Krejčíková začala kvalifikaci v Shenzhenu vydřenou výhrou nad Stojanovičovou

4. 1. 2020, 10:46
Aktuality 25
WTA SHENZHEN - Barbora Krejčíková úspěšně vstoupila do kvalifikace turnaje WTA International v Shenzhenu. Čtyřiadvacetiletá Češka, která ještě včera hrála v Hongkongu, zdolala po více než dvou a půl hodinách boje druhou nasazenou Srbku Ninu Stojanovičovou. O start v hlavní soutěži se utká s Rumunkou Irinou Beguovou.
Barbora Krejčíková (© Shenzhen Open)

Barbora Krejčíková závěr minulé sezony promarodila kvůli zranění kolena a byla ráda, že stihla alespoň dvě poslední akce ve čtyřhře s vyvrcholením na Turnaji mistryň.

Vzhledem k absenci singlových zápasů startovala už tento týden na menším turnaji ITF v Hongkongu, kde si připsala dvě třísetové výhry a včerejší hladkou porážku ve čtvrtfinále s Francouzkou Harmony Tanovou.

Do posledního zápasu možná nedala všechno, neboť díky vyřazení se stihla přesunout na výrazně prestižnější turnaj WTA International do čínského Shenzhenu. Tam dnes pouhých 24 hodin od včerejší porážky vstoupila do kvalifikace a po více než dvou a půl hodinách boje zdolala 6-4 2-6 7-5 Ninu Stojanovičovou.

Čtyřiadvacetiletá Češka musela o vítězství nad o půl roku mladší Srbkou pořádně bojovat. Ve třetím setu byla dvakrát brejk pozadu, od stavu 2-4 ale získala pět ze šesti gamů a připsala si cenný skalp 87. hráčky světa.

O postup do hlavní soutěže, kterou si loni na okruhu WTA zahrála pouze v červenci na antuce v Bukurešti, kde postoupila do čtvrtfinále, bude 131. žena žebříčku WTA Krejčíková usilovat proti 102. hráčce světa a předloňské semifinalistce Rumunce Irině Beguové.

Krejčíková si v Shenzhenu zahraje určitě čtyřhru s Kateřinou Siniakovou, s níž tvoří druhý nasazený pár. Z Číny se pak přesune do Melbourne na kvalifikaci Australian Open.

WTA INTERNATIONAL SHENZHEN
los dvouhry
los čtyřhry

Dvouhru si v Shenzhenu si zahrají minimálně dvě Češky. Šampionka z roku 2017 a předloňská finalistka Kateřina Siniaková v prvním kole vyzve pátou nasazenou Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou (h2h 2-2). Dvojnásobná čtvrtfinalistka Kristýna Plíšková čeká na soupeřku z kvalifikace, do deblu přihlášena s Rumunkou Beguovou.

Nejvýše nasazenou je Švýcarka Belinda Bencicová, kterou v prvním kole vyzve Ruska Anna Blinkovová. Titul bude z pozice nasazené dvojky obhajovat Běloruska Aryna Sabalenková, jež začne proti kvalifikantce.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 775.000 dolarů
sobotní výsledky (04. 01. 2020)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Krejčíková (ČR) - Stojanovičová (2-Srb.) 6-4 2-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
bIbec
já snad tady na TP nikdy na skore nekoukal...

snad dobrých 10 let na skore koukám tady, tak kdyby to někomu vyhovovalo..

http://www.livescorehunter.com/Livescores/Livescore-Tennis.html
Reagovat
lvicek
Riakala jsem si, ze si nebudu hned stezovat, protoze to je vetsinou takovy zvyk si hned stezovat na vsechno nove, a ze mu dam sanci. Zatim tedy poradne nevim, protoze se hralo rano a stejne jsem nic nesledovala. Vsimla jsem si jedne, pro me celkem prima veci - ze lze velmi snadno kliknout a videt poradi zapasu na jednotlivych kurtech - takze si budu moct snadno hlidat zapasy, co me zajimaji. Za to palec nahoru. Ovsem, OVSEM!!!, kam se proboha ztratili moje zapasy? To uz se nedaji vykliknout jen ty zapasy, ktere me zajimaji?? Nebo jsem jen neschopna to v tom novem dizajnu udelat? Kdyz budou hrat tri nase hracky na trech ruznych turnajich, to mam furt jak blbecek scrollovat nahoru a dolu?? Jestli tohleto fakt zmizelo, tak to zabije jakekoliv pripadne plusy... :(
Reagovat
bIbec
já používám mob. aplikaci tennis24. Mám tam svoje hráče osrdíčkované a vždycky mi to vyhodí ty zápasy s něma. Celkem dobrá věc. Těch aplikací je spousta. Chce si to nějak je vozkoušet a vybrat si.
Reagovat
lvicek
Njn, ja vim. Ale nejak jsem byla zvykla na tohle a i na tom mobilu to fungovalo celkem dobre. Takovy to zkouseni aplikaci me moc nebavi.
Reagovat
PetraFans..
Já používám Livesport aplikace v mobilu, jdou tam dát i hráči do "oblíbených", lze tam najít průběh zápasu atd. K tomu mám ještě aplikaci ATP/ WTA live, kde najdeš jak livescore, tak hlavně rozpisy zápasů na jednotlivých kurtech a i kalednář turnajů tam je.
Reagovat
Nola
dakujem vsetkym za ochotu, ale live score na tejto stranke mi bude chybat
Reagovat
R01316
naprosty souhlas
Reagovat
Nola
live skore cez TP nejde absolutne sledovat, oranzova je fajn akurat na antuke, za mna krok spat, IT-ckar, ktoremu zaplatili to nezvladol, strasne, prosim, dajte odkaz, kde mozem sledovat live-skore, dakujem
Reagovat
SpacialRecognition
livescore.in
Reagovat
tommr
na solidní livescore máš odkaz na levý straně v rubrice Partneři ...
Reagovat
EllNino
celkem mě baví neschopnost některých lidí si cokoli najít na netu :D
Reagovat
Nola
? preco by som mala hladat, ked mi stacilo kliknut na tuto stranku este nedavno a vedela som, ako hraci/hracky hraju ? fiftiny, hry, sety.... najlepsi tenisovy portal to bol, smutne....
Reagovat
EllNino
já jen, že stačí napsat do vyhledávače "livesport.cz" a máš tam uplně všechno v původním, co bylo zde ...
Reagovat
rybicka
Já sice jsem schopna si nalézt náhradní, nicméně vinou té příšerné grafiky vlastně tenis portál navštěvuji výrazně méně, a možná už spíše ze zvyku.

Škoda toho zmrvení. Nic proti osobitosti, za mne spíše naopak. Ovšem k čemu je osobitost, když je to podstatné prakticky k nepoužití?

Když jsem tu novotu nalezla, až jsem se lekla, co že jsem to provedla s tak použitelnou tabulkou..? No, alespoň jsem v tom nevinně. :-)
Reagovat
FulnekUltras
Tak hlavně, že TO všechno má zjevně nějakou (pro)vizi. ;-)))

Važme si i drobných věcí, jako je třeba svoboda projevu. ;-)
Reagovat
rybicka
:-) áááá, a máme tu politiku :-)

Za mne - Svoboda projevu je kuwa velká věc! Žádná drobnost!
Reagovat
com
:D a ze to pises zrovna ty :D ..sis jako nemohl sam najit na netu kdo figuruje v tymu Kyrgiose, kdyz si se tu ptal co je to za fesaka v ty ksilovtce :D
Reagovat
EllNino
lol za fešáka :D aspoň si nevymejšlej
Reagovat
R01316
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/barbora-strycova-tenis-wimbledon.A191222_135153_tenis_lsv
Reagovat
EllNino
když nemáš premium, je to bohužel k ničemu :)
Reagovat
George_Renel
Zkus toto?
https://www.idnes.cz/sport/tenis/barbora-strycova-tenis-wimbledon.A191222_135153_tenis_lsv&h=E6D09BFB1A325895592C0A3E19EC517B
Mělo by to fungovat jako sdílení.
Reagovat
EllNino
moc děkuju!
Reagovat
EllNino
Nečekal jsem :)

Begu ve finále kvaldy je hratelná z těch, co tam jsou, navíc se také docela natrápila se Štefkou, která už dlouho nemá formu ... Bára má určitě šanci
Reagovat
tommr
jj je to hodně překvapivá výhra. Na tom co píšou v článku o jejím zápase s Tanovou asi něco bude ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist