Kristýna Plíšková prohrála s Kozlovovou a čtvrtfinále v Charlestonu neobhájí

2. 4. 2019, 22:32
Aktuality 22
WTA CHARLESTON - Kristýna Plíšková skončila na antukovém turnaji WTA Premier v Charlestonu v prvním kole, neobhájí porci bodů za loňské čtvrtfinále a vypadne z Top 100. Česká tenistka ve svém úvodním vystoupení prohrála ve dvou setech s ukrajinskou kvalifikantkou Katerynou Kozlovovou a o dvě hodiny později vypadla i ve čtyřhře.
Kr. Plíšková (© j48tennis.net)

Loni Kristýna Plíšková v Charlestonu vyřadila krajanky Kateřinu Siniakovou a Petru Kvitovou i bývalou šampionku Rusku Jelenu Vesninovou a postoupila do čtvrtfinále. Letos však skončila už v prvním kole, ve světovém žebříčku přijde o sto bodů a vypadne z Top 100.

Sedmadvacetiletá Češka dnes na specifické zelené antuce nestačila na z kvalifikace rozehranou Katerynu Kozlovovou. Na začátku utkání, které začalo kvůli dešti s tříhodinovým zpožděním, sice jako první sebrala soupeřce podání a ujala se vedení 2-0, sama se ale na servisu trápila. O podání přišla celkem pětkrát a prohrála 5-7 4-6.

Letos má Plíšková zápasovou bilanci 8-11. Pouze na dvou turnajích WTA 125k dokázala vyhrát alespoň dva zápasy po sobě. 

Náladu si Plíšková v Jižní Karolíně nespravila ani ve čtyřhře, ze které o pouhé dvě hodiny později vypadla také. Společně se Švýcarkou Belindou Bencicovou prohrály jednoznačně 2-6 1-6 s dvojicí Atawová/Srebotniková.

Nyní by se sestra světové trojky Karolíny Plíškové měla vrátit do Evropy, příští týden je přihlášena na turnaj ve švýcarském Luganu.

Nasazené jedničky soutěže deblistek Květa Peschkeová a Nicole Melicharová porazily po odvrácení tří mečbolů 6-1 2-6 11-9 dvojici Larssonová/Tomljanovicová a přerušily sérii pěti porážek. Na výhru čekaly od poloviny ledna, kdy postoupily do osmifinále Australian Open.

Stephensová se na výhru nečekaně nadřela
Úspěšně a dvousetovými výhrami už do turnaje vstoupily obě největší favoritky, nicméně po zcela odlišném průběhu. Zatímco obhájkyně titulu Kiki Bertensová se na kurtu nezdržela ani hodinu, šampionka z roku 2016 Sloane Stephensová se pořádně nadřela.

Nasazená jednička Sloane Stephensová na domácí zelené antuce zdolala Španělku Saru Sorribesovou Tormovou zdolala i vinou šesti ztracených servisů až po 2 hodinách a 37 minutách dvakrát 7-6.

V prvním setu Stephensová prohrávala 2-5 a ztrácela dva brejky. Při vlastním podání však přežila setbol a sadu po boji získala. Ve druhém dějství celkem čtyřikrát neudržela výhodu brejku, nevyužila dva mečboly při vlastním podání a musela znovu do zkrácené hry. V té prohrávala 2-4, ale pak získala pět míčků v řadě a duel ukončila.



"Byl to náročný den a jsem moc ráda, že jsem dokázala postoupit dál. Jsem šťastná, že jsme nepřestávala bojovat, i když se mi z různých důvodů nedařilo," řekla Stephensová. "Soupeřka má jiný styl hry, než většina ostatních holek. Má různé varianty, takže to proti není snadné."

Kiki Bertensová vyhrála snadno 6-2 6-1 nad Italkou Martinou Trevisanovou, přestože na začátku zápasu se svým výkonem zcela spokojená nebyla. "Hrát po dlouhé době první zápas na antuce je vždycky těžké. Navíc byla dost zima. Zpočátku jsem hledala rytmus a necítila jsem dobře míčky. Ale postupně se to lepšilo a nakonec jsem spokojená," hodnotila sedmadvacetiletá Bertensová.



V osmifinále se druhá nasazená Nizozemka utká s jinou bývalou šampionkou Němkou Andreou Petkovicovou, nebo Řekyní Mariou Sakkariovou.

"Každopádně to bude těžké, obě jsou skvělé hráčky. Petkovicová se snaží vrátit jakýkoliv míček, Maria je velká bojovnice. Jak jsem řekla, bude to náročné kolo," dodala světová šestka Bertensová.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 823.000 dolarů
úterní výsledky (02. 04. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kozlovová (Ukr.) - Kr. Plíšková (ČR) 7-5 6-4
Collinsová (11-USA) - Brenglevá (USA) 6-1 6-3
Buzarnescuová (12-Rum.) - Frechová (Pol.) 6-1 4-6 7-5
Sakkariová (15-Řec.) - Perrinová (Švýc.) 7-5 3-6 6-1
Martičová (16-Chorv.) - Anisimová (USA) 6-4 2-6 6-1
Petkovicová (Něm.) - Lepchenková (USA) 6-0 6-4
Davisová (USA) - Bonaventureová (Belg.) 6-4 0-6 6-2
Kanepiová (Est.) - Kuděrmětovová (Rus.) 7-6(4) 6-3
Siegemundová (Něm.) - Navarrová (USA) 7-5 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Stephensová (1-USA) - Sorribesová (Šp.) 7-6(4) 7-6(4)
Bertensová (2-Niz.) - Trevisanová (It.) 6-2 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Peschkeová/Melicharová (1-ČR/USA) - Larssonová/Tomljanovicová (Švéd./Austr.) 6-1 2-6 11-9
Atawová/Srebotniková (3-USA/Slovin.) - Bencicová/Kr. Plíšková (Švýc./ČR) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
rybicka
... jsem se vzbudila a hned jsem byla 4 dny zpět :-). Chvilku jsem tedy zmateně tápala v hlavě, ale už jsem to zvládla :-). Obyčejná chybka. Jinak pokud je to předpověď, za mne příjemná.
Reagovat
rybicka
A když chybka, tak hned i má :-). Přeji postup Mihaele.
Reagovat
Alien
Tak to jaksi nechápu? Jaké 4 dny a jaká vaše chyba?
Reagovat
rybicka
No, to byl "apríl". A má chyba? Napsala jsem, že jako předpověď je to pro mne příjemné a přitom přeji Rumunce.
Tak asi tak :-)
Reagovat
rybicka
Jinak to byl nadpis v expresce. Už je opraveno.
Reagovat
dadaft
Jak už psala sojka jinde, Kristýnina hra je celkově nějaká rozháraná, plná "zvláštních" nápadů a nekonzistence -- vzpomínám si, jak mě včera vytočila jednou výměnou, kdy zahrála (kupodivu) dobrý umístěný forhend, soupeřka odpověděla v nouzi pomalým bochánkem kousek za kříž, následoval další dobrý forhend v náběhu, který soupeřka musela hrát v plném běhu daleko v rohu,,,,,,, a Týna místo aby logicky pokračovala v pohybu vpřed k síti, kde to stačilo pohlídat, protože soupeřka měla jen několik špatných možností -- hrát nad sloupkem po lajně, lobovat s neuvěřitelnou přesností, nebo to prostě podseknout přes síť, kde by si to Týna v pohodě pohlídala a jenom sklepla do liduprázdného kurtu -- začala couvat zpátky k BL, kde ji přišel pomalý čop pod nohy, který nebyla schopná v tak komplikovaném pohybu dát přes,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,, bylo to tak netenisové, že jsem doslova vyletěl od televize a musel se jít vydýchat.

Takový bezradný tenis-netenis teď hraje.
Reagovat
FulnekUltras
dík - jako kdybych to před sebou viděl ;-)
Reagovat
Alien
Co se to s Týndou v posledních dnech děje? A to jsem někde četl, že měla našlápnuto lépe než Karči!
Reagovat
jirkaS
tady už s progresem nepočítám :-(
Reagovat
rybicka
A já znovu a znovu, ač rozumem už tomu nevěřím, doufám že se stane zázrak a ona se vrátí ke svým dřívějším výkonům. :-(
Reagovat
George_Renel
Obávám se že nestane, tváří se totiž tak spokojeně a bohorovně, že to vypadá, že jí to vůbec nevadí.
Reagovat
rybicka
Taky mám pocit, že už je vnitřně z tenisu pryč a je momentálně spokojená s radostmi života, v dostatku, a bez tlaku. Jednou jí to, myslím, bude mrzet.
Ale každý má právo na svou volbu. Jen mi je to dost líto. Zabalila to před "vrcholem". Zahodila šance, za které by jiní dali "všechno".
Reagovat
Blondie
Otázkou je: žije Kristýna v dostatku? Já se obávám, že moc ne :(
Reagovat
sojka1
myslim, ze muzes byt zatim uplne bez obav.. :-) Dostatek je samozrejme relativni pojem, ale Michal Hrdlicka Tynde jiste nejakou tu zajimavou reklamni smlouvu vzdy zajisti, je schopny a ona bude, alespon v ceskem rybnicku tahnout, kdyby jen jako dvojce Kaji. Navic reklama automaticky pracuje s podvedomim, kdyz jsem pred casem vrazila na benzince do papirove Kristyny (jako ziva), automaticky mi blesklo, ze je to Kaja... neeee, nerekla jsem pardon, jen sakra... :-))
Reagovat
Blondie
:D :D omlouvat se papírové Kristýně! :D já bych jí samozřejmě minimálně ty prachy přála, když už je v hrozném stínu sestry. Lehké to nemá ani jedna z nich, i pro Káju to asi nic přijemného nebude. Tak snad se Hrdlička opravdu postará :)
Reagovat
FulnekUltras
otázka jak dlouho ještě a co všechno Hrdla nakonec rodince vyluxuje - jo, Šoukalovic syndrom je silný a soudobá holátka nemají skoro žádný imunitní systém - odkud by ho taky vzaly? - bravó Kozel!!!
Reagovat
FulnekUltras
většinou nemají...
Reagovat
rybicka
"Dostatek" je samozřejmě relativní. Ale zatím určitě bídou netrpí, je to mladá žádoucí žena. Je to i vidět na vzhledu, která z holek víc maká, a která se netýrá. V pozadí má i to podvědomí lidí o Karolíně, prostě všeliké možnosti má zatím jistě leckde otevřené. Určitě se jí žije dobře. Škoda, že nemá trochu z povahy Terky Martincové.
Reagovat
misa
Na stránkách WTA má prize money $2,275,516. I kdyby jí po zaplacení všech nákladů zbylo 40%, tak si asi každý dovede představit, kolik je to Kč. Plus nějaké příjmy z reklamy (jak dole píše sojka). Prostě mi z toho vychází momentálně bezstarostný život.
Reagovat
misa
Dívám se, že komentář skočil až dolů, takže sojka to píše nahoře :)
Reagovat
PetaM
A tyhlety prize money jsou udávány už ve zdaněné formě, nebo před zdaněním? Pak by jí zbylo o dost méně, než 40 % :D
Reagovat
misa
Před zdaněním. A když bude mít málo, tak něco pošle sestra :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist