Krejčíková v Tianjinu porazila i Lisickou a kvalifikovala se do hlavní soutěže

7. 10. 2018, 11:09
Aktuality 5
WTA TIANJIN - Barbora Krejčíková se kvalifikovala na turnaj WTA International v čínském Tianjinu. V závěrečném druhém kole dvaadvacetiletá Češka udolala bývalou světovou dvanáctku Němku Sabinu Lisickou a navázala na včerejší hladkou výhru nad domácí outsiderkou.
Barbora Krejčíková

Vrchol sezony bude mít Barbora Krejčíková ve čtyřhře. S Kateřinou Siniakovou ji koncem října čeká Turnaji mistryň v Singapuru a teoreticky mohou být druhé deblistky světa nominovány na listopadové finále Fed Cupu.

Tento týden ale mají vítězky dvou letošních grandslamů odlišný program. Zatímco Siniaková se vrátila z Asie do Evropy a startuje v hale v rakouském Linci, Krejčíková dala přednost turnaji v čínském Tianjinu, kde hraje poprvé od US Open.

Do čtyřhry je Krejčíková přihlášená s Rumunkou Irinou Beguovou, ale ve dvouhře si účast mezi nejlepšími musela vybojovat v dvoukolové kvalifikaci. A potřetí v sezoně v ní byla úspěšná. 

V sobotu dvaadvacetiletá brněnská rodačka potvrdila roli favoritky proti domácí 753. hráčce světa Yanni Liu, s níž ztratila jediný set, a dnes si poradila i s bývalou světovou dvanáctkou Sabinou Lisickou. Devětadvacetiletou Němku zdolala po dvou a půl hodinách 7-6 5-7 6-3.

WTA INTERNATIONAL TIANJIN
los dvouhry

V hlavní soutěži aktuálně až 221. tenistka světového žebříčku Krejčíková začne proti Ukrajince Kateryně Kozlovové (h2h 0-2).

Nasazenou jedničkou je semifinalistka z roku 2015 Karolína Plíšková, která před pár dny přijala divokou kartu a v Číně bude bojovat o další body v boji o Turnaj mistryň. V prvním kole začne proti Američance Varvaře Lepchenkové (h2h 3-0), ve své polovině pavouka pak má i Bělorusku Arynu Sabalenkovou, jež má rovněž stále teoretickou šanci probojovat se do Singapuru. Turnajovou dvojkou je Caroline Garciaová z Francie.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (07. 10. 2018)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Krejčíková (7-ČR) - Lisická (Něm.) 7-6 5-7 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
Dneska všechny 3 zvládly zápasy v kvalifikaci proti nebezpečným soupeřkám, Bára Krejčíková proti Bine, Týna Plíšková proti Baře a Terka Smitková porazila supertalent Olgu Danilovic :) ... Týnu teď čeká Anička Blinkova a Terku Smitkovou Jill Belen Teichman, uvidíme, jestli se jim podaří postoupit do MD :)
Reagovat
Fransoas
Je dobře,že se jí podařilo postoupit do hlavního turnaje.Mezi naší hráčkou a Ukrajinkou je přibližně 100 míst.Mohla by být favoritkou vzhledem ke vzájemným zápasům.Jakýkoliv výhra by byla úspěchem.
Reagovat
tommr
skalp Lisický je pořád cennej i když už ted nehraje tak dobře jako dřív ...

Doufám, že Bára bude mít i štěstí na los. Hlavně at nevyfasuje Garciaovou ...
Reagovat
LubosZabloudil
Bára začne proti Kateryně Kozlovové ;)

http://www.tenisportal.cz/vzajemne/krejcikova/kozlova-3b58c/
Reagovat
tommr
to je hratelná soupeřka. Z těch možností, který byly k dispozici je to rozhodně ta nejlepší ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist