Kudrjavcevová má první titul. Vyhrála ruské finále v Taškentu

25. 9. 2010, 13:49
Aktuality 1
WTA TAŠKENT - Dvaadvacetiletá Ruska Alla Kudrjavcevová si v uzbeckém Taškentu připsala premiérový titul. Ve finále porazila krajanku Jelenu Vesninovou, jež neuspěla ani ve svém čtvrtém finále.
Profily hráčů
Alla Kudrjavcevová

Alla Kudrjavcevová se teprve minulý týden v Guangzhou poprvé na turnaji WTA dostala přes čtvrtfinále, aby nakonec prohrála až ve finále s Grothovou. Svou formu potvrdila na dalším asijském turnaji v uzbeckém Taškentu, kde si postup do finále zopakovala.

O premiérový titul ji mohla připravit už jen o necelé dva roky starší krajanka Jelena Vesninová, jež za poslední dvě sezony postoupila již do čtvrtého finále. Nicméně na první titul dosud nedosáhla: loni v Aucklandu podlehla Dementěvové a v New Havenu Wozniacké. Letos v létě ji o titul z Istanbulu připravila Pavljučenkovová.

A nedočkala se ani na čtvrtý pokus. Jediné dosavadní vzájemné utkání sice předloni v Římě jednoznačně vyhrála, ale Kudrjavcevová, dnes třikrát získala její podání a za 95 minut se radovala z vítězství 6-4 6-4.

"Byla jsem dnes hodně nervózní. Nevěřila jsem, že bych mohla vyhrát," přiznala Kudrjavcevová. "Ale hodně jsem si pomohla servisem, když jsem to potřebovala. Finálový výsledek možná vypadá jako snadný, ale zápas to jednoduchý rozhodně nebyl," dodala.

"Nehrála jsem dobrý tenis jako během celého týdne," litovala Vesninová. "Ale Alle gratuluji k vítězství a prvnímu titulu. Dnes hrála úžasně."

- WTA INTERNATIONAL TAŠKENT (Uzbekistán, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (25. 09. 2010)

Dvouhra - finále:
Kudrjavcevová (7-Rus.) - Vesninová (4-Rus.) 6-4 6-4

Čtyřhra - finále:
Panovová/Poučeková (Rus./Běl.) - Dulgheruová/Rybáriková (Rum./SR) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Alle vyhru samozrejme preju, byla zaslouzena, jen tenhle titul mel byt Vesny.Se svoji hrou proste musi proti nekomu jako je Alla dominovat a rozhodne ne se nechat brejknout vicekrat nez sama dokaze souperku.Nevim, jestli ma snad nejaky blok z finale, ale cim dal vic to tak vypada.Zatimco prohry s Lenou Dementievou, Wozniacki i Pavly se dali nejak pochopit, tak tady nemam slov.Bohuzel po vcerejsku jsem tak trosku tusil, ze Vesna najde zpusob, jak si to nechat protect mezi prsty.Alla byla vyjma kratke chvilky ve druhem setu vicemene suverenni proti Evgenyii, Vesna pracne obracela treti set a presne jak jsem si myslel, Niculescu vyckavani ji nesedelo.Jen si muzu prat, aby to Vesnu nijak nepoznamenalo ve zbytku sezony, protoze si myslim, ze se zacinala znovu rozehravat k vybornym vykonum a navazovat na minuly rok:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist