Kristýna Plíšková ani Benešová v Soulu do čtvrtfinále nepostoupily

22. 9. 2011, 09:56
Aktuality 7
WTA SOUL - Kristýna Plíšková v Soulu v boji o postup do prvního čtvrtfinále na okruhu WTA neuspěla. Stejně dopadla i Iveta Benešová, jež hrála o první čtvrtfinále v tomto roce.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková si v Soulu po úspěšně absolvované kvalifikaci připsala druhý vítězný zápas v hlavní soutěži turnaje WTA. Dnes proti Španělce Marii-José Martínezové hrála o premiérový postup do čtvrtfinále, nasazenou šestku ale nezaskočila.

Devatenáctiletá rodačka z Loun, jež loni vyhrála wimbledonskou juniorku, hned v úvodním gamu ztratila podání, nervozitu však rychle odhodila z kurtu a servis si vzala zpět. Dějství nakonec dospělo až do zkrácené hry, ve které prokázala více zkušeností o deset let starší Španělka. I druhý set začala Plíšková ztraceným podáním, a i když ještě stačila vyrovnat na 2-2, poslední čtyři gamy patřily 36. hráčce světa Martínezové.

"Ona skvěle podávala. Bylo těžké ji brejknout, ale ve druhém setu jsem se opravdu hodně snažila a měla jsem tak větší šanci na vítězství,? chválila Martínezová talent Plíškové. 

Levorukou Španělku nyní čeká duel s Julií Görgesovou z Německa, jež si poradila s Řekyní Eleni Daniiliouovou.

O teprve první čtvrtfinále v této sezoně usilovala Iveta Benešová. Osmadvacetiletá Češka v Koree sice ukončila sérii čtyř porážek v řadě, další výhru ale nepřidala. V zápase s Galinou Voskobojevovou z Kazachstánu doplácela na časté ztráty servisu a nakonec po necelých dvou hodinách podlehla 4-6 4-6.

Co se v Soulu nepovedlo Benešové, dokázala Věra Duševinová. Čtyřiadvacetiletá Rusku navázala na skalp nejvýše nasazené Schiavoneové dnešní výhrou 6-3 6-1 nad Rumunkou Alexanderou Dulgheruovou a poprvé v této sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká s Voskobojevovou.

V pavouku dvouhry v Soulu tak zůstala z českých tenistek jen obhájkyně loňského finále Klára Zakopalová, kterou v pátek čeká čtvrtfinále proti Vanii Kingové z USA.

- WTA INTERNATIONAL SOUL -
(Korea, tv. povrch, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (22. 09. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Martínezová (6-Šp.) - Kristýna Plíšková (ČR) 7-6(5) 6-2
Voskobojevová (Kaz.) - Benešová (ČR) 6-4 6-4
Görgesová (3-Něm.) - Daniiliduová (Řec.) 6-4 7-5
Duševinová (Rus.) - Dulgheruová (Rum.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Pe3k
Smích přejde až jí uvidíš :D

http://www.super.cz/5032-podivejte-se-tahle-prekrasna-modelka-s-dokonalym-telem-a-rty-angeliny-jolie-sbalila-tomase-berdycha.html
Reagovat
smazaný uživatel
To vyhraje všechno letos :-D
Reagovat
Pe3k
Někdo kdo si před 6 lety přetrhl achilovku. Někdo to tady vědět bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte náhodou, kdo by to tak mohl být?
.... Dotyčného tenistu, který před šesti lety nesplnil jeho naděje, jmenovat nechce. Když ale vidí jeho jméno na teletextu, ještě dnes se mu udělá lehce nevolno? ?Tip byl v pořádku, ale borec si snad v tom zápase přetrhl achilovku. Radši už na to moc nemyslím,? končí otevřenou zpověď.
Reagovat
smazaný uživatel
... http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-cesky-fotbal-clanky/110373/misto-fotbalu-dluhy-a-rozvod-sazka-mi-znicila-karieru-rika-chmelicek.html
Reagovat
Pe3k
Berdych má novou a krásnou přítelkyni. Snad se to projeví i na jeho hře. Gratulace :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koho? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist