Kuzněcovová v Eastbourne končí

16. 6. 2009, 19:11
Aktuality 3
Hned dvě ze tří nejvýš nasazených tenistek se na turnaji v Eastbourne rozloučily hned v prvním kole. Světlana Kuzněcovová prohrála s Kanaďankou Wozniakovou 0:6, 3:6 a v prvním kole skončila i nasazená trojka Jelena Jankovičová. Ta nestačila na Rusku Annu Čakvetadzeovou v poměru 7:6, 3:6 a 2:6.
Světlana Kuzněcovová

Druhá nasazená Kuzněcovová se v úvodním setu, který trval pouhých 21 minut, vůbec nedostala do hry a odnesla si nepopulárního kanára. Ve druhém dějství držela s Aleksandrou Wozniakovou krok jenom do stavu 3:3. Po vítězství na Roland Garros a postupu na páté místo žebříčku WTA tak ruská tenistka nečekaně skončila v přípravě na Wimbledon už v prvním kole. Nadále však zůstává pozitivně naladěna.

„Na trávě umím hrát, jenom potřebuji čas. Nejsem robot, který se umí přizpůsobit ze dne na den,“ dodala ruská vítězka z Eastbourne z roku 2004.

Pro Kanaďanku Wozniakovou to byla druhá výhra nad některou z hráček elitní světové desítky, když v dubnu v Ponte Vedra Beach zdolala Naďu Petrovovou.

Druhým velkým překvapením dne se stalo vypadnutí Jeleny Jankovičové s Annou Čakvetadzeovou. Srbská šestá hráčka světa dokázala otočit nepříznivý vývoj prvního setu, když prohrávala už 1:5 a nakonec první dějství získala ve zkrácené hře. V následujících dvou setech však už na kurtu vládla ruská tenistka, která se v dalším kole utká s Marion Bartoliovou.

„Momentálně jsem ráda za každou výhru, protože je velmi důležité, abych získala zpět ztracenou sebedůvěru. V prvním setu jsem promarnila velkou šanci, ale jsem ráda, že jsem se v dalších dvou vrátila do hry a zvítězila,“ dodala spokojená 31. hráčka světa.

Jelena Jankovičová po zápase kritizovala svou fyzickou nepřipravenost. „Chvilku mi trvalo, než jsem se dostala do rytmu. Poté mi nohy z nějakého důvodu ztěžkly a především ve třetí sadě jsem neměla dostatek energie,“ řekla.

Další zajímavý duel svedl dohromady bývalou světovou jedničku Amélii Mauresmovou a Věru Zvonarevovou z Ruska, ve kterém francouzská tenistka zvítězila ve třech setech 6:3, 1:6, 6:3.

Výsledky - Eastbourne:

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Benneteau (Fr.) – Južnyj (5-Rus.) 4:6, 6:4, 6:4, Dancevic (Kan.) – Andrejev (1-Rus.) 7:6, 6:2,

Dvouhra 2. kolo: Ljubičič (Chor.) – Goodal (VB) 6:3, 7:5, Gacia-Lopez (8-Šp.) – Lu Yen-Hsun (Tchai-wan) 6:4, 6:7, 7:6, Santoro (4-Fr.) – Ginepri (USA) 4:6, 6:4, 6:1 Tipsarevič (Srb.) – Klein (Aus.) 7:6, 6:1.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:

Bartoliová (Fr.) – Dulková (Arg.) 6:3, 6:1, Čakvetadzeová (Rus.) – Jankovičová (3-Srb.) 6:7, 6:3, 6:2, Wozniacká (6-Dán.) – Kleybanovová (Rus.) 6:3, 6:2, Makarovová (Rus.) – Grothová (SR) 7:6, 6:1, A. Radwaňská (8-Pol.) – U. Radwaňská (Pol.) 6:1, 6:1, Duševinová (Rus.) - Sugiyamaová (Jap.) 6:7, 7:5, 6:4, Wozniaková (Kan.) – Kuzněcovová (2-Rus.) 6:0, 6:3, Medinaová – Martinezová (obě Šp.) 6:3, 6:7, 6:1, Mauresmová (Fr.) – Zvonarevová (4-Rus.) 6:3, 1:6, 6:3, Li Na (Čína) - Baltachaová (VB) 6:2, 7:5, Bammerová (Rak.) – Keothavongová (VB) 6:3, 6:2.


TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejlepší hráčky roku 2007 nedokážou v roce 2009 nic uhrát.:-)
Taky si myslím, že výhra Chaky je spíš důvodem špatné hry Jankovičové. Pokud nechce vypadnout z desítky, měla by už ze sebou něco dělat.
Reagovat
skott
Jeste pred par mesici bych vitezstvi nad Jankovic bral jako naznak formy Chaky ze sezony 2007, ale srbka se v soucasnosti topi v takovem bahne, ze je to asi falesna nadeje...presto Anna/Jankovic po dnesku 7-3, RESPEKT!!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky že jo. V bahně se topí obě dvě, Bartoli už nezvládne :-( Čakvetadze dál upadává, i když občas něco v prvních kolech uhraje. K návratu na vyšší místa žebříčku ale takové výsledky stačit nemůžou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist