Krejčíková v generálce na Wimbledon prohrála první letošní zápas na trávě proti Kosťukové

21. 6. 2022, 15:41
Aktuality 33
WTA EASTBOURNE - Barbora Krejčíková jediný zápas před Wimbledonem prohrála. V Eastbourne sedmá nasazená Češka podlehla v utkání 2. kola, jež se v pondělí nedohrálo kvůli tmě, Ukrajince Martě Kosťukové. Vypadla i dvojnásobná šampionka Karolína Plíšková, z Češek pokračuje už jen Petra Kvitová.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Sedmá nasazená Barbora Krejčíková podlehla Ukrajince Martě Kosťukové 6-4 3-6 4-6. Zápas byl v pondělí přerušen za stavu 1-1 na sety a dnešní dohrávka trvala 53 minut. Krejčíková v ní poprvé přišla o servis v pátém gamu, ale následně brejk soupeřce oplatila a srovnala na 3-3.

Podruhé česká tenistka neudržela podání v deváté hře, v níž Kosťukovou pustila k pěti brejkbolům. Devatenáctiletá Ukrajinka pak v následující hře proměnila druhý mečbol lobem po doběhnutém kraťasu.

Šestadvacetiletá Krejčíková tak prohrála i druhé utkání dvouhry po návratu k tenisu po zranění lokte. Loňská šampionka Roland Garros se po únorovém startu v Dauhá představila až minulý měsíc právě na pařížském grandslamu, kde vypadla v 1. kole. Titul ve čtyřhře neobhajovala kvůli pozitivnímu testui na Covid-19.

Turnajová čtyřka Karolína Plíšková ztratila dobře rozehrané utkání s domácí Britkou Katie Boulterovou a 127. hráčce světového žebříčku podlehla 6-1 4-6 4-6.

Dvojnásobná vítězka turnaje v Eastbourne Plíšková proti Boulterové skvěle začala. V prvním setu vedla 5-0, až pak získala game i její soupeřka. V druhé sadě se ale karta obrátila a světová sedmička musela více bojovat o udržení servisu. V osmém gamu uhrála při svém podání jediný fiftýn, vzápětí po velkém boji Boulterové brejk oplatila, ale v desáté hře opět bodovala jen jednou.

V rozhodujícím setu přišly hráčky o své podání celkem pětkrát, Plíšková musela dotahovat, ale v desáté hře se po jejím příliš dlouhém míči mohla Boulterová radovat z proměněného druhého mečbolu. Britka, která byla v pořadí WTA nejvýše na 82. místě, si díky tomu připsala první vítězství nad hráčkou z Top 10.

Další soupeřkou Boulterové, která už v prvním kole vyřadila Terezu Martincovou, bude potřetí v řadě česká soupeřka Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská šampionka si poradila s Donnou Vekičovou, která hrála s obvázaným stehnem, za hodinu a 14 minut.

První set zvládla hladce - odvrátila jediné dva brejkboly chorvatské tenistky a dvakrát jí sebrala podání. V druhé sadě si žádná z hráček brejkbol nevypracovala a rozhodl tie-break, který Kvitová ovládla jasně 7-1. Bilanci s Vekičovou si vylepšila na 3-1 i díky deseti esům.

Minulý týden v Birminghamu Kvitová při prvním letošním startu na trávě vypadla v prvním kole s Beatriz Haddadovou Maiaovou. Brazilská tenistka nakonec v Birminghamu získala titul stejně jako předtím v Nottinghamu. V Eastbourne začala vítězstvím nad Estonkou Kaiou Kanepiovou 6-4 3-6 6-3 a vyhrála jedenáct zápasů na trávě v řadě jako první hráčka od americké hvězdy Sereny Williamsové, která mezi Wimbledony v letech 2015 až 2018 zaznamenala dokonce 20 vítězství za sebou.

Skončily i Badosaová a Sakkariová
Turnaj je již bez kvarteta nejvýše nasazených hráček. Po odhlášení zraněné Bencicové nezvládly svůj úvodní zápas kromě Plíškové také Badosaová a Sakkariová.

Světová čtyřka Paula Badosaová ze Španělska překvapivě podlehla 4-6 3-6 domácí 169. hráčce světa Jodie Burrageové, která si ve svém prvním střetnutí s hráčkou Top 40 připsala teprve třetí skalp členky elitní světové stovky.

Světová pětka Maria Sakkariová z Řecka podlehla 6-3 5-7 4-6 pětadvacetileté Ukrajince Anhelině Kalininové, která zaznamenala druhý skalp hráčky Top 10 a první výhru nad členkou Top 5.

Serena v deblu v prvním zápase po roce utekla z mečbolu
Serena Williamsová se po roční absenci vrátila na tenisové turnaje vítězně. Bývalá světová jednička a držitelka 23 grandslamových titulů s tuniskou spoluhráčkou Ons Džabúrovou porazily v prvním kole čtyřhry v Eastbourne Marii Bouzkovou a Španělku Saru Sorribesovou 2-6 6-3 13-11.

Čtyřicetiletá americká hvězda Williamsová se na trávě v Eastbourne rozehrává před Wimbledonem. Do čtyřhry dostala divokou kartu, ve dvouhře nenastoupí.

Bouzková se Sorribesovou před měsícem získaly deblový titul v Istanbulu, tentokrát ale neuspěly. Ve druhé sadě ještě vedly 3:2, ale pak ztratily čtyři gamy za sebou a v supertie-breaku nevyužily za stavu 11:10 mečbol.

• WTA 500 EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 757.900 dolarů
úterní výsledky (21. 06. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (14-ČR) - Vekičová (Chorv.) 6-1 7-6(1)
Kosťuková (Ukr.) - Krejčíková (7-ČR) 4-6 6-3 6-4
Boulterová (Brit.) - Kar. Plíšková (4-ČR) 1-6 6-4 6-4
Burrageová (Brit.) - Badosaová (1-Šp.) 6-4 6-3
Kalininová (Ukr.) - Sakkariová (3-Řec.) 3-6 7-5 6-4
Ostapenková (8-Lot.) - Tomljanovicová (Austr.) 6-4 6-4
Curenková (Ukr.) - Rybakinová (9-Kaz.) 1-6 7-5 6-3
Keysová (11-USA) - Davisová (USA) 6-4 6-3
Giorgiová (12-It.) - Marinová (Kan.) 7-5 6-4
Flipkensová (Belg.) - Mertensová (13-Belg.) 6-2 2-6 6-1
Haddadová Maiaová (15-Braz.) - Kanepiová (Est.) 6-4 3-6 6-3
Tomovová (Bulh.) - Rogersová (USA) 4-6 6-3 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
S. Williamsová/Džabúrová (USA/Tun.) - Bouzková/Sorribesová (ČR/Šp.) 2-6 6-3 13-11
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
Drzymalski
Ryba míří do míst která ji náleží. Šikovná tenistka která u hry přemýšlí, precizní technika úderů.Jsem zvědav zda se aspoň přiblíží k roku 2021.
Reagovat
aape
tak je vidět, že pro Britky je tráva nejsilnější povrch, ostatní se teprve rozkoukávají zas po roce, tak uvidíme, jak to bude vypadat ve Wimblu
Reagovat
brixner
Ježiš, ale tak krásně se na to koukalo, i přesto, že Bára dostala na frak! Žádný řvaní, kvílení, hekání, smrkání, chrchlání, ječení, hulákání, vzdychání, pojďování, vámosování, bulení, sténání...prostě jen hraní! Taklenc se mi to líbí!smile A Bára se zase ztopoří, ještě čtyři pět Wimblů a na travku si zvykne i vona!smile
Reagovat
Drzymalski
Až na to Bařino "Hek" nebo co to vlastně po vítězném úderu křičí.
Reagovat
Paseka
Z deseti našich tenistek dnes postoupila jen jediná. A to ještě ta,od které se to příliš nečekalo.smile
Reagovat
lxr
Ona vždycky překvapí když se to nečeká smile
Reagovat
tommr
porazit jednonohou Vekic byla povinnost ...
Reagovat
Fandina
Kačenka škoda. Viděla jsem koncovku třetího setu a hrála pěkně bojovně. Nicméně, na Halep to nestačilo. Ta zahrála co bylo potřeba.
Reagovat
dadaft
ach jo, když už se tak parádně zvedla, tak to nemělo skončit takhle smile
Reagovat
Mony
Tak teď ty holky střídám, jak Brixner a nejvíc to sluší na trávě Kolodziejové. Ta musela být v minule inkarnaci kráva,..je s trávou docela szita. Katku už jsem odepsal. To bych tam musel být a políbit ji koleno, jinak to nevidím. Bejla má urcite sanci. Kvítí taky, teď nebo nikdy! Maleckovou raději poslat klouzat na antuku, ani ta bílá ji moc nesluší.. panna asi smilenebude
Reagovat
FulnekUltras
ukaž, kdo je tady kvín... smile
Reagovat
FulnekUltras
tak to má byt... ta sebedůvěra na trávě je přece jen trochu jinde smile
Reagovat
dadaft
kurňa, snad se nezranila !?!?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, když už některá z našich vyhrává, tak se zranísmile
Reagovat
dadaft
hm, vypadá to bledě smile
Reagovat
makro99
je teda zraněná? nebo "jen" frustrace z průběhu?
Reagovat
paddy
zajímavý článek z německého Tennismagazin

nyní je tenis hodně o síle, herní styly jsou podobné, to může způsobovat vyrovnanost pole

variabilitu vykazovala Barty (slice, kick) a kde byla, že ano?

zajímavý je pohled na žebříček z 5.4.2021 (současný rank) smile
1 Barty 9186 (retired)
2 Osaka 7985 (98)
3 Halep 6965 (19)
4 Kenin 5915 (146)
5 Svitolina 5750 (27)
6 Andreescu 5265 (119)
7 Sabalenka 5085 (6)
8 S. Williams 4850 (241)
9 Plíšková 4660 (8)
10 Bertens 4490 (retired)

nyní už vyhrává kdokoli, jak říkám favoritku hledejme mezi top200

počet různých vítězek GS za dekádu (nejvíce získaných GS)
1970s 13 Evert (9)
1980s 7 Navratilova (15)
1990s 12 Graf (14)
2000s 12 S. Williams (10)
2010s 19 S. Williams (12)
2020s 6 Barty/Osaka (2)

https://www.tennismagazin.de/news/damentennis-tour-ohne-trend
Reagovat
Blondie
To je pěkně starý :)
Osaka už je někde jinde (41.), Andreescu taky (64.) :)
Reagovat
Mony
Takže největší stabilka koukám naše Plisticesmile
Reagovat
paddy
ta po Wimbledonu propadne na konec 20

takže spíš bláznivá Sabalenka smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukat na holky na trave je uz nejaky ten rok spis utrpeni...
Takove hracky jak Radwanska, Pirozek, Lisicki, CoCo, a hlavne Strycova atd. byly aspon koukatelne a zajimavou konkurenci proti tem silovym hrackam se silnym servem... jako Kvitova atd.
Ono ta Barty to slusne vyhmatla, a slusnou haluz mela Halep...takovou, kterou nemela trebas Henin... od roku 1999 vitezily jen "ranarky". Radost byla aspon ta Vee s tim volejem na siti... a jasne take Petra, jenze ta se nekde ztratila a pak ten utok s nozem...tam jsem od ni cekal vic na trave.

Tetka citelne chybi.
CoCo se uz asi z toho nevyhrabe... hraje ted kvaldu...sotva asi proleze.

Pochopitelne Muchova je na trave peckovni, ale bohuzel, dost prosedi u klaviru a u felcara... coz je pro tenis na trave obrovska ztrata...:)

No uvidime... letos to muze byt hodne Open:)

Z tou Ons nevim, nevim... mezi favoritkami jiste, ale hlavni...

S tech mladych holek na trave to zatim na zadnou zajimavou pokracovatelku Navratilova, Novotne, Kvitove nevypada, spis traga...... videl jsem tu Lindu F. a za mne, dost o nicem...

Kdyz jsem videl trebas Gauff v kvalde na Wimbl, hned clovek poznal, ze tahle se pro travu slusne zrodila, takze bych se ani nedivil, jak by urvala svuj prvni GS, prave letos ve Wimblu.

Pochopitelne bitvy Graff, Navratilove patri mezi klasiku... hlavne asi Navratilka, to bude asi tezke prekonavat... to je proste travarska legenda:)
Reagovat
smazaný uživatel
Krejča pryč, Plíšek pryč, dnes ještě dojde na Kvítí a Siniak, Linda to asi taky nezvládne, no prostě hezky ta sezóna graduje,je to s námi čím dál horší,
Asi karma ....Česko se teď totálně řítí do pr...
Reagovat
aape
tak tenis je v krizi, ale zbytek Česka to snad nějak zvládne smile
Reagovat
FulnekUltras
hlavně zbytek Evropy aby už konečně trochu zabral a přestal se sebedestruktivně cpát do řiti ušákom smile
Reagovat
brixner
Jak v krizi, more?? Si nečet, jak Nadal přišel málem vo hnátu a pak vyhrál?? To neni krize, ale zázrak! Se zázrakama se dobře žije, tak vydrž, vono to příde, neboj!smilesmile
Reagovat
brixner
Ale h0vno se řítí, u nás bylo dneska sluníčko!smilesmilesmile
Reagovat
baba
Krejča pryč, Plíšek pryč, dnes ještě dojde na Kvítí a Siniak, Linda to asi taky nezvládne, no prostě hezky ta sezóna graduje,je to s námi čím dál horší,
Asi karma ....Česko se teď totálně řítí do pr...
Reagovat
FulnekUltras
kovidhysterie nezadržitelně končí - a výsledky by se měly opět začít pomalu vracet do normálu smile
Reagovat
brixner
Hele, Fulnek, jestli Novaka opravdu nepustí na USO, tak v normálu není vůbec nic!!!smile
Reagovat
FulnekUltras
na to si ještě chvíli počkáme, kam až to ušácké kurrrvy hodlají nechat všechno zajít... smile
Reagovat
Mony
Žádná protekce! Jestli ho pustí, tak jdu stávkovat. Teď jsem měl podruhé covid a plný protilátek musím k tomu ještě očkovat, abych mohl do USA.. smile
Reagovat
FulnekUltras
užij si tuhle novodobou penzijní reformu se vším všudy - snad ještě není pozdě, abys z ní bez větší zdravotní úhony vystřízlivěl smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Výjimky muší byť, i čeština je plná výjimek a jaký je to krásný jazyksmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist