Kuzněcovová utekla hrobníkovi z lopaty, odvrátila čtyři mečboly

26. 5. 2010, 23:30
Aktuality 2
FRENCH OPEN ženy - Z nasazených hráček dnes vypadla jen Šafářová. A málem i loňské šampionka Světlana Kuzněcovová, jež odvrátila čtyři mečboly proti Němce Petkovicové. Naopak Veus Williamsová, Caroline Wozniacká či Flavia Pennettová problémy neměly.
Světlana Kuzněcovová

Nasazená šestka Světlana Kuzněcovová během antukové přípravy vyhrála jediný ze čtyř zápasů a přišla o dobré postavení v žebříčku. Nyní obhajuje 2000 bodů v Paříži a málem o většinu z nich přišla.

Už ve druhém kole měla pořádné problémy s Andreou Petkovicovou. Němka za stavu 6-4 5-4 a 40-0 měla tři mečboly, všechny ale po vlastních chybách zahodila, stejně jako následný čtvrtý. Favorizovaná Ruska se po nečekaném návratu do zápasu zvedla a utkání nakonec otočila.

"Když jsem čelila mečbolům, tak jsem myslela na jedinou věc. A to, že tu chci ještě vydržet. To pro mě v tu chvíli byla nejdůležitější na světě," komentovala Kuzněcovová. "Viděla jsem, že má problém zápas ukončit. Tak jsem jen musela využít své šance."

Naopak bez problémů a pod dohledem svého otce Richarda i mladší sestry a světové jedničky Sereny v hledišti vyhrála Venus Williamsová. Po výhře nad Španělkou Arantxou Parraovou-Santonjaovou.čeká na turnajovou dvojku Slovenka Dominika Cibulková, loňská nečekaná semifinalistka.

Světová trojka Caroline Wozniacká v Paříži znovu ožívá. Po zranění kotníku se několik týdnů trápila, na French Open však ve dvou zápasech ztratila jen sedm her. Dnes porazila 6-1 6-3 o třináct let starší Italku Garbinovou a postoupila do 3. kola, ve kterém ji čeká vítězka turnaje ve Varšavě Dulgheruová z Rumunska.

Osm vzájemných utkání odehrály Italky Flavia Pennettaová s Robertou Vinciovou. Dosud se ve výhrách pravidelně střídaly a dnes byla na řadě Pennettaová. Ta také italský souboj jasně ovládla a chystá se na třetíé kolo proti Hercogové. Ta zametla s Lucií Šafářovou.

- FRENCH OPEN ženy (Francie / Paříž, antuka) -
středeční výsledky (26. 05. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Hercogová (Slovin.) - Šafářová (24-ČR) 6-1 6-2
V. Williamsová (2-USA) - Parraová (Šp.) 6-2 6-4
Wozniacká (3-Dán.) - Garbinová (It.) 6-3 6-1
Kuzněcovová (6-Rus.) - Petkovicová (Něm.) 4-6 7-5 6-4
Pennettaová (14-It.) - Vinciová (It.) 6-1 6-1
Rezaiová (15-Fr.) - Kerberová (Něm.) 6-2 2-6 6-3
Petrovová (19-Rus.) - Szavayová (Maď.) 6-1 6-2
Cibulková (26-SR) - Lepchenková (USA) 4-6 6-2 6-0
Kirilenková (30-Rus.) - Meusburgerová (Rak.) 6-3 6-3
Dulgheruová (31-Rum.) - Bacsinszká (Švýc.) 6-4 6-2
Amanmuradovová (Uzb.) - Larssonová (Švéd.) 7-6(2) 6-2
Scheepersová (JAR) - Dulková (Arg.) 3-6 6-3 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (12-ČR/Slovin.) - Borwellová/Kopsová-Jonesová (Brit./USA) 6-0 6-1
Benešová/Zahlavová-Strýcová (13-ČR) - Chuang Chia-jung/Moliková (Tchaj-wan/Austr.) 7-6(2) 6-3
Hlaváčková/Hradecká (16-ČR) - Bammerová/Barroisová (Rak./Něm.) 6-4 6-1
Safinová/Szavayová (Rus./Maď.) - Zakopalová/Zalamedaová (ČR/USA) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Petkovic skoda ze to nezvladla ale do buducnosti ked bude psychicky odolnejsia bude zvladat taketo momenty, zase ukazala ze je to super hracka s potencialom a ta jej utocna hra je fakt super. Kuznetsova este par bodikov zachranila ale aj tak velmi vela z tych 2000 strati daleko sa aj tak nedostane.
Reagovat
smazaný uživatel
rovněž Kuzně nevěřím moc... ted to Petkovic bohužel nezvládla, byla sakra blízko, škoda že to nedala... ale Sveta letos má strašnou formu, navíc na antuce jí to jde ještě hůř... jsem zvědavý na pátek, jak si povede s Marií Kirilenko, v Římě jí Masha porazila, tak jsem zvědavej, jak to bude ted, jestli Sveta projde, tak tipuju max. čtvrtfinále...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist