Kvitová dostala zelenou, odletěla do Madridu obhajovat titul

28. 4. 2016, 16:59
Aktuality 16
S dobrozdáním fyzioterapeuta Pavla Koláře dnes odcestovala Petra Kvitová do Madridu, kde bude příští týden obhajovat titul. Její start nebyl jistý, protože od minulého týdne měla bolavý břišní sval.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová včera večer absolvovala vyšetření v Centru pohybové medicíny Pavla Koláře. "A ten mi povolil hrát. Měla jsem velkou radost," řekla světová šestka, která chce v Madridu navázat na výkony z Německa.

Minulý týden hrála Kvitová poprvé poté, co povýšila Františka Čermáka z role sparingpartnera na kouče a předváděla nejlepší tenis v sezoně. "Bylo to super od prvního kola, takže jsem spokojená. Hra byla na dobré úrovni," řekla.

Po nevydařeném začátku roku si Kvitová, která po Australian Open ukončila sedmiletou spolupráci s Davidem Kotyzou, zvedla náladu. Byla ráda, že se jí vyplatila dvoutýdenní příprava na antuce před cestou do Stuttgartu. "Cítila jsem se dobře. Věděla jsem, že mám natrénováno a zápasy to potvrdily," řekla.

V hale ve Stuttgartu mimo jiné vyhrála ze tří mečbolů nad Monikou Niculescuovou a porazila světovou trojku Garbiňe Muguruzaovou. "To byl větší skalp, ale oba zápasy mi hodně daly. Musela jsem takticky hrát úplně něco jiného, musela jsem předvádět jiný tenis a myslím, že jsem to zvládla super," pochvalovala si.

Čermák? Perfektní trenér
Proti Niculescuové předvedla Kvitová 61 náběhů k síti. Předtím nikdy takhle aktivně nehrála. "Bez toho bych určitě nevyhrála. A na síti jsem se cítila jako ryba ve vodě," smála se. I do budoucna plánuje hrát aktivněji k síti. "Záleží na soupeřce, ale na trávu to určitě bude jedna z taktických možností. Zapojit volej či kraťas bude dobrá varianta do hry," řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu.

Pro častější voleje se rozhodla ještě předtím, než angažovala Čermáka. Bývalý deblista jí ale může v nábězích k síti hodně pomoct. "Tím je to o to lehčí. Vysvětlí mi princip a je to trochu jednodušší," uvedla šestadvacetiletá hráčka.

Čermák podle Kvitové zvládá roli trenéra perfektně. "Nevletěl na mě hned se svou vizí, ale propracovává se do toho pomalu a společně," ocenila. Prý byl trochu "vykulený", když šel poprvé na lavičku v zápase radit. "Asi se bál, aby neříkal nějaké blbosti, ale zvládl to super a ve druhém už to zvládl bravurně," řekla.

Čermákovo angažování se promítlo pozitivně do její hry i proto, že vyřešila otázku kouče a už nečelila neustálým dotazům, kdy si někoho sežene. "Trošku se mi ulevilo a mám to v klidu," řekla vítězka Turnaje mistryň z roku 2011.

V průběhu loňského roku hledala několikrát chuť do tenisu. Dokonce si vzala v březnu během sezony volno. Nyní je situace jiná. Na otázku, jestli má z tenisu radost, rychle odpověděla, že má. "Tááákhle velkou," uvedla a rozpřáhla ruce doširoka.

pva, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
brixner
Vo to strah nemam:-)
Reagovat
Hector21
odstoupila kvůli chřipce

šance pro chasing group...
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/pkzy1azv.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
tak máme o dalšího sponzora navíc.To by příští rok ve Stromovce fakt mohl být Pramier
Reagovat
smazaný uživatel
Premier
Reagovat
sprchon
Jsem se vyděsil. :D Z dálky na fotce vypadá, jak kdyby byla bez vlasů...
Reagovat
Empe
Taky jsem se lekla! :D Už tu ta fotka byla a stejně mě to při prvním pohledu zase napadlo. :D
Reagovat
Fandina
To jsou věci, zase problémy s břišními svaly. Tak doufám, že to bude v pořádku a samozřejmě moc držím palce v Madridu. A těším se, že Petru tam uvidím na místě. Vyrážím v neděli. Peti pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
tak si to v Madridu užij Fandino :) snad počasí vyjde
Reagovat
smazaný uživatel
a já proč to Pétě v Madridu tak jde?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z nadpisu to muze vypadat jako by dostala tu peprmintovou zelenou na cestu, a mohla vyrazit;)
Reagovat
George_Renel
Když už jsem u té zelené barvy, dal bych přednost absintu. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nestesti vas nekontroluje WADA...tu zelenou by testy jeste asi zkously i po sedmi pivech...tedy pokud by to nebylo hned testovano po sportovnim vykonu;D)
Ale obavam se, ze za absint byste dostal min. pulrocni flastr...;)
To by testy nezkously ani mimo sportovni vykon.
Tak snad te Petre na cestu dali ten spravny liker;) A je opravdu jen na cestu;D)

Jinak zelenou barvu mam rad...jsem ultimatni travar, ale jestli jde o to, abych pil neco zeleneho, tak na to uz moc nejsem...
u me vitezi cista nefalsovana valasska sedmiletka...to potom jooo;)
Reagovat
George_Renel
Tak to doufám též, že projde .-).
Ale v zimě to vypadalo všelijak. Výraz jak po pelyňku, hra jak náměsíčná.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mela krizi. Tu mela i Steff ve sve kariere.;) Tu ma kazdy. Ani si nepamatuji nejakou hracku, ktera by treba nemenila trenera atd.
Pokud by opravdu chtela pokracovat v nove nastavenem trendu hry.
A pokud bude trpeliva, tak si myslim, ze nebude potrebovat uz ani tu zelenou;) Ale chce to cas. Sranda to asi neni, menit nejake navyky atd. Krom toho to krokovani bude muset asi vic rozpracovat, pokud by chtela dal kosatet;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Peti hrr na ně :) a když se to náhodou nepovede, nic se neděje budou další šance. Nás nikdy nezklameš Petro, a už se na tebe zase těším Petro. POJĎ!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist