Kristýna Plíšková v Tokiu nevyužila mečboly proti Gavrilovové a proti sestře si nezahraje

17. 9. 2018, 07:03
Aktuality 15
WTA TOKIO - Sestry Plíškovy se v ani Tokiu prvního vzájemného zápasu po pěti letech a premiérového v hlavní soutěži turnaje WTA nedočkají. Kristýna Plíšková totiž v japonské metropoli podlehla po nevyužití dvou mečbolů a bezmála tříhodinovém boji Australance Darje Gavrilovové a na jedenáctém z posledních dvanácti turnajů tak vypadla už v prvním kole.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková od konce května odehrála dvanáct turnajů a pouze v Moskvě, kde zdolala ve třech setech Kateřinu Siniakovou, se dostala do druhého kola. Na zbylých jedenácti akcích skončila na raketě hned své první soupeřky, z toho sedmkrát po třísetové porážce.

Poslední nezdar zaznamenala šestadvacetiletá rodačka z Loun dnes v Tokiu, kde podlehla 6-7 6-3 6-7 o dva roky mladší Australance Darje Gavrilovové. V rozhodujícím setu přitom česká tenistka vedla 4-1 a měla i dva mečboly, ale poslední míček získat nedokázala a i třetí vzájemný duel ve třech setech prohrála.

V prvním setu Plíšková dvakrát smazala manko brejku a za stavu 5-4 měla setbol. Ale nevyužila ho a vzápětí přišla potřetí o servis, ovšem i potřetí se jí povedl rebrejk. Jenže v tie-breku sadu nakonec stejně ztratila. 

Od stavu 6-7 a 2-3 se Plíšková dostala do laufu a po zisku sedmi gamů v řadě vedla v rozhodujícím dějství 3-0 a 40-0 a měla celkem pět brejkbolů. Nadějný náskok ale prohospodařila. Za stavu 5-4 neproměnila mečbol, v závěrečném tie-breaku zahodila i druhou šanci a nakonec po 2 hodinách a 54 minutách vyčerpávajícího boje utrpěla pátou porážku v řadě.


Kristýna Plíšková tak přišla o vzájemný souboj se svou sestrou Karolínou, ani jedna ale o něj příliš nestojí. Celkově spolu odehrály devět soutěžních zápasů na profi úrovni, naposledy se však utkaly už před více než pěti lety, v hlavní soutěži turnaje WTA se proti sobě ještě nikdy nepostavily. 

O Turnaj mistryň usilující světovou osmičku Karolínu Plíškovou tak čeká možná příjemnější souboj s 33. hráčkou světa Gavrilovovou, kterou ve všech třech vzájemných duelech porazila hladce 2-0 na sety. Plíšková v Japonsku obhajuje čtvrtfinále.

Z českých tenistek se v Japonsku představí ve dvouhře ještě Barbora Strýcová, kterou v úterý čeká kazašská kvalifikantka Zarina Dijasová.

• WTA PREMIER TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 799.000 dolarů
pondělní výsledky (17. 09. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gavrilovová (Austr.) - Kr. Plíšková (ČR) 7-6(2) 3-6 7-6(8)
Muguruzaová (6-Šp.) - Bencicová (Švýc.) 6-2 6-4
Kontaveitová (Est.) - Mladenovicová (Fr.) 6-3 7-6(5)
Giorgiová (It.) - Doiová (Jap.) 6-2 6-1
Cibulková (SR) - Hibinová (Jap.) 6-1 5-7 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Sasnovičová (Běl.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (1-ČR) - Hajašiová/Učijimaová (Jap.) 6-4 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobrá práce.
Vyhraj to tam celé :-)
Reagovat
com
Kristyna takticky, aby nemusela hrat s Karolinou :)
Reagovat
Hector21
dobře Nastík...jen tak dál :)
Reagovat
Krisboy
Jelito, kopyto, neplatí to.
Reagovat
EllNino
bohužel, tohle byl takový trochu danajský dar od pořadatelů no, v Soulu nebo Kantonu by měla větší šanci nahrát si tolik potřebné body ... i tak byla tak blízko výhře a zápasu se sestrou ...
Reagovat
dadaft
teď jsem to pustil --- to snad ani není v Tokiu a hraje se v hale???
Reagovat
smazaný uživatel
A ty barvičky!! :))
Reagovat
EllNino
kvůli OH se dělají rekonstrukce areálu, tak se letos hraje v hale :)
Reagovat
dadaft
aha, dík.
Reagovat
tommr
opět jednou názorně demonstrovala proč je o tolik horší než její dvojče. Prohrát takovej zápas jako dneska proti Gavrilovový vyžaduje opravdu velký umění. V prvním setu zahodila setbol, ve třetím za stavu 3:0 zahodila celkem 5 brejkbolů na 4:0, pak zahodila 2 mečboly a všechno to korunovala tím, že soupeřce darovala mečbol dvojchybou ... :(
Karolína to všechno sledovala přímo v hledišti a tak doufám, že se z chyb svojí sestry dostatečně poučí ...
Reagovat
ttopi
Přitom je zajímavý, že někde psali, že dlouho byla Kristýna lepší hráčkou. Možná má stále ty předpoklady, ale jasně se ukazuje, že bez hlavy to nejde.
Reagovat
tommr
jj někde se stala velká chyba a zdá se, že nikdo neví co s tím ...
Reagovat
ttopi
Někde mezi raketou a culíkem. Ale věřím tomu, že někdy je to prostě těžké udělat něco s hlavou.
Reagovat
turista
Je to o psychice. Prohrát po neproměnění mečbolů se stává i těm nejlepším (Federer, Djokovič).
Reagovat
EllNino
jenže Týně se to stává v každém zápase pomalu, že nevyužije nadějný náskok
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist