Krejčíková se Siniakovou zdolaly duo Melicharová/Peschkeová a v semifinále vyzvou 'Angry Birds'

25. 10. 2018, 18:58
Aktuality 7
TURNAJ MISTRYŇ - Ve finále Turnaje mistryň ve čtyřhře bude čistě český pár. V sobotním semifinále se v Singapuru střetnou Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová se světovými jedničkami Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou, které v druhém dnešním čtvrtfinále porazily americko-české duo Nicole Melicharová a Květa Peschkevá.
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Už brzy ráno zvládly čtvrtfinálový zápas Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou. O devět hodin později se dozvěděly jméno svých příštích soupeřek, kterými budou jejich krajanky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Turnajové trojky Sestini Hlaváčková a Strýcová prohrály s Krejčíkovou a Siniakovou v semifinále Roland Garros. "Tam jsem hrály aktivně a přehrály jsme je. Holky mají výborný konec sezony a musíme hrát koncentrovaně," uvedla Siniaková.

"Proti nim to bude velká výzva. Jsou mladé a první na světě," řekla Sestini Hlaváčková, která loni vyhrála Turnaj mistryň s Maďarkou Tímeou Babosovou a jako první Češka může titul obhájit. Martina Navrátilová kralovala deblu na vrcholu sezony šestkrát za sebou, ale tehdy reprezentovala USA.

Krejčíková se Siniakovou se dnes představili poprvé od posunu do čela deblového žebříčku a krajanku Květu Peschkeovou s Američankou Nicole Melicharovou porazily 6-1 6-4.

 

Mladé Češky v utkání odvrátily všech osm brejkbolů, z toho tři v řadě v posledním gamu. "Bylo to velice těžké, o posledních míčích, které se nám dařily víc," řekla Krejčíková. "Snažily jsme se být první agresivní a dřív na síti. Tlak v deblu je důležitý a nám se to dařilo," uvedla Siniaková.

Premiérový zápas v roli jedniček jim ruce nesvazoval. "Těžší bylo hrát proti Češkám, to bylo nepříjemný," řekla Krejčíková. "Na US Open jsme hrály jako nasazené jedničky a žádna změna už to není. Vyhrát chceme vždycky," prohlásila Siniaková.

Před sobotním semifinále budou mít tenistky podobně jako na grandslamu den volna. "To není špatné," culila se dvaatřicetiletá Hlaváčková a stejně stará Strýcová v dobré náladě dodala: "Je to fajn. Už máme věk, my už to potřebujeme."

• TURNAJ MISTRYŇ •
Singapur, tv. povrch / hala, 7,000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (25. 10. 2018)
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (3-ČR) - Klepačová/Martínezová (Slovin./Šp.) 6-1 6-2
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Melicharová/Peschkeová (USA/ČR) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Frick
Já už si myslim, že už je to pasé.

Nevím, no. Nějak mi nepřijde, že kdyby "hořela láskou", tak že by se (možná už tři tejdny?) toulala po Americe a prošvihla třeba ten Plekancův 1000. zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
za to další Lucka s Hádkem, tam to furt jiskří :D
Reagovat
tommr
je velká rarita. Škoda jen, že to není finále ...
Na turnajích fandím těmto českým párům stejně, ale v tomto semifinále budu výhru přát víc Báře Krejčíkový s Katkou Siniakovou. Postup do finále by jim totiž zaručil post jedniček i po TM ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten los je dobrej pane boze, furt nebrec. Mohla jedna z nich dostat Barty/Vandeweghe a letet treba.
Reagovat
tommr
se silnějšíma soupeřkama mohly samozřejmě vypadnout už ve čtvrtfinále, ale takový riziko preferuju před jistotou konce jednoho našeho týmu už v semifinále ...
Reagovat
smazaný uživatel
vždyť já ti rozumím, ale psát to pořád a brečet není nutný ne? už to stačilo u Kvitový s Plíškovou... tam to ale stejně bylo jedno, Kvitová by tam letos neporazila nikoho z těch sedmi soupeřek
Reagovat
Haitik
https://www.facebook.com/IMGTennis/videos/vb.263023153880183/1570994943000881/?type=2&theater

Li Na hraje v krátkém filmu/reklamě na Mastercard a je to teda hodně povedený kousek!! :-) Stojí za shlédnutí.. :-) Už se těším na ten film.. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist