Kvitová bude Wimbledonu nasazenou čtyřkou, Berdych má šestku

20. 6. 2012, 13:37
Aktuality 31
Pořadatelé Wimbledonu dnes zveřejnili přehled nasazených hráčů letošního ročníku. Obhájkyně titulu Petra Kvitová bude nasazena jako číslo čtyři, předloňský finalista Tomáš Berdych bude plnit roli turnajové šestky.
Petra Kvitová

Organizátoři londýnského grandslamu tradičně přihlédli k výkonům hráčů na trávě, takže sedmý hráč světového žebříčku Tomáš Berdych se dostal před Španěla Davida Ferrera, přestože je v pořadí ATP za ním. Nejvíce si díky tomuto zavedenému pravidlu polepšil 27. tenista světa Bernard Tomic, který bude mít v turnajovém pavouku číslo 20. Pohoršil si naopak Radek Štěpánek, kterému ve světovém pořadí patří 25. místo a ve Wimbledonu bude 28. nasazený.

Obhájkyně titulu Petra Kvitová bude v letošním Wimbledonu nasazena jako číslo čtyři podle svého postavení ve světovém žebříčku. Mezi nasazené se dostaly také Lucie Šafářová (19.) a Petra Cetkovská (23.).

Mezi ženami odpovídá nasazení pořadí v žebříčku WTA, pouze z něj vypadly Estonka Kaia Kanepiová (16. v žebříčku) a Němka Andrea Petkovicová (18.), které budou v All England Clubu chybět kvůli zranění. Poprvé od roku 2000 bude při svém startu mezi nasazenými chybět bývalá světová jednička Kim Clijstersová, která se v žebříčku propadla vinou zdravotních problémů. Ze stejného důvodu bude poprvé od svého debutu v roce 1997 mezi nenasazenými také pětinásobná wimbledonská vítězka Venus Williamsová.

Hlavními papírovými favority budou světové jedničky Srb Novak Djokovič a Ruska Maria Šarapovová, která loni podlehla ve finále Kvitové. Djokovič bude obhajovat titul, Šarapovová turnaj vyhrála v roce 2004.

Nasazení pro Wimbledon:

Muži:
1. Djokovič (Srb.)
2. Nadal (Šp.)
3. Federer (Švýc.)
4. A. Murray (Brit.)
5. Tsonga (Fr.)

6. Berdych (ČR), 7. Ferrer (Šp.), 8. Tipsarevič (Srb.), 9. Del Potro (Arg.), 10. Fish, 11. Isner (oba USA), 12. Almagro (Šp.), 13. Simon (Fr.), 14. López (Šp.), 15. Mónaco (Arg.), 16. Čilič (Chor.), 17. Verdasco (Šp.), 18. Gasquet (Fr.), 19. Nišikori (Jap.), 20. Tomic (Austr.), 21. Raonic (Kan.), 22. Dolgopolov (Ukr.), 23. Seppi (It.), 24. Granollers (Šp.), 25. Wawrinka (Švýc.), 26. Južnyj (Rus.), 27. Kohlschreiber (Něm.), 28. Štěpánek (ČR), 29. Benneteau (Fr.), 30. Roddick (USA.), 31. Mayer (Něm.), 32. Anderson (JAR).

Ženy:
1. Šarapovová (Rus.)
2. Azarenková (Běl.)
3. A. Radwaňská (Pol.)
4. Kvitová (ČR)
5. Stosurová (Austr.)

6. S. Williamsová (USA), 7. Wozniacká (Dán.), 8. Kerberová (Něm.), 9. Bartoliová (Fr.), 10. Erraniová (It.), 11. Na Li (Čína), 12. Zvonarevová (Rus.), 13. Cibulková (SR) 14. Ivanovičová (Srb.), 15. Lisická (Něm.), 16. Pennettaová (It.), 17. Kirilenková (Rus.), 18. Jankovičová (Srb.), 19. Šafářová (ČR), 20. Petrovová (Rus.), 21. Vinciová (It.), 22. Görgesová (Něm.), 23. Cetkovská (ČR), 24. Schiavoneová (It.), 25. Jie Zheng (Čína), 26. Medinaová-Garriguesová (Šp.), 27. Hantuchová (SR), 28. McHaleová (USA), 29. Niculescuová (Rum.), 30. Pcheng Šuaj (Čína), 31. Pavljučenkovová, 32. Kuzněcovová (obě Rus.).

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Čau lidi, nevíte náhodou jestli bude možno Wimbledon sledovat opět na ČT4 ?? jako RG
Reagovat
smazaný uživatel
Na Wimbledon má vysílací práva Nova Sport, takže na ČT 4 to těžko uvidíš.
Reagovat
smazaný uživatel
No uvidíme třeba to zas koupi na posledni chvíli jako RG, bylo by to super
Reagovat
smazaný uživatel
Jednak se obávám, že Ota už příděl peněz pro tenis pro letošek vyčerpal, jednak vysílací práva pro Česko má Nova Sport, takže to těžko bude ČT4 vysílat.
Reagovat
smazaný uživatel
Žreb je naozaj nevyspytateľný, no zároveň veľmi dôležitý...Z hráčov 4-8 sú totiž dvaja niekdy úplne inde, než druhí dvaja...Nehovoriac o hráčoch 9-16 kde je drvivá väčšina antukárov alebo málo nebezpečných hráčov......V prvom kole sa naopak dá vyfasovať taký Karlovič, Nalbandian, Haas alebo Muller......Utešujem sa však, že tam je 128 tenistov, malá šanca, že dostane akurát Rafu..
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavej koho chytne Karlovič,dle mě by mohl dostat někoho z první 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš Berdych pujde daleko...má na to, aby zopakoval úspěch z roku 2010. Bude záležet , jak udrží koncovky setů, protože na tom prohrál několik posledních zápasů...ALE HOŠAN NA TO MÁ! TAK DO TOHO TOMÍKU!
Reagovat
tommr
v podobě Clijstersový a Venus Williams. Doufám, že na ně v prvních kolech nenarazí zrovna Petra ... :)
Tomáš Berdych by zase moh v osmifinále narazit na Del Potra jako na FO. Snad bude mít tentokrát ale víc štěstí na los ... :)
Reagovat
pepin
Jestli chce něco uhrát mělo by být jedno na koho narazí. Podívej se ted a vypadla jen to hvízdlo. Nevím dnes jsem četl, že aspon bude mít více času na trénink, že musí pilovat spoustu věcí, tak uvidíme.
Reagovat
tommr
no pokud by Petra chtěla dojít daleko nebo dokonce obhájit lonskej titul tak by se na los samozřejmě ani nemusela koukat - to by stejně musela porazit každou hráčku, která jí příjde do cesty. Já se ale obávám, že letos bude Petra muset mít mnohem skromnější cíle a dostat tyhle dvě hráčky už v prvních kolech by bylo hlavně nad její psychický síly ... :)
Reagovat
pepin
Pokud nebude pracovat hlavou, aby byla schopná změnit rytmus a i styl hry když vidí, že má problém tak to bude o trápení. Aby celý turnaj odehrála systém servis a maximálně 2 až 3 výměny je dnes při té vyrovnanosti nemyslitelné. A navíc ji ten servis až tak moc nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to neviděl až tak kategoricky - dostat jednu nebo druhou by sice nebylo nikterak příjemné, na druhou stranu jedna teď čtvrt roku neodehrála zápas, druhá sice hrála, ale bez výraznějšího úspěchu. Navíc Petra obě hráčky zná, ví, co se od nich dá čekat a ani s motivací v tomto případě nebude problém. Taková dobře naladěná no name hráčka může být podstatně nebezpečnější.
Reagovat
tommr
u Clijstersový a u Williamsek jsou tyhle dlouhý pauzy klamný. Ony jsou na to zvyklý a umí se na důležitý turnaje dobře připravit i bez zápasový praxe. Clijstersová už navíc úspěšně hraje v Hertogenboschi. A jak dopadla Petra s Venus v Miami ti snad ani nemusím připomínat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouhou pauzu má za sebou akorát Kim, Venus hraje, ale nijak zvlášť. Neříkám, že je Petra určitě porazí, ale ani bych se neodvážil tvrdit, že s nima nutně musí vypadnout, herně má na to je porazit. Kim se úspěšně rozehrává, ale zatím na skutečně špičkovou hráčku nenarazila. Miami si pamatuju - tam Venus po těžkém a vyrovnaném boji nakonec vyhrála. Co tomu předcházelo a jaké je tam klima ti snad ani nemusím připomínat. ;-)
Reagovat
tommr
kanár v posledním setu ti příjde jako vyrovnanej zápas? Ve Wimbledonu se Venus navíc tradičně daří - byla tu už osmkrát ve finále a pětkrát v něm dokázala vyhrát. Když k tomu ještě připočteme fakt, že Petra psychicky naprosto nezvládá roli favoritky tak ani není co řešit ... :)
Reagovat
Fandina
Když si to tak vezmeš, tak kanár vlastně znamená tři své prohrané servisy a tři vyhrané spoluhráčky. A vyrovnané to být může. Každá hra může dojít do shody a tak dále. Ten zápas Petra Venus nebyl na kamerách, neviděla jsem ho, ale pamatuji si z livescore, že výhra Venus ve třetím setu kanárem nebyla jednoznačně ukončováno po stavu 40:0 ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že snad všechny gamy šly přes shodu, tak ano. Že ve Wimbledonu se Venus daří, to je pravda, a proto v případném vzájemném zápasu nebude nikdo soudný považovat Petru za jasnou favoritku, i když papírově jí je. Ostatně jestli si dobře pamatuješ, totéž platilo i v Miami a jediný, kdo to viděl jinak, jsi byl ty.

To, že Petra psychicky naprosto nezvládá roli favoritky nemůžeš myslet vážně, podle výsledků tu roli naopak zvládá velmi dobře, obzvlášť ve srovnání s loňskem, nezvládla to snad jedině včera.
Reagovat
tommr
mě teda příjde výsledek 6:0 dostatečně jednoznačnej. Kdyby přitom Petra ještě neměla uhrát ani míček tak by to pak byl totální debakl ... :)
Reagovat
tommr
o tom, že Petra roli favoritky nezvládá vypovídají jednoznačně fakta. Jedinej turnaj kde splnila roli favoritky podle nasazení bylo FO a tam měla hodně velký štěstí na los. Jinak vždycky vypadla předčasně ...
Roli favoritky se jí letos dařilo plnit pouze v týmových soutěžích HC a FC kde zřejmě cítí podporu od celýho týmu a kouče a pomáhá jí to překonat ten tlak ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fakta říkají něco úplně jiného, než ty tvrdíš. Ono nejde jenom o to, kdy vypadla, ale s kým vypadla a co tomu předcházelo. Jenže ono to chce danou problematiku vnímat komplexně, což mi v tvých názorech dost chybí.

Jako třeba teď tvoje reakce na Fandinu - ty vnímáš jenom konečný výsledek, ne samotný průběh.
Reagovat
tommr
ty si holt pořád pleteš dojmy s pojmy. Ukaž mi prosím aspon jeden fakt, kterej říká něco úplně jinýho než já. Ty neustálý výmluvy na zranění, nemoci, počasí nebo povrch neberu jako fakta ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi zkrátka statistik a co se nedá vyjádřit číslem, to tě nezajímá. Bohužel hru ovlivňují i věci, které se jen tak jednoduše do čísel narvat nedají. A jsou to věci, které mají na hru často vliv velmi zásadní. Statistikům čísla stačí, ale pro historiky, trenéry a koneckonců i fanoušky je to málo. Stejně jako pro lidi, kteří se sice do role trenéra nestaví, ale mají potřebu radit.
P.S.: pro hodnocení, jak byl který set vyrovnaný se daleko lépe hodí poměr uhraných fyftýnů než uhraných gamů.
Reagovat
Fandina
Když jde mač do třetího je jasné že asi vyrovnaný bude a když obecně platí že má někdo kanára, neznamená to, že to bylo i herně z jedné strany nulové a z druhé extra. Mohlo to být vyrovnané a vždy hrát třeba o shodu. Myslím to obecně nemluvím o tom zápase Venus Petra, neviděla jsem to. 6:0 je jednoznačné výsledkově ale herně to může být boj ... úsměv
Reagovat
pepin
Ahoj, tak trochu odjinud. Ted jsem se díval na Nova sport, dávaly utkání mezi Janou Novotnou a Graf, památné finále ve Wimbledonu, kde Jana za stavu 1 - 1 a stavu 4-1 ve třetím měla gambol na 5 -1, ale složila se a prohrála 6 - 4 a pak plakala vevodkyni na rameni. To byl tenis. Podání, přechod na sít a volej, žádné pinkání od základní lajny. To se dnes již nevidí, ale bylo to hezké.
Reagovat
smazaný uživatel
...tak to je dost sila, kdyz je 16 a vubec ji nanasadit...:(.
Reagovat
Andrew89
Kaia nestartuje....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi jsi to nečetl pořádně. Je tam napsáno, že nasazení žen odpovídá žebříčku, kromě Kanepi a Ptkovič, KTERÉ JSOU ZRANĚNÉ. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
..spatne jsem cetl
Reagovat
smazaný uživatel
Časopis Forbes vydal tabulku nejvýce vydělávajících sportovců: Z tenistů je pátý Švýcar Roger Federer (52,7). Ruska Maria Šarapovová si udržela pozici nejvíce vydělávající sportovkyně a s 27,9 miliony dolarů figuruje na 26. pozici.
Reagovat
Andrew89
doufám, že se na trávě už chytne. V top 10 mi opravdu chybí:/:)
Reagovat
smazaný uživatel
Věrka mi taky chybí, moc :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist