuto hradbu nahlodat.smile
Reagovat
EllNino
Snad si to Bára i Katka přenesou i do singlu, minimáně Bára na to určitě má ...

Kariérní GS je nádherný :)
Reagovat
com
tak tak, nadherny.. Nadhernejsi uz sem jenom ja smilesmile
Reagovat
Nenela
Ale zajiste velkovezire smile
Reagovat
Kytka
Velká gratulace. V druhém setu za stavu 0:2 jsem si už myslela, že to nevyjde, ale pak fantastická otočka. Jen mně naštvalo, že nedali ceremoniál. Slušelo by se. Přece jen vítězky turnaje a k tomu získaly kariérní GS.
Reagovat
vavrinec
Tak. Konec dobrý, všechno dobré. smile

A teď : Ruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud !!!
Reagovat
Kytka
Také budu fandit jemu.
Reagovat
com
nebudu trhat partu smilesmile
Reagovat
Nenela
I ja, mladicek at si pocka
Reagovat
Pe3k
smilesmile
Reagovat
darek.vrana
Dokonce golden slamsmile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
tommr
po prvním setu ve mě byla malá dušička, protože holky hrály strašně a byly viditelně nervozní. Od druhýho setu se ale začaly pomalu zlepšovat a ve třetím setu už jasně dominovaly ... smile
Letošní titul z USO je mimořádně cennej protože díky němu si holky zkompletovaly kariérní Super GS (všechny GS + OH + TM). smile Nejsem si jistej ale myslím si že moc párům se to asi nepovedlo. Možná Williamskám?
Reagovat
SydneyOpen
Všechny GS + TM získal ještě pár Navrátilová - Shriver, ty ale nezískaly zlato z OH
Reagovat
Matej4732
Williamskám chybí TM
Reagovat
EllNino
nemají Makarova/Vesnina?
Reagovat
Matej4732
Těm zase chybí AO, vypadáto, že KrejSi jsou první co vyhrály doslova všechnosmile
Reagovat
Fandina
nevyhrály AO
Reagovat
BooOoo
nepřipomínala Ti McNally tak trochu Vandeweghovou?
Reagovat
EllNino
hodně :)
Reagovat
miraben99
Pam Shriver a Gigi Fernández taky vyhrály všechno, ale s různýma parťačkama.
Reagovat
milik254
Jako ženský pár jsou úplně první. Mají ale štěstí, že jsou obě Češky, většina párů pohoří právě na tom zlatu no :D
Reagovat
lvicek
Ještě mají i FedCup, ne?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi josmilesmile
Reagovat
lvicek
To uz snad vážně není nic, co by ještě nevyhrály... Jestli pak je to ještě bude bavit i dál.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Podle všeho chtějí překonávat rekordy v počtu GS.
Reagovat
Dobry-den
Jako by to byly 2 zápasy v jednom. Do stavu 3:6 1:4 nekoukatelná hrůza s milionem chyb, pak jako mávnutím kouzelného proutku proměna, chyby se vytratily a výprask 12:2 na gemy. smile Lepší, než kdyby to bylo obráceně. smile

Bára je po dnešku 10násobná GS vítězka. smile Neuvěřitelné...
Reagovat
mahycek
No, je to paráda, já jsem vzbudil celou rodinu!
Tedy máme tu vnoučata na 3 dny a ráno jdou do
školy. Byl jsem na výletě, tak šli brzo spát.
Ještě jednou, 6 GS, to je neskutečné od děvčat.
Bravo,bravo, bravo
Reagovat
com
a kdyby startovaly i v Parizi, mohli mit kalendarni a ne jen karierni smile
Reagovat
tommr
tak aspon mají motivaci pro příští sezonu ... smile
Reagovat
pockerface
Nepamatuji se jestli byly přihlášené do čtyřhry, ale Bára v Paříži chytla Covid. T
Reagovat
Jan
Kdyby tam nešaškovali s covidem, mohly tam hrát a vyhrát i tam, kdyby se jim to povedlo.
Reagovat
lxr
Velká gratulace! smilesmile
Reagovat
com
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist