Kvalifikantka Rogersová porazila i Erraniovou a je poprvé ve finále, čeká ji Petkovicová

12. 7. 2014, 20:16
Aktuality 22
Kvalifikantka Shelby Rogersová pokračuje na turnaji v Bad Gasteinu ve spanilé jízdě. Američanka dnes v semifinále vyřadila druhou nasazenou Saru Erraniovovu 7-6 6-3 a postoupila poprvé do finále turnaje WTA. V něm ji čeká vítězka z roku 2009 Andrea Petkovicová, jež otočila zápas s Grace Minovou, kterou porazila až 4-6 6-2 6-4.
Shelby Rogersová

Američanka Shelby Rogersová dobývá antukový turnaj v Bad Gasteinu. Aktuálně 147. hráčka světového žebříčku se do hlavní soutěže dostala až po zvládnuté kvalifikaci, která jí ale, jak to tak vypadá, dodala hodně sil a sebevědomí. Rogersová, která před turnajem v Rakousku nikdy nehrála ani čtvrtfinále turnaje WTA, tu postupně porazila Kristýnu Plíškovou, která jí jediná vzala set, v osmifinále pak překvapivě i Španělku Carlu Suárezovovou, ve čtvrtfinále si vyšlápla na Italku Camilu Giorgiovou a dnes v semifinále čelila bývalé světové pětce Saře Erraniové.

Jednadvacetiletá Američanka nastoupila do utkání prot další favoritce zcela suverénně. Dr$hé nasazené Italce vzala hned v první hře úvodního dějství servis a ujala se tak vedení, které si udržela až do šesté hry, kdy si podání sama prohrála. V desáté hře měla Erraniová na podání Rogersové dokonce i dva setboly, ty ale neproměnila a o vítězce rozhodoval až tie-break. Ten byl z obou stran hodně nervózní, obě hráčky často prohrávaly body po svém podání a dávaly tak šance soupeřce. Italka měla ve zkrácené hře další tři šance na ukončení setu, ani jednu ale nedokázala přetavit v zisk sady. Američanka měla setbolů celkem pět, přičemž proměnila až ten pátý a první sadu tak získala až po hodině a šesti minutách hry 14-12 v tie-breaku.

Ve druhém dějství sice začala Italka o něco lépe, o vedení 2-0 ale brzy přišla. Klíčový okamžik přišel v osmé hře, kdy Rogersová podruhé v setu prolomila servis Erraniové a v následující hře utkání bez nervozity dopodávala čistou hrou a poprvé v kariéře tak postoupila do finále turnaje WTA.

V něm se talentovaná Američanka utká se zkušenou Andreou Petkovicovou, která turnaj v Bad Gasteinu v roce 2009 vyhrála. Němka dnes otočila semifinálový zápas s Američankou Grace Minovou, kterou porazila až 4-6 6-2 6-4. Čtvrtá nasazená Němka bude v Rakousku usilovat o druhý letošní a celkově čtvrtý titul.

Výsledky - Bad Gastein (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Rogersová (USA) - Erraniová (2-It.) 7:6 (14:12), 6:3
Petkovicová (4-Něm.) - Minová (USA) 4:6, 6:2, 6:4

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pliškovi vyhráli čtyřhrru ! To je super jen tak dal :) Katka S. Taky vyhra a ted na kurt Terka Smitkova tak pojd ! :)
Reagovat
EllNino
noo a to prohrávalY už ve druhým setu o brejk a v STB 0:5!! :D
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2014&wkno=99&eventid=&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com ....teda ta Klárka chytla zase Donnu, letos už potřetí...Montyy, ta s těma našima hraje až příliš čsto :// ...Karolína hraje také už otřetí letos s Buyukakcay, tedy s domácí, jinak kvalifikantky mají docela dobrý los i do 1. kola, takže by Katka, pokud poorazí Jabeur, mohla mít šanci i v 1. kole, stejně tak Terka Smitková ...mohou dostat Izraely Peer nebo Glushko, Magdu Rybárikovou, Naru a nebo si mohou zahrát i proti sobě v 1. kole 2 kvalifikantky ...:)
jinak jsou zde zajímavé zápasy a trhák 1. kola bude asi zápas Wozniacki - Bencic :) ...
Reagovat
gedzitka
Nemáte někdo rozhovor ze včerejšího Víkendu (MF Dnes) s Petrou? Nebo nevíte, jestli to je ještě dnes k sehnání?
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš si to koupit tady:
https://www.mfdnes.cz/digitalni-predplatne
Reagovat
gedzitka
Koukám, Kristýna bude hrát v 11:30 v Gasteinu finále debla a ve čtyři už má hrát kvaldu v Istanbulu, jo? No tak to jsem teda zvědavá...
Reagovat
Frick
Hm, to je asi docela problém, ne? 1. kolo kvaldy asi zítra musí bejt odehráno komplet. Tak, že by Kristýna odehrála v pondělí dva mače?

Myslim si, že by určitě byla škoda nějak muset ten Istanbul odpískat, vždyť je to její oblíbenej hard...
Reagovat
EllNino
bude se muset odhlásit z kvaldy asi, myslím, že zrovna Turci jí výjimku neudělají :/
Reagovat
klarat
Zatím to vypadá na rychlý proces. :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Docela se těším, protože to bude po dlouhé době turnaj na tvrdém povrchu. No a taky se těším pochopitelně proto, že tam budou startovat moje favoritky. :) Nasazenou jedničkou bude Caro, zúčastní se taky Donna a zítra rozehraje kvalifikaci Katka Siniaková. Osobně si myslím, že lepší los kvalifikace si Katka nemohla přát, tak snad toho využije. V 1. kole narazí na Martu Sirotkinu z Ruska, která letos nemá příliš oslnivou bilanci (11 výher/11 proher). Ve druhém kole se Katka může utkat s Mandy Minellou nebo Ons Jabeur. Nejspíš to bude asi Mandy, což je samozřejmě známá hráčka, ale ani ona letos nezáří (18 výher/18 proher, na hardu 1/5). Navíc všechny tři tyto hráčky (Sirotkina, Minella, Jabeur) mají jedno společné. Katka má proti všem z nich pozitivní bilanci 1:0. Sirotkinu porazila loni v Osprey, Minellu loni v kvalifikaci Miami a Jabeur letos v Croissy-Beaubourg... Když se dívám na ty ostatní části kvalifikačního pavouka, tak si opravdu myslím, že Katka dostala tu nejlepší možnou variantu. Snad tedy znovu postoupí do hlavní soutěže a tentokrát tam nechytne nějakou favoritku. Kdyby dostala do 1. kola Caro nebo Donnu, to by mě hodně mrzelo... Ale nejprve je třeba zvládnout kvalifikaci. :)

Los kvalifikace zde: http://www.livesport.cz/pavouk/6i2Y4Ck7/b7OjNTOd/#draw
Reagovat
tommr
Katka nemá špatnej los, ale tu Minellaovou bych nepodcenoval. Viděl jsem jí hrát na FO proti Lucce Šafářový a to hrála opravdu velice dobře. A když píšeš, že letos nezáří tak úplně totéž se dá bohužel říct i o Katce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, ale letošní bilance Katky (24/14) je mnohem lepší a nedá se říct, že by Mandy hrála nějaké lepší turnaje nebo proti silnějším soupeřkám. V posledním měsíci se Mandy sice zvedla, ale do začátku června měla letos jenom dvě výhry! No a tu její letošní bilanci na hardu jsem už zmiňoval...
Reagovat
klarat
Minella vypadla
Reagovat
EllNino
a Katka ve druhým bohužel 2:4...
Reagovat
VlS
Mandy hrát umí, to nebude jednoduchý ( navíc je to moc krásná holka)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ani loni v kvalifikaci Miami to nebylo jednoduché (Katka vyhrála 7:5, 5:7, 6:3). Co se týče té závorky, tak samozřejmě souhlasím, i když Katka se mi líbí víc (v tom jsem asi výjimka). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem kousek z obou zápasů. Tenhle turnaj byl ve znamení dvou velkých amerických překvapení...

Grace Min jsem poprvé viděl v reportáži Sportovních zpráv na ČT Sport a taky jsem si tady četl komentáře, že proti Karolíně Plíškové hrála velmi dobře. Takže jsem byl na její výkon proti Petko hodně zvědavý... Petko hrála většinu 1. setu špatně, naopak Min hrála takový chytrý tenis. Výborně zvládala dlouhé výměny a díky svým dlouhým míčkům Petko k ničemu moc nepouštěla. No a když už Petko měla nějakou šanci, tak většinou udělala nevynucenou chybu. Takhle to probíhalo do stavu 5:1 v 1. setu. Potom se Petko zvedla a když odvrátila tři setboly v devátém gemu (hlavně ten třetí zahodila Min hodně zbytečnou chybou, když jasně nahraný míč poslala těsně do autu), tak už to pomalu vypadalo na obrat. Ale nakonec Petko nedokázala při svém podání srovnat na 5:5 a první set tak přece jenom získala Min. Zbytek zápasu jsem už neviděl, protože po 1. setu jsem se díval na Kiki a Maki... Ve 2. setu už asi Petko potvrdila svůj zlepšený výkon a ve třetím nakonec rozhodl jeden brejk. Taky tam byla nějaká přestávka kvůli dešti... Jak jsem psal včera: Přeju Petko titul, takže jsem chtěl, aby postoupila. V každém případě, Min na tomto turnaji určitě naznačila svoje možnosti...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě větším překvapením turnaje v Bad Gasteinu je Shelby Rogers. Z jejího zápasu proti Saře jsem viděl poslední tři gemy. Rogers je jiný typ hráčky než Min, protože je to taková typická ranařka. Zároveň ale neměla problém ani s technickými údery a její výkon byl opravdu vynikající. Sara na její přesně umístěné rány nenacházela odpověď a navíc (aspoň v části zápasu, kterou jsem viděl) moc netrefovala první servis, takže Rogers mohla okamžitě atakovat její druhé podání. Rogers celkem stylově ukončila zápas čistou hrou na svém servisu. Jinak když se koukám na průběh tie-breaku 1. setu, tak to asi musela být pěkná divočina. :D Docela mě překvapilo, že jsem Rogers doteď neznal a přitom už je jí přes dvacet. Tak třeba na tomto turnaji udělala nějaký průlom, který ji posune dál. Z kvalifikace došla až do finále a to měla velice těžké soupeřky. Proti Carle, Camile a Saře ovšem neztratila ani set! Pokud bude takhle hrát i zítra, tak Petko určitě nečeká nic jednoduchého... To ale nic nemění na tom, že budu přát Petko a doufám, že vyhraje. :)

No a když teď na tomto turnaji přeju Petko, tak sem hodím pár jejích fotek...

Tady je jedna z dnešního zápasu, kde jí to opět moc sluší... :)
https://pbs.twimg.com/media/BsWuBIiIIAAPgLK.jpg

A tady lítala v helikoptéře... :)
http://www.wtatennis.com/photos/article/3985268/title/bad-gastein-gallery-helicopter-petko
Reagovat
tommr
výkony Rogersový jsou opravdu velký překvapení. Zdá se, že Kristýna Plíšková se proti ní nevedla až tak špatně když jí dokázala vzít aspoň set ...
Jinak na tý fotce ale vypadá Rogersová jako pořádná almara. Zajímalo by mě jestli je taková i ve skutečnosti nebo jestli ta fotka tak zkresluje ... :)
Reagovat
VlS
Je docela almara a střílí vostrejma. Žádný velký pinkání.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem napsal: Je to taková typická ranařka, takže má i typickou "ranařskou" postavu. :)
Reagovat
EllNino
http://2013.rolandgarros.com/images/pics/large/b_29-05-Rogers-Shelby-01.jpg :D ...taková kleybanovská postava :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist